Aigo DR12 RGB FAN ve GPU Bracket inceleme

Selamlar;

Artık biraz hobiye dönüşen kasa ışıklandırma işine iyiden iyiye bulaşmış durumdayım. Önce RGB RAM gereksiz deyip almayan ben şimdi Çin memleketlerinden fan ve GPU bracketı adı altında parçalar alır oldum :p

Fazla beceremem böyle şeyleri çektiğim fotoğraflar ve kısa da olsa bir video ile almış olduğum bu iki parçarı göstermek istiyorum.

Şimdi öncelikle; Kasam Phanteks P400 modeli. Kasam, 3 öne 2 üst tarafa ve 1 adette arkaya olmak üzere 6 adet fan yerleşimine olanak sağlıyor. Kasayı aldığınızda size sadece 1er tane önde ve arkada 12mm fan ile geliyor. Tabii ki başlangıç için güzel ama ekran kartını vs. yükselttikçe ihtiyacınızı karşılayamayacak duruma geliyor. İşlemcim i7 8700 OC desteksiz olduğu için aşırı abartılı sıvı soğutmalara girmeden hem performans hem de göze hitap etsin diye işe MSI Core FROZR L ile yola çıktım. Bunun önerisi için tekrardan @Pantheon ve @CJack60 a tekrar teşekkürler gayet güzel ve başarılı model.Daha sonra işlemcinin sıcaklığını güvenli seviyelerde olduğunu görünce alacağım fanların performans ağırlıklı değil de, birazda göze hitap edebileceği özgürlüğüne sahip olduğumu farkettim. Bunun için Aigo DR12 3pcs Computer Case PC Cooling Fan RGB Adjust LED 120mm Quiet + IR Remote New computer Cooler Cooling RGB Case Fan CPU-in Fans & Cooling from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group 3lü kontrolcülü RGB setini almaya karar verdim. Fiyatı: 23 Dolar. Önümüzdeki günlerde indirime de girebilir. Özellik olarak 38 CFM ve 21 desibel ses oranına sahip.Fazla güçlü değil fakatb unları egsoz fan olarak içerideki sıcak havayı dışarı atması amacıyla alırsanız gerçekten işlerini iyi yapıyorlar . Düşüncem ise doğruymuş pahalı performanslı fanlara bu kasa için ihtiyaç yokmuş çünkü aldıktan sonra sistem sıcaklığı 6-7 derece arasında farketti.

Şimdi bağlantı şekli nasıl?

Anakartı benimki gibi RGB girişi fakiri modellerden biri varsa mecburen kendi kontrolcüsü olanlardan almanız gerekiyor. Gücünü PSU dan aldığı için son hız çalışıyor ama yukarıda belirttiğim 38CFM oranı son hızda da çalışsa videoya bakarsanız öyle öff bu ne diyecek kadar ses yapmıyor.

Görselleri:

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg


Kontrolcüsü. 9 adet fan takabiliyorsunuz 3 tanesi ise 4 pin LED pin girişi. Yani led alarak yine kendi kumandası üzerinden renk ayarı yapabiliyorsunuz.


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.




Gelelim GPU Bracket'a. Nedir bu GPU bracket? Ben de aliexpresste gezerken karşıma çıktı. Daha önceden görmüştüm ama bilgisayar toplayınca anlam kazandı benim için. Kendisinin amacı GPU'ya alttan destek vererek ağırlığını paylaşıyor ama bu üründe asıl amaç daha çok görsellik.

Kendi modelini ve rengini seçebiliyorsunuz. Biraz daha ödeyerek RGB bile alabiliyorsunuz. Desen olarak gerçekten zengin hatta BURASI ÖNEMLİ kendi tasarım,çiziminizi dahi yapıyorlar!!

a1.jpg


a2.jpg


a3.jpg


a4.jpg


a5.jpg




b1.jpg


b2.jpg


b3.jpg


b4.jpg


b5.jpg


b6.jpg



Bantları kazımayı unutmayın hatalı ürün geldi falan filan triplere girdim :D

Önemli not: Almayı isteyen olursa kasaya monte edeceğiniz kısımda 3 adet vida boşluğu olmasına dikkat edin yoksa sıığmayacaktır kasaya. Ürünün linki bu arada:

Prevent distortion graphics support frame graphics partner luminescence faith Acrylic Bracket use for gpu rgb light changable-in Fans & Cooling from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group


Fiyatı: 10 dolara düşecekmiş alınabilir yani.

Kendimce bir şeyler yapmaya çalıştım umarım beğenmişsinizdir. Kasaya son olarak PSU için sleeve kablolardan ve Captcha Verification
led setini almayı düşünüyorum sonra bitiyor artık :)

Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Ahanda çözdüm sorunu, rastgele fan slotlarına takmıştım. 1-2-3 numaralı slotlara taktım ve sorun düzeldi.

case.jpg


Fiyatına göre çok güzel bir ürün, hava akışı da Zalman R1'den çıkan fana on basar, hava akışını kötü bekliyordum belki en iyisi değildir ama beni tatmin etti.

Bu fanları mor yapmanın bir yolu var mı acaba?
 
@FrontPage. Teşekkür ederim dostum, acayip oldu cidden. :) Kasa olarak Phanteks P350X aldım. NZXT HUE+ aldım içinde kontrolcü ve 4 tane Led şerit ile geliyor. NZXT AER RGB 120 fan aldım 3'lü paket. Bu fanlar HUE+ için tasarlanmış zaten. Aydınlatma tek parça oldu yani. Kontrolcü çok özel ve çok gelişmiş, komple adreslenebilir RGB özelliği sunuyor. Genelde müzik ritmine göre kullanıyorum aydınlatmayı çok hoş duruyor. Video atarım bir ara. :D Kabloları da değiştirdim. Phanteks Sleeve kablo seti aldım. Şimdi fotoğrafta gözüküyor zaten radyatörün arkasında 2 tane kasa fanı taktım onları değiştireceğim. Radyatör fanlarının aynısından alıp takacağım. Anakart gelincede sağlam bir PSU alıp işlemciyi 5 Ghz yapmayı planlıyorum. Sonra yine başa dönecek bu olay ekran kartını değiştireceğim. :D
@aroundtheoutside Aynı kasayı kullanıyormuşuz, çok güzel olmuş hayırlı olsun.
 
@matadoria Eski anakartı ne yapacaksın? Vallahi z370a pro kaldı böyle değiştirmeye de kıyamıyom pahalı :D

@aroundtheoutside Sevindim çokta iyi durmuş gerçekten. Demiştim konuda sanırım 36CFM gücü vardı 100-150 liraya alınan fanların yarısı kadarda olsa egsoz fan için yeterli bi hava bence de. Benim baya farketmişti sıcaklık olarak konuda da yazıyor zaten. Mor yapabiliyorsun kumanda da olması lazım mor :) Modları kullanıyorum bakmadığım zaman. Dışardan insanların gözüne güzel geliyor :D Full RGB modu var o çılgın oluyor.
 
@FrontPage. Eski anakartı yeni anakartı alırken takasta saydık. O şekilde elden çıkarmış oldum. Anakart güzeldi de iş biraz görselliğe binince değişmesi gerekti. :D Kafayı OC'ye taktım bu aralar. Anakat geldiği gibi PSU alınacak. İşlemci 5 Ghz olacak. Sonra dediğim gibi ekran kartına sarıyoruz tekrar. :D
 
@FrontPage. Eski anakartı yeni anakartı alırken takasta saydık. O şekilde elden çıkarmış oldum. Anakart güzeldi de iş biraz görselliğe binince değişmesi gerekti. :D Kafayı OC'ye taktım bu aralar. Anakat geldiği gibi PSU alınacak. İşlemci 5 Ghz olacak. Sonra dediğim gibi ekran kartına sarıyoruz tekrar. :D
1080Ti ^^
 
Hiç belli olmaz. :D Ne güzel 90TL Dark kasa ve 50TL Dark soğutucum vardı. Galax 1060 vardı. Masanın altına attıydım arada tekmelerim diyordum. Ne oldu da kasa masanın üzerine çıktı, buralara kadar geldi anlamadım inan. :D O zaman amacım oyun oynayabilmekti, şimdi amacımı bende bilmiyorum inan. :D
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı