Aile evinden ayrılmak çözüm mü?

Makaleler
2
Yer
Türkiye
Bilirsiniz klasik Türk ailesi, baskıcı ve soruncu. Bu tür problemleri illaki herkes yaşıyordur. Artık bir süre sonra dayanamıyor insan. Kendi kalacağın yerde kendi prensiplerine göre kimseye hesap vermeden yaşamak güzeldir diye umuyorum. Bende her genç gibi aile evinden kurtulmak istiyorum ancak bunun pişmanlığını yaşar mıyım, zor gelir mi bilemiyorum. Benden bir yaş büyük birkaç arkadaşım başka şehre çalışmaya gitti, ailesiz akrabasız hayat mükemmel diyorlar 😀

Abilerimden tavsiyelere açığım. Aile evinden ayrılmak çözüm mü?

Bilirsiniz klasik Türk ailesi, baskıcı ve soruncu. Bu tür problemleri illaki herkes yaşıyordur. Artık bir süre sonra dayanamıyor insan. Kendi kalacağın yerde kendi prensiplerine göre kimseye hesap vermeden yaşamak güzeldir diye umuyorum. Bende her genç gibi aile evinden kurtulmak istiyorum ancak bunun pişmanlığını yaşar mıyım, zor gelir mi bilemiyorum. Benden bir yaş büyük birkaç arkadaşım başka şehre çalışmaya gitti, ailesiz akrabasız hayat mükemmel diyorlar 😀

Abilerimden tavsiyelere açığım. Aile evinden ayrılmak çözüm mü?
Aile evinden nasıl ayrıldığın önemlidir kaliteli bir bölüm kazanır okul okumaya gidersen değer yada iyi maaşla çalışacağın bir iş bulduysan değer lakin artık aile evi sarmıyor diyerek plansız şekilde ayrılmak mantıksız.

Yaşına ve mesleğine bağlı. Kıt kanaat geçineceksen aile evinden ayrılmak mantıklı değil mesela. Yaşın 18-20 falansa yine tavsiye etmem zira mevcut ekonomik koşulları göz önünde bulundurursak aile evi birikim yapmak için harika bir alan. Yaşın ufaksa ve elindeki mesleğin kendi ayakların üzerinde duracak kadar kazandırmıyorsa biraz dişini sıkıp aile evinde kalmanı ama bu süreci de çok çok iyi, disiplinli değerlendirmeni tavsiye ederim.

Nasıl ayrılacağınıza bağlı hocam. Eğer elinizde mesleğiniz varsa maaşınız güzelse çözüm olabilir. Diğer yandan onlarda sizin aileniz, insan ailesinden kopamıyor. Aile evindeki rahatta hiçbir yerde yok o da var. Yani tamamen şu anki durumunuza bağlı bir durum bu.

Tek yaşayacaksanız sabit bir işiniz geliriniz olmak zorunda hocam. Şuan en kötü ev kiraları 10-15K arası. Bunun yemeği var, elektriği var, suyu var, var da var anlayacağınız. Büyük sorumluluk, fakar bazı zorlukları erken görmekte de fayda var.
İşin iyi tarafı da şu aile dırdırı yok, kafan rahat, kimseye hesap vermek zorunda değilsin.

Aile evinden nasıl ayrıldığın önemlidir kaliteli bir bölüm kazanır okul okumaya gidersen değer ya da iyi maaşla çalışacağın bir iş bulduysan değer lakin artık aile evi sarmıyor diyerek plansız şekilde ayrılmak mantıksız.

Yaşına ve mesleğine bağlı. Kıt kanaat geçineceksen aile evinden ayrılmak mantıklı değil mesela. Yaşın 18-20 falansa yine tavsiye etmem zira mevcut ekonomik koşulları göz önünde bulundurursak aile evi birikim yapmak için harika bir alan. Yaşın ufaksa ve elindeki mesleğin kendi ayakların üzerinde duracak kadar kazandırmıyorsa biraz dişini sıkıp aile evinde kalmanı ama bu süreci de çok çok iyi, disiplinli değerlendirmeni tavsiye ederim.

17 yaşındayım açıkçası önceliğim zaten üniversite kazanmak.

İşin iyi tarafı da şu aile dırdırı yok, kafan rahat, kimseye hesap vermek zorunda değilsin.

Aynen benim gibi düşünüyorsunuz. Bu sebeplerden ötürü ayrılmak istiyorum.

Kesinlikle çözüm değil. Ailen ile kötü ayrılacaksan ileride eksikliğini çok çekersin. Fakat dersin ki ben şu şehirde şurada burada daha iyi iş buldum bundan sonra burada yaşayacağım dersin, ara sıra da ziyarete gelirsin orası ayrı. Tamamen bağını koparmak istiyorsan pişmanlık.

17 yaşındayım açıkçası önceliğim zaten üniversite kazanmak.

Aynen benim gibi düşünüyorsunuz. Bu sebeplerden ötürü ayrılmak istiyorum.
7 aya yakın oldu aile evinden ayrılalı, abim karısından ayrıldığı için onla aynı evde kalıyoruz, adam zaten gece gündüz çalıştığı için eve bir yatmadan yatmaya geliyor, ev zaten onun, bir elektrik su vesaire beraber ödüyoruz onun dışında ekstra bir harcamamız olmuyor ve o kadar rahatım ki anlatamam. Kız arkadaşımı çağırıyorum eve takılıyoruz, çıkıyorum dışarı gece 2 de 3 de geliyorum, alıyorum biramı açıyorum filmimi takılıyorum tek başıma. Bunlar gerçekten güzel şeyler hocam da sorumluluk istiyor dediğim gibi.

Kesinlikle çözüm değil. Ailen ile kötü ayrılacaksan ileride eksikliğini çok çekersin. Fakat dersin ki ben şu şehirde şurada burada daha iyi iş buldum bundan sonra burada yaşayacağım dersin, ara sıra da ziyarete gelirsin orası ayrı. Tamamen bağını koparmak istiyorsan pişmanlık.

Tavsiyem dişini sıkıp 5-6 yıl daha dayanman takma kafaya aran falan bozuksa.

Aram bozuk değil, insan ailesinden tamamen kopamaz tabii ki ziyaretine geleceğim. Sadece artık dayanamıyorum, çok baskı yapıyorlar. 17 yaşıma gelmişim çocuk sayılabilirim ama eve kargo geldiğinde bile saçma saçma tartışmalar oluyor "neden aldın?" gibisinden. @Mephistopheles hocamın dediği gibi bir hayatın güzel olacağını umuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı