Hocam iyi de Discord yüz yüze sohbetin yerini tutmuyor ki. Neyse belki dertleşiriz arada! DDLAO#2077
Ben de 7. sınıfım babam içimden geçiyor. İşte dedim ya 2. dönem sınavları isteğe bağlıymış diye, tak sokacağım dedi sınavlara. Kafayı yiyeceğim. Çalışmak istemiyorum fakat bir yandan da düşük alırsam ne olacağını az çok kestirebildiğim için arada kalıyorum. Sanırım tek çözüm ders çalışmak.Hocam bende aile baskısı yüzünden 5.sınıfta dahil derslerden nefret ediyorum ve sevmiyorum neredeyse aynıyız diyebilirim hatta 5.sınıfta iken annem (ben matematiği oldum olası sevmem ve de hiç anlamam.) Hocam ödev verdiğinde her akşam bana "getir de bakayım ödevlerine yapamadıysan yapalım" derdi hocam da hep en az günlük 5 sayfa ödev verirdi ve matematikten gram anlamadığım için de çoğu ödevi yapamıyor ve annemden sürekli azar işite işite birlikte yapıyorduk. Şu an 7. sınıfım ve dersleri gram anlamıyorum uzaktan eğitim olduğu için. Sabahları da her zaman test çöz, kitap oku derdi yapmak istemediğim için de her zaman telefonu elimden alıp hem telefonu hem de bilgisayarım olduğu için internetin kablosunu saklıyordu onlar bu kadar baskı yaptığı için psikolojim de bozuldu artık onların yanında yemek bile yemiyorum tepsiyi alıp odamda yiyorum ve her gün odamda bilgisayar başındayım bu yaşta bile bıktırdılar ders ders diye hayattan soğuttular zaten 6-7 aydır koronadan dolayı hiç dışarı da çıkmadım ne kadar psikolojimin bozuk olduğunu tahmin ediyorsunuzdur bu baskı 6.sınıfın 2.dönemine kadar devam etti. Şu an en azından biraz da olsa büyüdüğüm için çok da zorlayamıyorlar.
Karşı çıkın hocam. Okurken çok sinirlendim babanıza. "Eğer beni bu sınava sokarsanız sizle aram çok fena bozulur." deyip tehdit edin.Ben de 7. sınıfım babam içimden geçiyor. İşte dedim ya 2. dönem sınavları isteğe bağlıymış diye, tak sokacağım dedi sınavlara. Kafayı yiyeceğim. Çalışmak istemiyorum fakat bir yandan da düşük alırsam ne olacağını az çok kestirebildiğim için arada kalıyorum. Sanırım tek çözüm ders çalışmak.
Ben de 7. sınıfım babam içimden geçiyor. İşte dedim ya 2. dönem sınavları isteğe bağlıymış diye, tak sokacağım dedi sınavlara. Kafayı yiyeceğim. Çalışmak istemiyorum fakat bir yandan da düşük alırsam ne olacağını az çok kestirebildiğim için arada kalıyorum. Sanırım tek çözüm ders çalışmak.
Ya çıldıracağım artık. Ben yapacağım dedikçe yine hevesimi kırıyor, hakaretlere boğuyor, ceza veriyor. Nefret ediyorum bu derslerden, bu MEB'den, babamın baskılarından, hakaretlerinden. Günde 8 saat aralıksız ders çalışmamı istiyor. Geçen gün bir sınava girmiştim, matematikte bildiğiniz manyak sorular vardı. Uzaktan eğitimdeyiz, hoşunuza mı gidiyor anlamıyorum ki öğrencilerin içinden geçmek. Canım babam gördüğü her sınava kayıt ettiriyor, sınavı hazırlayan muhteşem insanlar da zevkle deyipucuk sorular soruyor. Her sene dereceye giren ben, 50 sorudan 34 net yapabildim anca. Genel katılımda 1441 kişi girmiş, 360. olmuşum. Şimdi yorum yapmak istemiyorum kimine göre iyidir kimine göre çöptür, fakat 1 hafta boyunca hakaret yemeyi mi hak ettim ben bu dereceden? Her gün bağırıyor, sürekli derste miyim diye beni teyit ediyor, oyun oynamama bile izin vermiyor. Şimdi de ikinci sınavlar isteğe bağlı diye, beni ikinci sınava da sokacakmış. Çıldıracağım, uzaktan eğitimde bir zıkkım anlaşılmıyor işte anla artık. Neden mükemmel ve hatasız olmak zorundayım ben? Neden her hatamda küfürlere, hakaretlere, cezalara mahkum ediliyorum? Her seferinde aynı şey oluyor, bıktım artık. Eskiden dersleri çok severdim, hiç kaçırmazdım, şimdi nefret ediyorum derslerden. Ödev görünce çıldıracak gibi oluyorum. Ama biliyor musun, beni sen nefret ettirdin derslerden. 100 puanlı sisteme geçtikten beri, 4. sınıftan beri nefret ediyorum derslerden. Öğretmenleri dinlemek bile istemiyorum. Her an yalan söylüyorum ve bununla gurur da duyuyorum. Çünkü ben her gün 8 saat isteksizce çalışsam, senin gibi bir ruh hastasından farkım kalmaz. Ben de bir pislik gibi yaşamayı, yalancı olmayı seçiyorum. Çünkü birilerine kızmak, onları üzmeyi sevmiyorum. Belki cehenneme gidecek olsam bile, ben çocuğumu nefret ettirmeyeceğim hayattan. Eğer beni rahat bıraksaydın, belki şu an her sınavdan birinci olacaktım. O bırakamadığım bilgisayarı, telefonu, tableti, sen zorlayarak aldırdın. Çünkü ben biliyorum, bırakamayacağım eğer alırsam bunu. 3 yıl boyunca telefonu da reddettim, al işte, aldım da ne oldu, bana bir katkısı mı oldu? Bu evden ayrılana kadar da yalan söylemeye, ders çalışmamaya devam edeceğim. Asosyalin teki olacağım. Evet, hedefim bu. Akrabalarım da bu kadar ders çalıştırılmaz, çok boğuyorsun onları dedikçe, onlara da küfür etme noktasına geliyor. Neyse, biraz içimi dökeyim dedim. Ha burada çocuğu olan varsa da lütfen diğer eleştirilere açık olsun. Bir de şu videoyu bırakayım, belki işinize yarar.
Öyle bir şey yaparsam içimden geçer hocam. Hayatımda 1 kere anca karşı çıkmışımdır babama, bir daha da çıkamadım. Her hatamı ergenliğe bağlayıp hakaret ediyor, öyle bir şey yapsam neler olacağını düşünmek bile istemiyorum.Karşı çıkın hocam. Okurken çok sinirlendim babanıza. "Eğer beni bu sınava sokarsanız sizle aram çok fena bozulur." deyip tehdit edin.
Hocam cidden içimden geçer. Kardeşim geçen gün sırf bugün çalışmayalım diye ısrar ettiği için tüm gün küfür yedi. O yüzden olmuyor yani işte.Hocam girmeyeceğim diye inat edin her zaman beni zorluyorlardı şunu yapacaksın şuna gideceksin gibi ama hep ben inat ettim ve girmeyeceğim sınava zaten psikolojim bozuk ve derslerden bir şey anlamıyorum boşuna girip daha düşük not almak istemiyorum.
Sırf ilkokulda gazeteye çıkmış, her seferinde ben senin yaşında gazeteye çıkıyordum, tüm okulu tokatlıyordum diyor. Fakat kendisi de ziraat mühendisliği kazanabilmiş anca. Keşke bizim de sınırlarımızı anlasalar da kendi yapamadıklarını bize yükleyip daha iyi geleceğimiz olacak diye yapıyorum mantığıyla düşünmeseler.Babanız ne iş yapıyor profesör falan mı ya da kendi zamanında günde 8 saat ders mi çalışmış? Kendi yapmadıklarını\yapamadıklarını başkalarına zorluyorlar.
Hocam bakın. Ben de eskiden sizin gibiydim. Aile baskısı baya vardı. Eninde sonunda başıma tak etti ve lafı koydum. "Eğer böyle devam ederseniz evden giderim" dedim ve ciddi ciddi gidecektim. Çünkü artık yetti. Siz de ciddi şekilde karşı çıkın. Döverse dövsün karşı çıkın. Ne yaparsa yapsın karşı çıkın. Eninde sonunda o da artık zorla iş olmayacağını anlayacak.Öyle bir şey yaparsam içimden geçer hocam. Hayatımda 1 kere anca karşı çıkmışımdır babama, bir daha da çıkamadım. Her hatamı ergenliğe bağlayıp hakaret ediyor, öyle bir şey yapsam neler olacağını düşünmek bile istemiyorum.
Hocam cidden içimden geçer. Kardeşim geçen gün sırf bugün çalışmayalım diye ısrar ettiği için tüm gün küfür yedi. O yüzden olmuyor yani işte.
Sırf ilkokulda gazeteye çıkmış, her seferinde ben senin yaşında gazeteye çıkıyordum, tüm okulu tokatlıyordum diyor. Fakat kendisi de ziraat mühendisliği kazanabilmiş anca. Keşke bizim de sınırlarımızı anlasalar da kendi yapamadıklarını bize yükleyip daha iyi geleceğimiz olacak diye yapıyorum mantığıyla düşünmeseler.
Hocam cidden içimden geçer. Kardeşim geçen gün sırf bugün çalışmayalım diye ısrar ettiği için tüm gün küfür yedi. O yüzden olmuyor yani işte.
Hocam bu arada aynı sınıftayız. Bunun sebebi ailenizin kötü yetiştirilmesi. Aileniz kötü yetiştirildiyse kötü, sinirli, sizi rahat bırakmayan bir ailedir. Ama iyi yetiştirilmişse tam tersidir. Benim annem neyseki iyi yetiştirilmiş bir insan. Annem gerçekten iyi, hoşgörülü, sadece gerektiğinde kızan bir insan. Yani siz benim kardeşim falan olsaydınız böyle bir hayatınız olmazdı.Ben de 7. sınıfım babam içimden geçiyor. İşte dedim ya 2. dönem sınavları isteğe bağlıymış diye, tak sokacağım dedi sınavlara. Kafayı yiyeceğim. Çalışmak istemiyorum fakat bir yandan da düşük alırsam ne olacağını az çok kestirebildiğim için arada kalıyorum. Sanırım tek çözüm ders çalışmak.