AI tabanlı görsel oluşturma ekran kartına zarar verir mi?

Esatesat

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yapay zeka göresel üretkenlik uygulamaları ekran kartına uzun veya kısa vadede zara verir mi ömrünü kötü etkileyecek tarafları var mıdır?

Günde en az 2 saat bu işleme maruz kalmaktadır.
Yaklaşık 100'den fazla görsel oluşturuyorum.

Yapay zeka göresel üretkenlik uygulamaları ekran kartına uzun veya kısa vadede zara verir mi ömrünü kötü etkileyecek tarafları var mıdır?

Günde en az 2 saat bu işleme maruz kalmaktadır.
Yaklaşık 100'den fazla görsel oluşturuyorum.
Görseli nereden oluşturuyorsun? Local'de oluşturamazsın herhalde. Yani bilgisayarında internet olmadan bir programla oluşturamazsın bildiğim kadarıyla.

Görseli nereden oluşturuyorsun? Local'de oluşturamazsın herhalde. Yani bilgisayarında internet olmadan bir programla oluşturamazsın bildiğim kadarıyla.

Stable diffusion üzerinden NVİDİA ekran kartı üzerinden oluşmaktayım yaklaşık 2-3 ay dır. Uğrasıyorum.

Stable diffusion üzerinden NVİDİA ekran kartı üzerinden oluşmaktayım yaklaşık 2-3 ay dır. Uğrasıyorum.
Yani siteden yapıyorsun. Siteden yapıyorsan onların kendi sunucusunda resim oluşuyor diye biliyorum.

Resim oluşturulduğu zaman bilgisayarında fan sesi falan yükseliyor mu yani yük altına giriyor mu?

Yani siteden yapıyorsun. Siteden yapıyorsan onların kendi sunucusunda resim oluşuyor diye biliyorum.

Resim oluşturulduğu zaman bilgisayarında fan sesi falan yükselmiyor yada bilgisayarın kullanımında ağılaşıyor mu?
Siteden değil Python üzerinden yapılıyor. Ve ekran kartının cuda çekirdelerini kullanıyor bu işlemi yaparken yani görüntü bilgisayarda işleniyor. Ama veri suculardan alınıyor.
Benim bilğim bu yöndedir.

Resim oluşturulduğu zaman bilgisayarında fan sesi falan yükseliyor mu yani yük altına giriyor mu?
Stable Diffusion site değil. Program. Ekran kartıyla yapıyor.
Oyun oynamak ne kadar görüyorsa o kadar yorar. Endişe ediyorsan vram kısıtlama argümanı kullanabilirsin. Bence gereksiz.

Siteden değil Python üzerinden yapılıyor. Ve ekran kartının cuda çekirdelerini kullanıyor bu işlemi yaparken yani görüntü bilgisayarda işleniyor. Ama veri suculardan alınıyor.
Veri sunucudan alınmıyor, model indiriyorsun.

Oyun oynamak ne kadar görüyorsa o kadar yorar. Endişe ediyorsan vram kısıtlama argümanı kullanabilirsin. Bence gereksiz.

O zaman ekran kartı kullanıyor. İşleme sırasında bilgisayarın çok yük altına girerse yada çok zorlanırsa ömrünü azaltabilir belki.

Sende kullanıyormusun bişey sormak istiyorum konu ile ilgili aslında insan modellerinde DPM++2M karras mı daha etkisi yoksa 3 olan mı modelden modele çok değişiyor ama sana göre hangisi daha iyi.

o zaman sizlere benden bir görsel isterseniz kullanırsınız.
çok hoş ve güzel HD olarak yapıldı.

Dosya Ekleri

• 00040-1159849704 (1).png
    00040-1159849704 (1).png
    2,6 MB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı