Aile tarafından sürekli kısıtlanmak

Bir keresinde babamdan 40 TL'lik bir oyun istemiştim.(Maddi durumumuz ortanın üstünde) yok o çok pahalı almam demişti. O günden beridir yemek yemem için verdikleri paraları biriktirip oyun alıyorum.

Oyun Türk ailelerine göre hâşâ günah gibi bi' şey. Sırf oyun oynamayayım diye annem babama iyi bir laptop aldırttırmıyor. Eski hurda bi' laptop verdiler elime onunla idare ediyorum artık.

Kusura bakmayın da öyle olmuyor.

E ne yapalım abim ailemizi değiştiremeyiz ne olursa olsun biri annemiz biri babamız çikolata yemezsen oyun almazsan ölmezsin onları üzmek yerine çıkar yolu aramak en iyisi.

80 TL ile kalmıyor sadece ama bir alışınca bir para yatırmaya başlıyorsun 80 TL sana 200 250 lira oluyor

Aileleri küçükken onlara böyle davranmış, sürekli kısıtlamış onlarda yanlış olduğunu bilmelerine rağmen kendi çocuklarına aynısını yapıyorlar. Aileme bir şey demek istemiyorum ama teknoloji konusunda çok cahil ve dik kafalılar, neymiş online oyunlardan dolayı aileler yıkılıyormuş, abiler kardeşlerini öldürüyormuş hahaha. Şu an bu foruma mesaj yazdığımı görseler büyük ihtimalle pc yi yasaklarlar. Sırf bunlar yüzünden büyüyünce aile kurup kendi bildiklerimi çocuklarım öğreteceğim, saçma sapan şeylere yasak koymayacağım

Bende eskiden böyleydi ama bu kadar katı değildi. 1-2 senedir rahatım, bu ''Boomer Bozması'' aileye denk gelmemişim çok şükür. Bunun asıl sorumluları en kısıtlı büyümek zorunda bırakılan, X kuşağı bireylerinin bir öncesi olan ''Boomer'' lar ve bir kısım cahil yetişen bir Türk toplumuyla bir araya geldiğinde bu oluşuyor. Adamın biri sokak röportajında diyor ki ''Şimdiki gençlerin elinde son model telefonlar var''. Sonra oradaki gençler de ''Al bak, benimkinin köşesi kırık, benimki 1-2 yıllık telefon'' diyor. Sonra da adam ''kırmasaydın'' diyor. Ulan insanlık hali, kırılabilir. Ayrıca genelde herkesin elinde 2-3 belki de 4 yıllık telefonlar var. Ben hala 5S kullanıyorum, buna bile sesim çıkmıyor. Ayrıca şiddete de başvurabiliyorlar. Hatta yine bir röportajda şehit çocuğuna ''hain'' ve sen şehit çocuğusun diye bir şeye karışamazsın diyor. Ulan babası ülke için canını vermiş. Onun sayesinde bugün rahat uyuyup yaşıyorsun. Bazen düşünüyorum da, bunları bir yere toplayıp ........... Neyse, sonra caniye dönüşürüm. Efendiliğimi bozmayayım. Onun yerine karşılarına çıkıp hakkımı savunurum, eğer saldırmaya kalkarlarsa yaşlı olup olmadığını dinlemem, direkt amel defterlerini kapatırım. Ha, kahvehanedir adamlar topluca saldırırlar o bile bana işlemez, gözüm döndü mü ve kaşınırlarsa da kimse onları benim elimden alamaz. Laflarım ve icraatlerimle gerekirse kaba kuvvetle derslerini veririm.

Kısacası tek bir sözüm var: ''Biz aykırı değiliz, siz kabullenemiyorsunuz.'' Artık YETER! Şunu kalın ve boş kafanıza sokun, yoksa biz sokmasını biliriz.

Tüm ülkenin durumunu özetlemişsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…