Öncelikle tekrardan merhaba, uzun zamandan sonra foruma tekrar giriş yapabildim. Bu sene mezun olduğum ve çalıştığım için mesajların hiçbirine bakamadım kusuruma bakmayın. Tableti temin ettikten sonra güncel bir konu açacağım root yapamayanlar için. Root olayı biraz zor çünkü tabletteki işlemciye göre root temin etmek çok zor. Kullandığım root Magisk Canary'nin özel sürümü sadece bu tablette çalışıp test edildi. Yeni veya eski versiyonlarını yüklemeye kalkarsanız cihaz soft-brick oluyor.
@Aldevs Vbmeta'yı önce flashlamanız lazım o olmadan boot.img yi flashlasanız bile sistem açılmayacaktır çünkü Vbmeta'nın içinde patched_boot.img'in imzası var.
@Aldevs boot veya recovery imajlarının imzasının vbmeta'da işlenmesi gerekiyor aksi takdirde sistem açılmaz. Her boot ve recovery imaji da bu tablette çalışmıyor
@barankrky hocam lafı olmaz fakat ne kendi konumda ne de sizin konunuzda artık detaylı şekilde aktif olamayacağım. Çünkü tableti kırdım (fiziki anlamda). Son konunuzu deneyemeyeceğim. Ama farklı yollar bulmuştum. Gsi ROM'ları "bvS" etiketi ile kurunca cihaz Google servisi olmasa da root alabiliyor. Şimdiki gsileri deneyemesemde "bgS" etiketli sistemleri kurmayı deneyebilirsiniz.
@barankrky hocam lafı olmaz fakat ne kendi konumda ne de sizin konunuzda artık detaylı şekilde aktif olamayacağım. Çünkü tableti kırdım (fiziki anlamda). Son konunuzu deneyemeyeceğim. Ama farklı yollar bulmuştum. Gsi ROM'ları "bvS" etiketi ile kurunca cihaz Google servisi olmasa da root alabiliyor. Şimdiki gsileri deneyemesemde "bgS" etiketli sistemleri kurmayı deneyebilirsiniz.
Hocam merhaba 3. adımdan sonra cihaz soft brick oldu. Pac uzantılı stock ROM ile LineageOS indirdim. Hangi toolla ve nasıl kuracagımı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? (Linux veya Windows fark etmez)
Soft brick olmasının sebebi root atmadan önce stock ROM kurmamanız. İndirdiğiniz.
LineageOS sistemi GSI ROM ise rehberime göz atın derim. AIDATA 1061 GSI ROM KURMA
Soft brick olmasının sebebi root atmadan önce stock ROM kurmamanız. İndirdiğiniz.
LineageOS sistemi GSI ROM ise rehberime göz atın derim. AIDATA 1061 GSI ROM KURMA