Ahlak nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam, istediğiniz yerden vurun ancak bu "insan"ın yaptığı doğru mu? Önce biraz empati yapacak insan.

Nasıl sinirlenmeyeyim? Yatağa yatırmış falan diyor. Kaynak: bilmem neresi. Bu "insan" gibi kişiler nasıl türedi bu ülkede anlam veremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her felsefi konu anında din ile kafayı kırmış ruh hastaları tarafından işgal edildiği için tartışmamayı yeğliyorum. Ahlak demek, din demek değildir fakat dinler beraberinde bir ahlak anlayışı getirebilir.

Ben ne düşünüyorsam onu yazmışsınız. Konu amacının dışına çıktı. Bire bir. Bence de ahlakın dinler ile mecburi bir bağı yok. Ağız şapırdatmadan yemek yemek de bir ahlak kuralı. Bir dine inanmayanlar bu kuralı yapmayacak mı şimdi? Ahlak kavramını kadın ve erkek ilişkisinden ibaret gören kişiler var maalesef. Konuyu dine çekenlere soruyorum, böyle düzgünce cevap vermek çok mu zor?

Son düzenleme:
Maalesef bu tur insanlar mevcut. Ornegi ilk sayfalarda var. Din ahlaga muhtactır, oysa ahlak dine muhtac degildir.

Ahlak diye bir şey yoktur. Herkesin kendine göre doğruları ve yanlışları vardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…