Ailem bana değer vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiçbir baba çocuğunun kötülüğünü istemez.

Gerçekten durumu olsa sana en iyi bilgisayarı, botu alır.
Bilerek almamazlık yaptığını düşünmüyorum.

Bu arada 3000 TL de maalesef şu an fazla bir maaş değil. Biraz daha empati yapmaya çalış.

Eğer gerçekten çok almak istiyorsan daha önce de söylediğine göre çalışıp kendin alabilirsin.
Sırf baba veya anne sıfatı var diye insanların yaptığı düşüklükleri meşrulaştırdığınız için hala daha aile içi şiddet istismar gibi olaylar devam ediyor. Karısını döven adam komşusu "karı koca arasına girilmez"diyip sesini çıkarmadığı için, oğlunun / kızının hakkını yiyeni çocuğuna karşı "o senin annen / baban karşı gelme" diyip savunduğunuz için bunu gibi mental olarak dengesiz insanlar el kol sallaya sallaya geziyor. Hayatımda okuduğum en saçma cümle "Hiçbir baba çocuğunun kötülüğünü istemez" cümlesiydi gerçekten, oğlunu / kızını öldüren veya tecavüz eden hiçbir baba yok yani öyle mi? Kafanı kumdan çıkarıp etrafına bak biraz.

Sırf baba veya anne sıfatı var diye insanların yaptığı düşüklükleri meşrulaştırdığınız için hala daha aile içi şiddet istismar gibi olaylar devam ediyor. Karısını döven adam komşusu "karı koca arasına girilmez"diyip sesini çıkarmadığı için, oğlunun / kızının hakkını yiyeni çocuğuna karşı "o senin annen / baban karşı gelme" diyip savunduğunuz için bunu gibi mental olarak dengesiz insanlar el kol sallaya sallaya geziyor. Hayatımda okuduğum en saçma cümle "Hiçbir baba çocuğunun kötülüğünü istemez" cümlesiydi gerçekten, oğlunu / kızını öldüren veya tecavüz eden hiçbir baba yok yani öyle mi? Kafanı kumdan çıkarıp etrafına bak biraz.
Ben arkadaşın anlattıklarında aile içi şiddet görmüyorum.
Burada aile içi şiddet olsaydı yazacağım cümleler daha farklı olurdu bunu bil.
Ben oğluna / kızına vuran, şiddet uygulayan hiçbir baba / anne yok diye bir şey demedim bunu da bil.

Senden daha fazla kafamı kumdan çıkarttığıma eminim. En azından her söylenen sözün altından art niyetli bir tutum çıkartmıyorum.

Ben arkadaşın anlattıklarında aile içi şiddet görmüyorum.
Burada aile içi şiddet olsaydı yazacağım cümleler daha farklı olurdu bunu bil.
Ben oğluna / kızına vuran, şiddet uygulayan hiçbir baba / anne yok diye bir şey demedim bunu da bil.

Senden daha fazla kafamı kumdan çıkarttığıma eminim. En azından her söylenen sözün altından art niyetli bir tutum çıkartmıyorum.
"Ben oğluna / kızına vuran, şiddet uygulayan hiçbir baba / anne yok diye bir şey demedim bunu da bil." Ee madem böyle olayların yaşandığının farkındasın o zaman ne diye "Hiçbir baba çocuğunun kötülüğünü istemez" diye bir cümle kuruyorsun? Kendinle çelişip üstüne bana art niyetli tutum çıkarıyorsun diyorsun. Yazdığını sil bence.
Edit : Ayrıca aile içi şiddet deyince aklına direkt fiziksel güç uygulamak geliyorsa senin için iki kat üzüldüm şu an. Bu genç arkadaşımıza yapılan şey psikolojik istismar ve şiddete giriyor.

Kardeşim yanlış anlama beni ama burada ailene karşı çık sen de onlara değer verme diyen saygıyı unutan insanlara kulak asma sakın bir abin olarak diyorum.
Öncelikle sana öyle gözüken yada gözüne batan şeyler bu yaşlarda olabilir ama ailenin geliri üst düzey değil benim de değil hatta, suan emapati kurman lazım ama zor çünkü başına gelmeden anlayamıyorsun bazı şeyleri ben ev geçindirmek nedir bilmezdim üniversite'ye başladım kendi evime çıktım bana ilk başlarda ailem para yolluyordu sağolsunlar sonra çalıştım orada ayı bitirmeden para bitiyor bazı şeylerden kısmak gerek dedim ordan kıs buradan kız derken aklıma şu geldi ailem de bunları yaşıyormuş yıllardır ama benim kadar kısmadan benim kadar zorlanmadan nasıl yapmışlar dedim sonra öğrendim evdeki hesab'ın çarşıya nasıl uymadığını o nedenle sen de şuan pek anlayamazsın ama aileni sık boğaz etme sakın onlar olmasa şu dünyada hepimiz yanlızız sen ailene saygılı ol zamanı gelir baban sen demeden alır suan babanın yerinde olmak istemem çünkü biricik evladının isteğini maalesef karşılayamıyor emin ol bu durum daha zor onun için :)

Yazının abartılı yazıldığını zaten söylemiştim, "asi olmassan koyun olursun" derken de, her lafın altında kalma, gözün açık olsun demek istemiştim. Daha detaylı yazabilirdim. Sadece arkadaşın biraz daha gözü açık olması gerekiyor. Bana "olgunlaşmamış" demenizi alınmıyorum çünkü benim yazma amacım ile sizin anladığınız farklı :). Kendinize iyi bakın.
Peki, yorumunuz için teşekkür ederim. Anlatmak istediğinizi yanlış anlayıp yazmamdan ötürü kusura bakmayın. Hayırlı günler dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı