Ailem bana değer vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama bana söz verip almama durumu insana batıyor. Söz vermeseler sıkıntı yok sadece hayallerim ile oynuyorlar.
Hayallerini hiçbir zaman paraya bağlama dostum burada hemen hepimizin hayalleri var. Nice sözler veriliyor nice durumlar atlatılıyor. Herkes PS5 istiyor belki ama hayal olmuyor ki bu sadece paranın karşılığında alınabilecek bir heves. Hayal dediğimiz şeyler içinde duygularında olduğu şeyler.

Birde günümüzün Türkiye şartları hiçte kolay geçim sağlanacak durumda değil. Kim bilir senin bilmediğin ama babanın kafasında kuyruğu birbirine değmeyen kaç tilki var. Sana mutlaka hak veriyorum. Ailenin seni ayırt edip herşeye para bulup sana bulamaması ayrı, ayları ucu ucuna getirmesi ihtiyaçları karşılayacak derecede geçinmesi ayrı bir durum. Eğer ailenden sadece maddeten bir sorun yaşıyorsan biraz zamana bırak. Ama manevi olarak sevgi, şefkat, koruma, samimiyet gibi bir sürü duygudan mahrumsan bu çok daha farklı bir durum. Her neyse dediğim gibi hepimizin hayalleri, hevesleri ve hedefleri var. Bunlar sıkıntıları atlatılıp yapınca güzel. Birde şunu söyleyeceğim; "Para sadece gelip giden olay" zamanla nicelerini kazanırsın umarım. Hiç canını sıkma, kendini güzelce geliştir hayattaki her olumsuz şey, daha olumsuz bir durum olmasın diye sana ders veriyor olabilir.

Buradaki en kızdığım konu burs muhabbeti oldu, nasıl senin kazandığın bursu kendileri kullanırlar aklım almıyor, ben kıyameti kopartırdım. Sabret dostum, başka yolu yok gibi duruyor. Konuşarak anlaşmaya varılamaz ailelerle çoğu konuda denendi onaylandı.

Burdaki arkadaşların hayatlarında başarılar diliyorum ama bu teknolojik dönemde en zoru gösterip nasıl ayakta kalmak değil, elindeki imkanı nasıl harika bir şeye çevirmesini öğretmesi gerekir aile. Arkadaşımızın hiçbir şeyine destek çıkmayan bir ailesi var anladığım kadar. Bu durumda kedinde ait odan varsa 5 10 gün hiç ses çıkarmadan yüzün asık etrafta gez, biraz asi cevaplar ve muhabbette, değer verilmediğini düşündüğünü onlara da hisset. Ebevenylerin böyle eğitildiği için aynılarını yapıyorlar galiba ama vicdan olduğunu düşünüyorum onlarda da. Birinin kendini değersiz hissetmesinin kötü olduğunu onlarda biliyordur diye tahmin ediyorum. O 10 gün içerisinde veya sonunda sana gelip neyin var nasılsın demiyorlarsa 4 yıl daha dişini sıkıp üniversite tutmalısın o ara dönemlerde de market kafe tarzı yerlerde çalışman gerek.
Çalışmayı bende istiyorum ama şu korona dönemi bitince başlıyacağım canlı derslerden ötürü zaman bulamıyorum. Ben bu fikri uygulamaya başladım bugünden beri :=)

Aynı durumu yıllarca yaşadım ve kurtuldum.

Adım 1- Yorum yazan ana-baba tapıcıların yazdıklarını okuma bile, üzerine düşünüp kendini yorma. Kendini suçlu hissettirecekler sana. Köyde yetişmiş ve o kafanın dışına çıkamamış hak hukuk, bireysel hakları kafası basmayan insanlar onlar, ciddiye alırsan hayatını başka insanlara kölelik ederek geçirirken bulursun kendini.

Adım 2- Yanlış yerde doğduğunu kabullen ve zamana bırak, üniversiteye gidene kadar sabretmek zorundasın. Elinden gelecek bişey yok ne yaparsan yap asla anlamayacaklar, daha önce de söylenmiş senin değerini seni kaybetmeden anlamayacaklar.

Adım 3- Üniversiteyi beklerken boş durmayıp kesinlikle bir meslek edinmelisin, bu online olarak yapabileceğin bir meslek olursa çok daha iyi olur. Burda amaç, evden çıkıp kendi evine çıktığında onlara eyvallah etmeden yaşayabilmek.

Benim bursluluğum yoktu ama zorla babamın yanında çalıştırıp (inşaat) para falan vermezler, benim sayemde birisine asgari ücret ödemekten kurtulurlardı. 18 yaşının altındaki bir insanın sırtından para kazanmaya çalışmak çocuk istismarıdır. Bunu anlamayacak kırsal insanlarıyla boşuna muhatap olup canını sıkma.

Pişman olmayacaktır. Halini kabullenip şükretmek gelişim getirmez. Ülkenin sorunu her şeye susmak ve kabullenmek, her zaman senden iyileri veya kötüleri olacaktır. Önemli olan kendini ve çevreni ne kadar geliştirdiğindir.

Bahsettiğim şey şükretmek değil isyan etmek. Bu şekilde de bir yere varamaz. Her şeyden şikayet eden ve senin dediğin gibi kendini ve çevresini geliştirmeyen kişi hayatı boyunca sadece ister, daha da ister, ister, ister, ister, elde ettikçe daha çok ister ve aslında tek elde ettiği mutsuz bir hayat olur.

Sende bursluluk paramı verin o zaman de ya da o paraya aldıklarını bu parayla almasaydınız de.
Adamı evden kovdurma.
Aynı durumu yıllarca yaşadım ve kurtuldum.

Adım 1- Yorum yazan ana-baba tapıcıların yazdıklarını okuma bile, üzerine düşünüp kendini yorma. Kendini suçlu hissettirecekler sana. Köyde yetişmiş ve o kafanın dışına çıkamamış hak hukuk, bireysel hakları kafası basmayan insanlar onlar, ciddiye alırsan hayatını başka insanlara kölelik ederek geçirirken bulursun kendini.

Adım 2- Yanlış yerde doğduğunu kabullen ve zamana bırak, üniversiteye gidene kadar sabretmek zorundasın. Elinden gelecek bişey yok ne yaparsan yap asla anlamayacaklar, daha önce de söylenmiş senin değerini seni kaybetmeden anlamayacaklar.

Adım 3- Üniversiteyi beklerken boş durmayıp kesinlikle bir meslek edinmelisin, bu online olarak yapabileceğin bir meslek olursa çok daha iyi olur. Burda amaç, evden çıkıp kendi evine çıktığında onlara eyvallah etmeden yaşayabilmek.

Benim bursluluğum yoktu ama zorla babamın yanında çalıştırıp (inşaat) para falan vermezler, benim sayemde birisine asgari ücret ödemekten kurtulurlardı. 18 yaşının altındaki bir insanın sırtından para kazanmaya çalışmak çocuk istismarıdır. Bunu anlamayacak kırsal insanlarıyla boşuna muhatap olup canını sıkma.
Adım 3'e katılmıyorum. Çocuk derslerine mi çalışsın yoksa meslek mi öğrensin?

Karakter oluşturma zamanına girmiş bulunmaktasınız. Ya asi (başkaldıran) olacaksınız ya da Türkiye'deki koyun sürüsü gibi kullanılacaksınız. Ben olsaydım evden kaçardım böyle bir aileyi de şikayet ederim, tabii doğru ve abartısız anlattıysan. Sana yapılana sessiz kalma, tabii gücün yetiyorsa. Eminim yapabileceğin şeyler vardır.

Yazı abartılı yazılmıştır.
Saçma bir düşünce. "Başkaldıran değilsen koyunsundur." düşünen birisi olgunlaşmamıştır.

Sebebi: Bu iki tip kişilik dışında başka kişilik tipi de var. Hem kültürünü ve yurdum insanını seven hem de entelektüel diyebileceğimiz özellikleri taşıyabilir. Yani illa ki başkaldıran ya da koyun olması gerekmiyor.

Ayrıca evden kaçmak ne demek ya? Bakın ebeveynleri biraz ilgisiz davranıyor olabilirler fakat bu kadar da abartmayın. Konu sahibinin dediği gibi de olsa evden kaçmak gibi gereksiz şeyleri yapması gerekmiyor.

Konu sahibinin abartılı yazdığı kısma katılıyorum. İlk yazdığım yorumun ise ancak bu olayların da arkasında başka şeyler yaşanmış ise yapılması gerekir.

Konu sahibi arkadaş da o kadar çok dert etmesin bunları. Herkes güllük gülistanlık yaşamıyor bunları bilin isterim.

Saçma bir düşünce. "Başkaldıran değilsen koyunsundur." düşünen birisi olgunlaşmamıştır.

Sebebi: Bu iki tip kişilik dışında başka kişilik tipi de var. Hem kültürünü ve yurdum insanını seven hem de entelektüel diyebileceğimiz özellikleri taşıyabilir. Yani illa ki başkaldıran ya da koyun olması gerekmiyor.

Ayrıca evden kaçmak ne demek ya? Bakın ebeveynleri biraz ilgisiz davranıyor olabilirler fakat bu kadar da abartmayın. Konu sahibinin dediği gibi de olsa evden kaçmak gibi gereksiz şeyleri yapması gerekmiyor.

Konu sahibinin abartılı yazdığı kısma katılıyorum. İlk yazdığım yorumun ise ancak bu olayların da arkasında başka şeyler yaşanmış ise yapılması gerekir.

Konu sahibi arkadaş da o kadar çok dert etmesin bunları. Herkes güllük gülistanlık yaşamıyor bunları bilin isterim.
Yazının abartılı yazıldığını zaten söylemiştim, "asi olmassan koyun olursun" derken de, her lafın altında kalma, gözün açık olsun demek istemiştim. Daha detaylı yazabilirdim. Sadece arkadaşın biraz daha gözü açık olması gerekiyor. Bana "olgunlaşmamış" demenizi alınmıyorum çünkü benim yazma amacım ile sizin anladığınız farklı :). Kendinize iyi bakın.

O maaş fazla değil ama kalan davranışlar hoş değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı