Ailede boşanma ve devamsızlık

Ektoloji

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi durum şöyle benim annem ve babam boşanma aşamasında. Annem babam için uzaklaştırma kararı aldı aynı şekilde bende 18 yaşında bir genç olarak aldım. Kısacası aile içi şiddet ve boşanmadan ötürü uzaklaştırmamız var üstüne taşınıyoruz. Şehir değişikliği söz konusu ben okula gidemeyeceğim.

Fakat devamsızlığım tam 29.5 gün oldu yani özürlü özürsüz tüm haklarımı doldurdum. 12.sınıf öğrencisiyim bunu okul ile konuşursak milli eğitime bir yazı çekip veya bir şeyler yapıp yardımcı olabiliyorlar mı? Çünkü gerek ailevi sorunlardan gerek taşınma durumundan ben okula gidemicem zaten uzaklaştırma kararına kadar çıkmış durumda...

Bilgisi olan paylaşabilir mi?

12. sınıflarda devamsızlıktan dolayı kalma olmayacak deniyor. Benim de devamsızlık 30 günü geçti. Ki sadece bende değil bizim okuldaki 12. sınıflarda 30 günü geçmeyen 1 kişi kaldı. O da yakında geçer. Devamsızlık konusunda endişen olmasın.

12. sınıflarda devamsızlıktan dolayı kalma olmayacak deniyor. Benim de devamsızlık 30 günü geçti. Ki sadece bende değil bizim okuldaki 12. sınıflarda 30 günü geçmeyen 1 kişi kaldı. O da yakında geçer. Devamsızlık konusunda endişen olmasın.
Emin misiniz hocam bu sene seçimden ötürü korkuyorum gitmeden son bir gol atarlar bize diye cunku gercekten devam edemicem okula icinde olduğum durum belli endişelenmeli miyim? Çünkü 9.sınıfta bir defa kaldım eğer tekrar kalırsam örgün eğitim dışında kalacağım.

12. sınıf olduğunuz için okul yönetimi yardımcı olur diye düşünüyorum.
Umarım hocam olmazlarsa af diyorlar ama bilmiyorum endişeliyim ama yapabileceğim bir şey yok.

Arkadaşlar şimdi durum şöyle benim annem ve babam boşanma aşamasında. Annem babam için uzaklaştırma kararı aldı aynı şekilde bende 18 yaşında bir genç olarak aldım. Kısacası aile içi şiddet ve boşanmadan ötürü uzaklaştırmamız var üstüne taşınıyoruz. Şehir değişikliği söz konusu ben okula gidemeyeceğim.

Fakat devamsızlığım tam 29.5 gün oldu yani özürlü özürsüz tüm haklarımı doldurdum. 12.sınıf öğrencisiyim bunu okul ile konuşursak milli eğitime bir yazı çekip veya bir şeyler yapıp yardımcı olabiliyorlar mı? Çünkü gerek ailevi sorunlardan gerek taşınma durumundan ben okula gidemicem zaten uzaklaştırma kararına kadar çıkmış durumda...

Bilgisi olan paylaşabilir mi?

Pek yardım etmiyorlar MEB'in kararına bağlı müdüryardımcıları genelde insafsız oluyor.

@Ektoloji Bu kadar öğrenci kalırsa sınava kim girecek? Üniversiteler kimi alacak? Seneye 3 milyon kişi girse sınava kontenjanlarda kaos yaşanacak. Yığılma olacak. Bu yüzden devamsızlıktan kalmayız.

@Ektoloji bu kadar öğrenci kalırsa sınava kim girecek? Üniversiteler kimi alacak? Seneye 3 milyon kişi girse sınava kontenjanlarda kaos yaşanacak. Yığılma olacak. Bu yüzden devamsızlıktan kalmayız.

Sizde haklisiniz bende bunu dusunuyorum etkenleri tek tek sıralamam gerekirse.

- 12.siniflarin yarisi kalabilir.
- Üniverstelerin kontejani sorun yasar.
- 12.sinif 2.donem zaten YKS'ye dahil değil.
- 4 senedir cikiyor.

Yani bu etkenlere bakıp bende cikmamasi imkansiz diyorum kendi kendime hocam.

Çoğu okul yönetimi sene sonu geldiğinde devamsızlıkları öğrencilerin kalmayacağı şekilde ayarlıyor. Okul idaresiyle konuşup durumu anlatırsan inisiyatif kullanabilirler diye düşünüyorum. Ama şunu da unutma bu resmi bir uygulama değil ve yapmak zorunda değiller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı