AI, resim çalıyor mu?

Bu tartışmaları ben de yakından takip ettiğim için benzer bir cevap verdim ona karşılık ama başka bir şekilde de öğrenemez ki AI da yani onun için tamam izin almıyor kabul ama kendim de internetteki bir resmin tıpatıp aynısını çizebilirim. Yani onun için AI'yı bir yapay zeka değil de insan olarak görselerdi bu tartışma daha farklı ilerlerdi.
Bence de katılıyorum. Zaten gerekli olmasa bu şekilde kullanmazlardı diye düşünüyorum. Çünkü telif hakkı ihlali diye bir sürü dava açılmış. Daha iyi bir yolsa davalarla uğraşmak zorunda kalmayacağı için onu seçerlerdi.
İnsanlar da yapay zekalar gibi gördükleri şeylerden yeni şeyler üretir. Kimse olmayan ya da daha önce düşünülmemiş bir şeyi hayal edemez, insanın böyle bir kapasitesi yok. Düşünebildiğin her şey daha öncesinde şahit olduğun bir şeyin dalı.
Yani zaten olan da o. Sonuçta resim yapan kişiler de şablon kullanabiliyorlar. Şimdi onlarda mı çalmış oluyor? 😃

Bu telif ihlali davalarını gayet basit savunmalar ile geçebilirler diye düşünüyorum. Zaten MidJourney premium da baya bir para kazandırdı. Onlar için sıkıntı olmaz diye düşünmekteyim.
Ben de öyle düşünüyorum. Çaldığını savunan kişi bu olayın sadece bizim ülkede meşrulaştırıldığını ve savunulduğunu, diğer ülkelerde hep tepki gösterdiklerinden bahsetmiş bir de. Ne kadar doğrudur acaba?

Ben de öyle düşünüyorum. Çaldığını savunan kişi bu olayın sadece bizim ülkede meşrulaştırıldığını ve savunulduğunu, diğer ülkelerde hep tepki gösterdiklerinden bahsetmiş bir de. Ne kadar doğrudur acaba?
Sadece bizim ülkede değil, yurt dışındaki birçok arkadaşımla da bu olayı tartışmıştım ama onlar da benim gibi düşünmekteydi. Yani genel ülke fikrinden çok bireysel düşünceye kayıyor.

Ben emek verdim, kendim çizdim :D. Farklı bir şey diye de sunmadım. Pikaçu bu.
Bu arada güzel sanatlar okumayı düşünmüş müydünüz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı