Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Sosyal yardım programı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara 93 milyon TL ödeme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, açıklamalarda bulundu. Kimin destekten faydalanabileceğinin açıklamasında bulundu, Yanık yaptığı açıklamada 5 nakdi sosyal yardım programı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 93 milyon TL ödeme yapılacağını ve ödemelerin bugün içerisinde başlayacağını açıkladı.
Kimler bu destekten faydalanabilir? Gelin göz atalım:
  • İhtiyaç sahibi kadınlar. Yanık, bu doğrultuda eşi vefat eden ve yardıma muhtaç olan kadınlarımızın yanındayız şeklinde açıklamada bulundu. İhtiyaç sahibi ve eşi vefat eden kadınlarımıza 52,6 milyon TL destek sağlayacağız, dedi.
  • Asker aileleri. Yanık, zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların aileleri ile çocuklarına 2 ayrı sosyal yardım programı desteklerini sürdürdüklerini belirtti. Yanık, 25,4 milyon TL ödeme yapacaklarını söyledi.
  • İhtiyaç sahibi ve öksüz yetimler. Anne babası veya her ikisi de vefat etmiş ve 18 yaş altındaki ihtiyaç sahibi çocuklar için de destekte bulunduklarını belirtti. Yanık, onlar için de 11,3 milyon TL ödeme yapacaklarını söyledi.
  • Kronik rahatsızlığı olan ihtiyaç sahipleri için de nakdi yardımda bulunduklarını belirtti. Bakan Yanık, tüberküloz ve subakut, sklerozan, panensefalit (SSPE) kronik hastalığı, bulunan ihtiyaç sahiplerini de unutmadığını belirtti. Bakan Yanık, onlar için de 3,6 milyon TL ödeme yapacaklarını söyledi.
Ödemeler ne zaman yapılacak? Bakan Yanık, o konu hakkında da açıklamada bulundu:
  • Kronik hastalık yardım ödemeleri 25 Ağustos itibarıyla yapılacağını söyledi.
  • Bahsi geçen diğer ödemelerin 24-28 Ağustos 2021 arasında yapılacağını söyledi.
Umarım para yerini bulur, ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyacı giderilir diyelim.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı