AI Suite 3 CPU ayarları

BlackFootSanji

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, sorum şu CPU Power phase Control ve CPU loadline calibration ayarlarını yükseltince performansın arttığı görülüyor. Artımamın bir zararı var mı? İşlemcim Intel 12400F ve performansını yükseltmek istiyorum işe yarar mı? Araştırdığım kadarıyla overclock yapılamıyormuş. Başka önerileriniz varsa da söylerseniz çok mutlu olurum.

2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemden sisteme değişiklik göstermekle birlikte, ben kendi sisemimde LLC yi High yapıyorum. Power Phase dediği CPU nun yanında duran çekirdeklere ayrı ayrı güç sağlayan kondansatörler. PPC bunların sürekli olarak ısı yahut yüklenen akıma göre kontrol edilmesi anlamına geliyor. Seçtiğiniz ayara göre voltaj talebini kondansatörler arasında paylaştırıyor. T.Probe sıcaklığa göre kontrol yap demek. Extreme ise üzerlerindeki çekilen akıma göre kontrol yapıyor, Bir diğer kısımdan (bende Digi+ power control olarak geçiyor) CPU Current Capability şeklinde bir ayardan, standardın %kaç üstüne izin verileceğini belirtmiş oluyorsun. Anlayacağın üzere, artık ısıya bakmıyor, misal ben %130 a kadar açmışım, oraya kadar izin vererek en boş kalan kondansatörlere yönlendirme yaparak yükü paylaştırıyor. Bu arada tabi termal duruma bakmadığından daha üst performans alabiliyorsun. Ama limiti aştığında kilitlenebilir, çökebilir. Benim gözüm kara genelde OC konusunda, denerim. Ama riskleri biliyorsun. Benim başıma gelen en kötü şey diskteki verilerin bozulması olmuştu. Hiç işlemci yakmadım. T.Probe modunda kullanıyorum. Extreme birkaç defa kilitlendi. Haa, bunu Current Capability yi düşürerek falan da çözebiliriz. OC biraz "tatlı nokta" yı bulma işi.
Ben P9X79Pro ile, OC olmaz denilen Xeon 2697V2 işlemciyi 114 BClk ile 3990 mHz Turbo seviyelerinde kullanıyorum. Corona Renderer benchmark sonuçlarında bu işlemciye ait en üst değeri paylaşmış olan Byteman3D şahsım olur, övünmek niyetiyle olmasın.☺️ 115 i zorlamış arkadaşlar var, onların daha geride olması diğer darboğaz ayarları yapmadıkları dan. Görüntüde 4ghz, ama Current Cap. Kısık misal, alet yavaşlıyor. 4ghz e ayarlamak, ona çıkacağı anlamına gelmiyor. Çoğu kişi sadece boşa elektrik yakıyor.

Sistemden sisteme değişiklik göstermekle birlikte, ben kendi sisemimde llc yi high yapıyorum. Power phase dediği CPU'nun yanında duran çekirdeklere ayrı ayrı güç sağlayan kondansatörler. Ppc bunların sürekli olarak ısı yahut yüklenen akıma göre kontrol edilmesi anlamına geliyor. Seçtiğiniz ayara göre voltaj talebini kondansatörler arasında paylaştırıyor. T. Probe sıcaklığa göre kontrol yap demek. Extreme ise üzerlerindeki çekilen akıma göre kontrol yapıyor, bir diğer kısımdan (bende digi+ Power Control olarak geçiyor) CPU current capability şeklinde bir ayardan, standardın %kaç üstüne izin verileceğini belirtmiş oluyorsun. Anlayacağın üzere, artık ısıya bakmıyor, misal ben %130'a kadar açmışım, oraya kadar izin vererek en boş kalan kondansatörlere yönlendirme yaparak yükü paylaştırıyor. Bu arada tabii termal duruma bakmadığından daha üst performans alabiliyorsun. Ama limiti aştığında kilitlenebilir, çökebilir. Benim gözüm kara genelde OC konusunda, denerim. Ama riskleri biliyorsun. Benim başıma gelen en kötü şey diskteki verilerin bozulması olmuştu. Hiç işlemci yakmadım. T. Probe modunda kullanıyorum. Extreme birkaç defa kilitlendi. Haa, bunu current capability yi düşürerek falan da çözebiliriz. OC biraz "tatlı nokta" yı bulma işi.
Ben P9x79Pro ile, OC olmaz denilen Xeon 2697V2 işlemciyi 114 BCLK ile 3990 MHz Turbo seviyelerinde kullanıyorum. Corona renderer benchmark sonuçlarında bu işlemciye ait en üst değeri paylaşmış olan byteman3D şahsım olur, övünmek niyetiyle olmasın.☺️ 115'i zorlamış arkadaşlar var, onların daha geride olması diğer darboğaz ayarları yapmadıklarıdan. Görüntüde 4GHz, ama current cap. Kısık misal, alet yavaşlıyor. 4GHz'e ayarlamak, ona çıkacağı anlamına gelmiyor. Çoğu kişi sadece boşa elektrik yakıyor.

Her şeyi Max'a çektim değişen hiçbir şey olmadı CPU Z üzerinden bencmark aldı. %1-2 oynadı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı