Aile çalışmaya zorlarsa ne yapmalısınız?

Maalesef öyle ülkede yüz binlerce çocuğun matla çok problemi var.
Ama yapacak çok bir şey yok dediğim gibi iş işten geçmiş matdan eksik olduğun konulardan bitirebileceklerini seç onlara 5-10 gün bak sonra 1 hafta boyunca deneme çözüp yanlışlarını tara.
Maksimum diyebileceğim bu aklıma da başka bir şey gelmiyor

Sağ olun

Diyelim ki kotu yaptın. Hayatın sonu degil. O zindan lafta kalır. Bak, en kotusunu dusunelim. Sanayiye gitsen dahi aylık duzenli bir maaşın olacak ve zanaat ogreneceksin. Belki senin çalışkan, fen lisesine gidecek arkadaşların tıp fakultesini kazansa dahi 30 yaşında hayata atılacaklar. Sen ise o zaman da kendi dukkanı açıp, orada bulunmasan dahi duzenli gelir alacaksın. Sanayi orneğini; kaynakçı, aşçı, tesisatçı olarak değiştirebilirsin.

Hocam belki de çocuk doktor, avukat vesaire olacak. Sanayiye göndererek bu fırsatı elinden alıyorlar. Çok olasılık var kendi kararını seçmesi daha iyi olur. Liseye gitmek istiyorsa ailesinin zorla çalıştırmaya hakkı yok.

Diyelim ki kotu yaptın. Hayatın sonu degil. O zindan lafta kalır. Bak, en kotusunu dusunelim. Sanayiye gitsen dahi aylık duzenli bir maaşın olacak ve zanaat ogreneceksin. Belki senin çalışkan, fen lisesine gidecek arkadaşların tıp fakultesini kazansa dahi 30 yaşında hayata atılacaklar. Sen ise o zaman da kendi dukkanı açıp, orada bulunmasan dahi duzenli gelir alacaksın. Sanayi orneğini; kaynakçı, aşçı, tesisatçı olarak değiştirebilirsin.

Yani ben savcı olmak istiyorum ama olma ihtimalimi anladınız olmazsam büyünce iyi bir haytım olur mu?

LGS sınavına gireceğim ve 8 ay boyunca hep kaçtım dersten, yani ders başına otursam bile az yapıp kaçtım. Bir türlü kendimi sıkamadım, yani şu ana kadar disiplinli bir hayatım olmamıştı ve bu sene ders çalışmam gerekince hep kaçtım sıkıya gelemedim ve netlerim istediğim liseye yetmiyor. Eğer LGS'de istediğim yere gidersem sıkıntı yok ama gidemezsem sanayiye verecekler. Bu, kesin, şaka falan değil ve sanayiye gitmek istemiyorum. Sınava 20 gün kaldı. Yapacağımı yapacağım ama sanayiye gitmek istemiyorum. Trol cevap yazmayın. Ne yapmalıyım?
Bir süre sonra sen çalışmak istiyeceksin. Ailene yük olmaya başladığını anlayınca üzüleceksin.

Hocam belki de çocuk doktor, avukat vesaire olacak. Sanayiye göndererek bu fırsatı elinden alıyorlar. Çok olasılık var kendi kararını seçmesi daha iyi olur. Liseye gitmek istiyorsa ailesinin zorla çalıştırmaya hakkı yok.
Elbette ki kimsenin zorla çalıştırmaya hakkı yok ancak gercekci dusunelim. Ortalama bir anadolu lisesine gelmezse, emin olun zanaat guclu bir alternatif.
Yani ben savcı olmak istiyorum ama olma ihtimalimi anladınız olmazsam büyünce iyi bir haytım olur mu?

Olamazsan iyi bir hayatın olma ihtimali de var kötü olma ihtimali de onu bilemeyiz ama. Çalışırsan niye olamayasın gerçi Türkiye bu haldeyken benim de çalışasım gelmiyor ve sınıfı geçsem yeter diye düşünüyorum. Lise 3'e gidiyorum.
Elbette ki kimsenin zorla çalıştırmaya hakkı yok ancak gerçekçi dusunelim. Ortalama bir Anadolu lisesine gelmezse, emin olun zanaat guclu bir alternatif.

Yani o konuda haklısınız ama kötü bir okula gitse bile açığa geçip ders çalışma şansı vardı ama ailesi açığa almasına da izin vermez zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı