Aile zoruyla istenmeyen liseye gitmek

BOMBOCLADEEEEEEE

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 9.cu sınıfa geçtim. Ailemin zoruyla sağlık lisesine gidiyorum. Sağlık dersleri bana zor geliyor. Anadolu'ya nakil olmak istiyorum ama ailem bana ya bu okula gidersin ya da okuldan alırız seni diyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum.

Merhaba 9.cu sınıfa geçtim. Ailemin zoruyla sağlık lisesine gidiyorum. Sağlık dersleri bana zor geliyor. Anadolu'ya nakil olmak istiyorum ama ailem bana ya bu okula gidersin ya da okuldan alırız seni diyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum.

Okuldan nasıl alacaklar artık bilmiyorum ama eğer açık liseye geçersen üniversite sınavına daha iyi çalışırsın. Sağlıkdan alıp nereye vereceklermiş?

Bu konuyu ilk önce ailenle konuşmalısın eğer işe yaramadıysa diğer aile büyüklerinden(deden babannen amcan vb.) Ailenle konuşmalarını isteyebilirsin, bunlarda işe yaramadıysa okul müdürüyle konuş, o aileni ikna eder zaten :)

Zorla okumak istemiyorsan otomatik şanzımancı tavsiyemdir deli parası vardır :) veya başka bir bölüm okumak istiyor sanda ailenle güzelce konuşabilirsin baktın anlaşamıyorsun okulunda illaki konuşabileceğin bir danışman gereken bir hocan vardır. Durumunu anlatırsın gereğini onlar yapar.

Dayım güneş enerjisi işinde çalışıyor onun yanına.

Yani eğer sende istiyorsan en iyi seçenek o gibi ama yani ailen senin geleceğine karar verebilecek kadar ilahi bir kurum değil. O yüzden gidip konuşmak en iyisi üniversiteye gitmek istediğiniden hayallerinden bahsedebilirsin. Gerekirse hayallerin için fedakarlık etmelisin. Üniversite hayalin yoksa Anadolu'ya gitmenin mantığıda yok.

Anadolu lisesi seni direkt YKS'ye hazırlar ve derslerin ağırlığını kaldıramıyorsanız bu size işkence gibi gelir bence. Meslek lisesi tam okulu nefret edenlerin liseden mezun olup iş hayatına geçmesini sağlayacak bir yer. Sağlık liseleri de sanırsam meslek liseleriydi yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca hocam çok düşük puan yaptıysanız Anadolu lisesine gidememeniz sizin suçunuz aslında. Aileniz eğer özele parası yetmiyorsa mecbursunuz meslek lisesinde okumaya. Ayrıca lisede neredeyse herkes bana dersler zor geliyor demiştir en azından 1-2 derste bile. Sırf dersler zor geliyor diye lise değiştirmeniz saçma bence. Müfredat her yerde aşağı yukarı aynı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı