rogueofsniper
Kilopat
Daha fazla
Son düzenleyen: Moderatör:
AIDA'nın çokça kez yanlış gösterdiğine şahit oldum. Fakat 2700X kullanıyorsunuz. Yanlışım yok ise 2700X'e özel olarak sıcaklık, bazı sensörlerde +10 derece fazladan ölçülüyor. Yani farklı sensörlerden ölçüyor ise ikisi de doğru olabilir.
Teşekkürler cevaplarınız için sıvı soğutucu kullanmama rağmen tam yük altında 10 dakika sonunda biostan core performance boost kapalı olmasına rağmen 75 dereceyi görüyor işlemci ancak benim olayda oyundan çıkınca 10 dakika sonra pc reset atıyor anlam veremedim olaya temizlik ve macun değiştirip öyle deneyeceğim tekrar.Ben HWMonitor'e güveniyorum. Sebebi ise benim ekran kartı 60 dereceyi geçmeden fan çalıştırmıyor. HWMonitor'de 60 derece ve üstü olduğunda ekran kartı fanları çalışmaya başlıyor. Yani anakartımın kabul ettiği sensörden bilgi alıyor. O yüzden güveniyorum.
Aynı şekilde ama ekran kartı tarafında öyle işlemci tarafında 10 derece farkla gösteriyor 3 ayrı ugulamadan baktım teki driver işlemcim 85 90 arası gezerken hwmonitörde 96 100 gösteriyor ve bir işlemci 100 derece olursa çekirdeklerini korumak için kendini kapatır sistemimde kapanma olmadığından araştırdım ve hwmonitör ekran kartı kısmında 1 derecelik fark gösteriyor normal bi değer ama işlemci tarafında 10 dereceye kadar çıkıyor sırf ekran kartını kontrol etmek içinde hwmonitör indirmenize gerek yok görev yöneticisinde de ekran kartınızın sıcaklığı yazıyor %100 doğru bi şekildeBen HWMonitor'e güveniyorum. Sebebi ise benim ekran kartı 60 dereceyi geçmeden fan çalıştırmıyor. HWMonitor'de 60 derece ve üstü olduğunda ekran kartı fanları çalışmaya başlıyor. Yani anakartımın kabul ettiği sensörden bilgi alıyor. O yüzden güveniyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.