Aile çalışmaya zorlarsa ne yapmalısınız?

Sağ olun

Hocam belki de çocuk doktor, avukat vesaire olacak. Sanayiye göndererek bu fırsatı elinden alıyorlar. Çok olasılık var kendi kararını seçmesi daha iyi olur. Liseye gitmek istiyorsa ailesinin zorla çalıştırmaya hakkı yok.

Ders çalışmak istemiyorsan bir meslek edinmen gerekiyor ne yapmayı düşünüyorsun?

Yani ben savcı olmak istiyorum ama olma ihtimalimi anladınız olmazsam büyünce iyi bir haytım olur mu?

Bir süre sonra sen çalışmak istiyeceksin. Ailene yük olmaya başladığını anlayınca üzüleceksin.

Annem bugün dediki benim çocuğumsun istdeğimi yaparım kime ne dedi konuştuk

Elbette ki kimsenin zorla çalıştırmaya hakkı yok ancak gercekci dusunelim. Ortalama bir anadolu lisesine gelmezse, emin olun zanaat guclu bir alternatif.
Yani ben savcı olmak istiyorum ama olma ihtimalimi anladınız olmazsam büyünce iyi bir haytım olur mu?

Olamazsan iyi bir hayatın olma ihtimali de var kötü olma ihtimali de onu bilemeyiz ama. Çalışırsan niye olamayasın gerçi Türkiye bu haldeyken benim de çalışasım gelmiyor ve sınıfı geçsem yeter diye düşünüyorum. Lise 3'e gidiyorum.
Elbette ki kimsenin zorla çalıştırmaya hakkı yok ancak gerçekçi dusunelim. Ortalama bir Anadolu lisesine gelmezse, emin olun zanaat guclu bir alternatif.

Yani o konuda haklısınız ama kötü bir okula gitse bile açığa geçip ders çalışma şansı vardı ama ailesi açığa almasına da izin vermez zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…