Aile evinde üniversite okunur mu?

İki yıllık bir bölüm okuyacağım. Ailem çok baskıcı değil. O yüzden bulunduğum şehirde okusam da fark etmez. Ama yine de değişiklik olsun diye başka şehirde okumak da aklımdan geçiyor. Siz neler düşünüyorsunuz?
Bende iki yıllık bölümümü bu sene bitireceğim. Ben ilk yıl şehir dışında 2. yılımı ise ailemin evinde kalarak üniversitemi tamamladım. Hiç ailenden uzak kalmadıysan veya kalamayacak gibiysen şehir dışına gitmeni tavsiye etmem. Ben şehir dışında 1 yılımı okudum fakat farklı deneyim ve tecrübeler edindim. 2. yılımı yatay geçiş ile ailemin yanına geçtim fakat içten içe keşke 2. yılımı da şehir dışında okusaydım kafasındayım. Bu tamamen benim düşüncelerim ve deneyimimle alakalı. Ben olsam şehir dışına gidip kendi başının çaresine bakmanı tavsiye ederim.

NOT: Şehir dışında kaldığım zaman kendime daire tutmuştum. Yurt olayları hakkında bilgim yok.

İki yıllık bir bölüm okuyacağım. Ailem çok baskıcı değil. O yüzden bulunduğum şehirde okusam da fark etmez. Ama yine de değişiklik olsun diye başka şehirde okumak da aklımdan geçiyor. Siz neler düşünüyorsunuz?

Durumun iyiyse şehir dışı hayata adapte olmak için bire bir bence ama durumun normal ise şehir dışı okumak ekonomik krize dönüşebilir.

O zaman lise 5 ve 6 okumuş olacaksın kolay gelsin.

Buna katılmıyorum. Şehirden şehire değişir bence. Güzel bir şehirdeyseniz aile evinde okunabilir gayet.

Şehirle bir alakası yok ki. Ailesi sonsuza dek yanında olmayacak. Üniversite bunu deneyimlemenin ve kendi başına ayakları üzerinde durmanın bir pratiği olur.

Fakat bu işkenceye de dönüşebilir. Kararın iyi verilmesi gerekiyor. Konu sahibine önerim, güzel bir şehire (gezilecek yerler, mekanlar, ortam) sahipse, ailesi eve kaçta girip çıktığına karışmıyorsa, hiçbir konuda baskılamıyorsa okunur. Bunun haricinde farklı bir şehir deneyimlemenin elbette ki artıları var. KYK'da kettleda makarna yapmanın da ayrı bir güzelliği oluyor. :D

KYK veya özel yurt güzel tecrübeler sunabilir insana. Fakat oda arkadaşları velev ki sorunlu insanlardan oluşuyorsa, bu sefer farklı şehirde okumanın da pek güzelliği kalmıyor.

Fakat bu işkenceye de dönüşebilir. Kararın iyi verilmesi gerekiyor. Konu sahibine önerim, güzel bir şehire (gezilecek yerler, mekanlar, ortam) sahipse, ailesi eve kaçta girip çıktığına karışmıyorsa, hiçbir konuda baskılamıyorsa okunur. Bunun haricinde farklı bir şehir deneyimlemenin elbette ki artıları var. KYK'da kettleda makarna yapmanın da ayrı bir güzelliği oluyor. :D

KYK veya özel yurt güzel tecrübeler sunabilir insana. Fakat oda arkadaşları velev ki sorunlu insanlardan oluşuyorsa, bu sefer farklı şehirde okumanın da pek güzelliği kalmıyor.
Bu değişkenlerin hepsi şansına bağlı. Ve gerçek hayatta önüne ne düşerse onunla oynayacak. Bunları görmesi ve nasıl başa çıkacağını öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.

2'si de okay bence eğer ailen baskıcı değilse. Ama yurt ortamı da farklı dinamikleri var deneyimlenmesi gerek bence

Şehirle bir alakası yok ki. Ailesi sonsuza dek yanında olmayacak. Üniversite bunu deneyimlemenin ve kendi başına ayakları üzerinde durmanın bir pratiği olur.
Aileye çok bağlı olduğumdan değil ortaokul ve liseyi yatılı okudum o yüzden dediğiniz zorlukları biliyorum üniversiteyi evde okumayı düşünmemin sebebi sıkıntısız bir şekilde direkt üniversiteyi bitirip meslek hayatına başlamak ama tabi yinede başka şehirde yeni yeni şeyler ve zorluklar da bence çok güzel biraz karışık bir durum hangi şehirde okumam gerektiğini de bilmiyorum var mı tavsiyeleriniz

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı