Aile evinden okumak mı yoksa aileden uzak üniversite okumak mı?

selina

Zeptopat
Katılım
29 Kasım 2023
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Arkadaşlar selam. Ben İzmir'de yaşıyorum. Özel eğitim istiyordum ve geçen yıl 80k yaptım. Berbat bir sıralama yaptığım için mezuna kaldım bu yıl ise OBP sağ olsun beni çok düşürdü ve 18k yaptım. Verilere göre kesinlikle Edirne, Zonguldak özel eğitim geliyordu. Ama çok büyük sürpriz oldu ve ben özel eğitime giremedim. İçim bir yandan burada okumak istemiyordu çünkü özgürlüğüme düşkün birisiyim ve ayaklarımın üstünde durmayı öğrenmek olgunlaşmak istiyordum. Ama aileme de yük olmak istemiyordum bende bu yüzden her bölümün öncesinde İzmir'deki bölümleri yazıp sonra komşu illeri yazdım. Ben kesinlikle emindim şehir dışına gideceğime ve çok mutluydum yurtları arıyordum fiyat alıyordum. Ve sonuçlar açıklandı tam bir hayal kırıklığına uğradım. Demokrasi okul öncesi öğretmenliği çıktı. Hem istemediğim bir bölüm hem de evimin çok yakınında bir okul. Okul da kampüs yok sadece bina var ve berbat derecede bir okul. Okula giderken ilk ilkokulumdan sonra ortaokulum önünden geçiyorum az ilerlersem lisemi de göreceğim. O derece her şey aynı ve sıradan. Ben bu okulu isteyerek yazmadım aile baskısı yüzünden. Arkadaşlar kısacası yatay geçiş ile aydın'a gitmek istiyordum. Eğer zaten YKS de aydın'ı öne yazsaydım o gelecekti. Neden gitmek istiyorum çünkü her şey sıradan dediğim gibi. Sehir dışından gelen kişilerle tanıştığımda çok olgunlar ve istedikleri aktiviteleri yapabiliyorlar. Ben seminerlere gidiyorum bazen kulüp toplantilari etkinlikleri oluyor ama eve geç geldiğimde hep bunun hesabını vermek zorundayım ve bu keyifli olmuyor doğrusu. Birkaç dakika geç kalsam eve suratlar asık sekilde karşılanıyorum. Doğrusu lise hayatı gibi bir hayat yaşıyorum. Annem sürekli ders çalışmamı istiyor falan fisman. Evet ailemi çok seviyorum ama yalnızlığı daha çok seviyorum. Ve bir sürü iş tecrübem var orada da bir part time is bulup olabildiği kadar az yük olmaya çalışacağım. Şimdi diyeceksiniz ki burada temizliğin yapılıyor, sıcak yemeğin var vs. arkadaşlar bende anneme yardım ediyorum ama yardım ederken 4 kişinin işini yapıyorum orada tek kişinin işleri daha hafif olur. Ve böyle işlerden gocunmam zaten öyle çok sulu yemek düşkünü de değilim.
Evett sizce gitmekle doğru mu yaparım pişman olur muyum sizce?
 
Aileden uzak kesinlikle. Hayatı zehir ediyorlar bu yaşlarınızda gezin eğlenin. Ne yapsanız yaranamazsiniz bunlara(en azından benim aileme). Git dostum ne yapmak istiyorsan onu yap baskıyla yaşama. Erkek evladı 20 sinden sonra ailesinden kopmalı.
 
Ben kızlar için de aynı şeyin olması gerektiğini düşünüyorum zaten kızım o ayrı da. Geçmiş olsun.
Aileden uzak kesinlikle. Hayatı zehir ediyorlar bu yaşlarınızda gezin eğlenin. Ne yapsanız yaranamazsiniz bunlara(en azından benim aileme). Git dostum ne yapmak istiyorsan onu yap baskıyla yaşama. Erkek evladı 20 sinden sonra ailesinden kopmalı.
 
Ben kızlar için de aynı şeyin olması gerektiğini düşünüyorum zaten kızım o ayrı da. Geçmiş olsun.
Aydın'da okuyorum. Pek pahalı bir şehir değil. Merkez gelişmiş değil, ilçeler gelişmiş. Üniversitenin altındaki caddede özel yurt vs. var. Ev tutanlar da oradan tutuyor genelde benim evimde orada. Evden çıkıp ünide minibüsten inmem 20 dk. Bu sene kiralar 8-10k civarındaydı. Yurt fiyatları da en az 60k idi. Seneye üstüne koyar işte. Kampüs içinde kız kyk'da var orası tutarsa. Farklı sorumluluklar var işte. İyi düşün.
 

Geri
Yukarı