Aileden Uzak Okumanın Zorlukları

Ithildinn

Kilopat
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
88
Çözümler
1
Ben şu an ailemden uzak okuyorum arkadaşlar. En büyük sıkıntı genelde para oluyor ama tek başına ve arkadaşlarınla bu zorlukları deneyimlemek de bir yandan güzel oluyor. Sizce dışarıda okumanın en büyük zorlukları neler? Kendi deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
 
Say say bitmez :) Zordur, yine söylüyorum çok zordur. Bu düzene alışınca da ailenle yaşamayacağını söyleyebilirim.

Zor olduğu gibi getirdikleri de olur. Ayakta tek başına durmayı öğretir hayat sana.
 
Ben lise ve universiteyi disarda okudum.
Mezun oldugumda annem ve babam yaslanmaya baslamisti. Tek uzuntum onlarin gorece daha genc oldugu senelerde birlikte olamamis olmak. Lise 3, uni 6, toplamda 9 sene boyunca senede 3-4 defa gorusebildim. Onun disinda kendi ayaklarin uzerinde durmayi, kendi problemlerini kendin cozmeyi ogrenirsin. Yalniz yasamaktan korkmaz hatta seversin.
 
Ben lise ve universiteyi disarda okudum.
Mezun oldugumda annem ve babam yaslanmaya baslamisti. Tek uzuntum onlarin gorece daha genc oldugu senelerde birlikte olamamis olmak. Lise 3, uni 6, toplamda 9 sene boyunca senede 3-4 defa gorusebildim. Onun disinda kendi ayaklarin uzerinde durmayi, kendi problemlerini kendin cozmeyi ogrenirsin. Yalniz yasamaktan korkmaz hatta seversin.
Uzak kalmanıza üzüldüm ama sana bir şeyler katmasına sevindim doğrusu.
 
Bence hiçbir zorluğu yok. Tabi devletin verdiği aylık geliri ve cüzi miktarda ailesinden para alanlar için bu yorumum. Zaten paran var yurtta'da kalıyorsan ne zorluğu olabilir ki ? Tek sıkıntısı ailenden uzak olman onun dışında bir zorluğu yok. Yaşlar olmuş 20 aileden uzak kalmayıda hayat zorluğu olarak görüyorsanız ne bileyim bişey bulamadım söyleyecek.
 
Maddiyat varsa zor olmuyor. Öğrencinin tek derdi yemektir eğer yemek halledilirse rahat bir şekilde geriye pek sıkıntı kalmaz.
İnşallah bu sene ayrılacağız. Üniversiteye başlamadım daha . ( 12. Sınıfım ) madene yazıldım. Çıkarsa okumam ve evlenene kadar aileme destek çıkarım. Sonuçta beni dershaneye verdiler ve 12 sene boyunca bana kol kanat gerdiler.
Niye 12 ? Sen okula başlayana kadar başkası mı kol kanat geriyordu sana??
 
On numaradır, ben İstanbulda yaşıyorum ve İstanbul Üniversitesinde de okuyabilecekken bilerek Trakya Üniversitesini seçtim. Hem İstanbula yakın hem de ayrı yaşamak amaçlı. Üniversite aynı ilde okunmaz İstanbuldaki arkadaşlarımda Edirneye yanıma geldiklerinde hep pişman olduklarını söylemişlerdi İstanbulda kaldıkları için.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı