Aile baskısı yüzünden derslerden nefret etmek

Hocam iyi de Discord yüz yüze sohbetin yerini tutmuyor ki. Neyse belki dertleşiriz arada! DDLAO#2077

Yüz yüze olan kaç kişiye dert anlatabiliyoruz ki kaç kişi gerçekten arkadaşımız belki de sadece isimlerini biliyoruz bize karşı gerçek hislerini bile bilmiyoruz neyse...
@DDLAO nick hata veriyor.

Ben de 7. sınıfım babam içimden geçiyor. İşte dedim ya 2. dönem sınavları isteğe bağlıymış diye, tak sokacağım dedi sınavlara. Kafayı yiyeceğim. Çalışmak istemiyorum fakat bir yandan da düşük alırsam ne olacağını az çok kestirebildiğim için arada kalıyorum. Sanırım tek çözüm ders çalışmak.

Karşı çıkın hocam. Okurken çok sinirlendim babanıza. "Eğer beni bu sınava sokarsanız sizle aram çok fena bozulur." deyip tehdit edin.

Hocam girmeyeceğim diye inat edin her zaman beni zorluyorlardı şunu yapacaksın şuna gideceksin gibi ama hep ben inat ettim ve girmeyeceğim sınava zaten psikolojim bozuk ve derslerden bir şey anlamıyorum boşuna girip daha düşük not almak istemiyorum.

Babanız ne iş yapıyor profesör falan mı ya da kendi zamanında günde 8 saat ders mi çalışmış? Kendi yapmadıklarını\yapamadıklarını başkalarına zorluyorlar.

Karşı çıkın hocam. Okurken çok sinirlendim babanıza. "Eğer beni bu sınava sokarsanız sizle aram çok fena bozulur." deyip tehdit edin.
Öyle bir şey yaparsam içimden geçer hocam. Hayatımda 1 kere anca karşı çıkmışımdır babama, bir daha da çıkamadım. Her hatamı ergenliğe bağlayıp hakaret ediyor, öyle bir şey yapsam neler olacağını düşünmek bile istemiyorum.
Hocam cidden içimden geçer. Kardeşim geçen gün sırf bugün çalışmayalım diye ısrar ettiği için tüm gün küfür yedi. O yüzden olmuyor yani işte.
Babanız ne iş yapıyor profesör falan mı ya da kendi zamanında günde 8 saat ders mi çalışmış? Kendi yapmadıklarını\yapamadıklarını başkalarına zorluyorlar.
Sırf ilkokulda gazeteye çıkmış, her seferinde ben senin yaşında gazeteye çıkıyordum, tüm okulu tokatlıyordum diyor. Fakat kendisi de ziraat mühendisliği kazanabilmiş anca. Keşke bizim de sınırlarımızı anlasalar da kendi yapamadıklarını bize yükleyip daha iyi geleceğimiz olacak diye yapıyorum mantığıyla düşünmeseler.

Hocam bakın. Ben de eskiden sizin gibiydim. Aile baskısı baya vardı. Eninde sonunda başıma tak etti ve lafı koydum. "Eğer böyle devam ederseniz evden giderim" dedim ve ciddi ciddi gidecektim. Çünkü artık yetti. Siz de ciddi şekilde karşı çıkın. Döverse dövsün karşı çıkın. Ne yaparsa yapsın karşı çıkın. Eninde sonunda o da artık zorla iş olmayacağını anlayacak.

Hocam cidden içimden geçer. Kardeşim geçen gün sırf bugün çalışmayalım diye ısrar ettiği için tüm gün küfür yedi. O yüzden olmuyor yani işte.

Babanızın küfür etmesi hiç hoş bir davranış değil babanız ne kadar küfür ederse etsin siz yine de karşı çıkın tehdit edin babanız dayak atmaya kalkarsa hemen kendinizi korumaya çalışın.

Hocam bu arada aynı sınıftayız. Bunun sebebi ailenizin kötü yetiştirilmesi. Aileniz kötü yetiştirildiyse kötü, sinirli, sizi rahat bırakmayan bir ailedir. Ama iyi yetiştirilmişse tam tersidir. Benim annem neyseki iyi yetiştirilmiş bir insan. Annem gerçekten iyi, hoşgörülü, sadece gerektiğinde kızan bir insan. Yani siz benim kardeşim falan olsaydınız böyle bir hayatınız olmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…