Aile içi şiddete karşı ne yapabilirim?

18 yaşından küçüğüm. Erkeğim.
Tahmin edilebiliyor hocam. Yaşınız büyük olsa size böyle şeyler yapılabileceğini sanmıyorum. 183'ü arayın diğer arkadaşların söylediği gibi. Yine de amcanız, dayınız, vesaire biliyor mu? Yada, örnek veriyorum; işten gelip durduk yere sizi dövüyor mu? Yoksa cidden bir şey yaptığınızda mı?

Sebepsiz yere mi yapıyor tüm bunları? Zira bazen kişilerde de sıkıntı olabiliyor, kaşınabiliyoruz tabiri caizse.

Sebepli olsa dahi yapılmaması gereken hareketler değil mi? 6-7 yaşlarından küçük çocuğa tokat atmanın sebebi ne olabilir ki? Konuşurken biraz üzerime gelmişti bende şakalaşır gibi çok da sert olmayan bir yumruk atmıştım. Öyle arkadaş arasında olur ya onun gibi. Göbeğine attım. Ondan sonra gelip tokat atmıştı. Kulak zarıma zarar gelmiş. Sadece bu değil zaten. Derslerimi boşladığımda da tokat atıyordu. Bir şeyler fırlattığı oluyordu bazen. Haklı mıdır bilmiyorum ama haklı olsa dahi onunla görüşmek istemiyorum.

Psikolog değilim, ya da sizin ne yaşadığınızı bizzat göremiyorum. Peki size sevgi gösterdiği oluyor mu? Doğum gününde örneğin sarılır, öper mesela?

Bence hayattalarsa babaanne veya dedenizle bu konuyu konuşun ve onların babanızla konuşmasını veya size yol göstermelerini isteyin. Bu yöntem eğer çözüm yolu olmuyorsa sosyal destek hattını arayıp destek isteyin.

@Heyyo
Şiddetin hiçbir zaman sebebi olamaz tabii ki fakat bazen dediğim gibi kaşınabiliyoruz. Bu sebepten de istenmeyen şeyler olabiliyor. Konuşurken üzerine gelmişti derken? Ciddi bir konuşmada öyle yaptıysanız sıkıntı oluşturabilir, tabii bunu 6-7 yaşlarında yaptıysanız pek de doğru olmamış onun açısından.

Ders boşlama konusunda ise haklı olabilir, çok sık olmadığı sürece tabii. Derslerinize çalışın ve özür dileyin ondan, eğer anlayış göstermeyip yerli yersiz şiddet uyguluyorsa ALO183.

Destek hattı en kesin çözüm olabilir ama destek hattını ararsanız babanızla aranızdaki tüm köprüleri yakmış olacaksınız.

Sebepsiz yere mi yapıyor tüm bunları? Zira bazen kişilerde de sıkıntı olabiliyor, kaşınabiliyoruz tabiri caizse.
Bir insana fiziksel veya psikolojik herhangi bir şekilde zarar verilmesinin geçerli bir sebebi olamaz. Korkarım ki sizde de şiddet uygulama potansiyeli var.

Bence babanla konuş ilk .Bana neden böyle niye davranıyorsun diye. Eğer hala şidette devam ediyorsa akrabaların yanına sığın derim. Annene yada kardeşin varsa hiç konuşmayı denedimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…