Ailem EA'dan sayısala geçirtti

• Konuyu başlatan Temsa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.375
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Temsa

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Adana, Çukurova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Tulpar T5 V23.1.2 15,6
FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat Led Ekran
32 GB (2x16) DDR5 1.1V 4800MHZ SODIMM
Nvidia Geforce RTX 4060 Max Performance 8GB GDRR6 128-BİT DX12
1TB Samsung PM9A1 M2 SSD (Okuma: 7000MB/s, Yazma: 5100 MB/s)
Intel Raptor Lake Core i5-13500HX 14C/20T; 24MB 3.50 GHZ, Max 4.70 GHZ 55W
Meslek
3D Modelleme, Oyun Geliştiricisi, YouTuber...
Arkadaşlar 10. sınıfta annem ve akrabalar veya annemin çevresi benim sayısal yapabileceğimi ve daha geniş iş imkanlarına sahip olduğunu söyleyerek ve bunları sık sık dile getirerek beni manipülasyona uğratarak beni EA'dan Say'a geçirdiler. Ben şahsen sayısalcı değil sözel ezberci bir insanım. Eşit ağırlık kısmında kendime güveniyorum zaten istediğim bölümlerde en başından beri ya 2 senelik ya EA'dan alan bölümlerdi. Onlar yüzünden geçtim. Ve hayatımda ilk kez ders olarak dipte olduğumu gördüm. İlk kez düz geçme korkusundayım, hep takdir alan biri düz geçince cidden koyuyor. 2. dönem görüştüğüm hocalarım EA'ya geçebileceği mi söyledi ama bu OBP açığımı nasıl kapatacağım tek ufak bir fikrim bile yok. Siz ne önerirsiniz? Cidden aileme rest çekmek istiyorum, ne dersem kendilerinden örnek veriyorlar ya da kendi yaşadıklarını söylüyorlar. Daha çok şey var ama forumda buraya kadar okuyacağını sandığım kişi sayısıda az. Sizin fikriniz nedir?

Tam olarak ne hakkında fikir istiyorsunuz?

Artık aileni karşına alıp masaya koyman lazım.

GAhTYBEXYAA2nxE.jpg

Aile bireyleri saçma şekilde kendileri nasılsa çocuklarının da öyle olmasını isterler. Seni en iyi kendin bilirsin hangi konuda başarılıysan o konuda kimseyi takmayacak şekilde devam et. Zaten ne yetenekler aileler yüzünden harcanıyor ne yetenekler ailelerin desteği sayesinde kazanılıyor. Sen bildiğin yolda devam et. Neyi yapıp yapamayacağını en iyi sen bilirsin. İleride pişman olma.

Yeteneğin yoksa ailene rest çekip ea/sözele geç. Yoksa direkt mezuna bırakacaksın, ihtimal değil kesin bu.

Vallahi şu EA'da iş yok diyenleri anlamıyorum. Ne garip insanlar? EA'dan herkes işe giriyor tek yapman gereken kendini geliştirmen. Yok sayısalda iş olanağı fazla bu ne arkadaşım? Kendini geliştirmeyen adam her zaman kaybeder. 4 yıl Eşit Ağırlık bölümünden İktisat okusanız bile iyi bir yere gelirsiniz. Önemli olan geliştirmek. Bu kafadaki aileleri hiç anlamıyorum. O zaman çocuğu kaynakçı yap al sana gelecek iş geliri. 😀😀 Bir de dostum ne okuyacağına karar verip öyle hareket et önerimdir. Sayısal alanı değiştireceksen dilekçe verip EA'ya tekrar geçmeni tavsiye ederim. Bunu okul rehberinle konuşabilirsin.

Bu arada EA'dan bölüme girdim yönetim bilişim sistemleri.

2 yıl da beyaz eşyacılık yaptım. Beyaz eşyayı A'dan Z'ye biliyorum. Evinize gelir çamaşır makinesinin arızasını tespit edip tamir ederim bile o derecede. Ama bu mesleği yapmak yerine bilgisayar alanından ilerlemek istedim. Ek iş olarak yaptım yani açıkçası burada senin isteğine bağlı. Kendimde yönetme kabiliyeti ve bilgisayar alanıda ilgim olduğu için seçtim.

Yok, Türkiye’de ea’da cidden iş yok. Tıp okuyan adamın işsiz kaldığı bir ülkeden bahsediyoruz. Fakat bu istediği bölümü okuması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor, tek hayatı var sonuçta. Yoksa akademik hedefin olmadığı sürece ilk 5k gibi çok iyi bir dereceden 5-6 tane sayılı üniversiteye girmediği sürece işsiz kalır, her bölüm için. Akademik hedefin varsa ayrı, para zaten ilk planda değildir.

Yok, Türkiye'de EA'da cidden iş yok. Tıp okuyan adamın işsiz kaldığı bir ülkeden bahsediyoruz. Fakat bu istediği bölümü okuması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor, tek hayatı var sonuçta. Yoksa akademik hedefin olmadığı sürece ilk 5K gibi çok iyi bir dereceden 5-6 tane sayılı üniversiteye girmediği sürece işsiz kalır, her bölüm için. Akademik hedefin varsa ayrı, para zaten ilk planda değildir.

Hocam görüşünüz yanlış. Sayılı üniversite derken neden bahsediyorsunuz? İstanbul'da özelde okuyan birisi bile işe giriyor. İşe girmek o kadar zor bir şey değil. 30-40 bin lira veriyorlar okumuş adama. Fakat çalıştığın yer önemli. EA'da işsiz kalmak cidden garipsiyorum böyle diyenleri. KPSS'den gümrük memuru olmuş müşavir olmuş arkadaşlarım var. Torpil yok. Lütfen böyle düşünmeyin. İşinde başarılı olmak isteyen adam her türlü olur. Gider de Hakkari Üniversitesinde okursa tabii başarısız olur.

Hocam görüşünüz yanlış. Sayılı üniversite derken neden bahsediyorsunuz? İstanbul'da özelde okuyan birisi bile işe giriyor. İşe girmek o kadar zor bir şey değil. 30-40 bin lira veriyorlar okumuş adama. Fakat çalıştığın yer önemli. EA'da işsiz kalmak cidden garipsiyorum böyle diyenleri. KPSS'den gümrük memuru olmuş müşavir olmuş arkadaşlarım var. Torpil yok. Lütfen böyle düşünmeyin. İşinde başarılı olmak isteyen adam her türlü olur. Gider de Hakkari Üniversitesinde okursa tabii başarısız olur.
Hedefi 30-40k kazanmak ise okumasına gerek yok zaten. İş yoktan kastım eğer sen iş olarak bölümünle alakalı, okuduğunu hakedecek bir maaş istiyorsan bulamazsın yani. Bugün herhangi bir fabrikada makinenin başında durarak da 30-40k başlangıç maaşı alıyorsun zaten.

Hedefi 30-40k kazanmak ise okumasına gerek yok zaten. İş yoktan kastım eğer sen iş olarak bölümünle alakalı, okuduğunu hakedecek bir maaş istiyorsan bulamazsın yani. Bugün herhangi bir fabrikada makinenin başında durarak da 30-40k başlangıç maaşı alıyorsun zaten.

Hocam ben hukuk ya da hava trafik kontrol istiyordum ya.

Aile bireyleri saçma şekilde kendileri nasılsa çocuklarının da öyle olmasını isterler. Seni en iyi kendin bilirsin hangi konuda başarılıysan o konuda kimseyi takmayacak şekilde devam et. Zaten ne yetenekler aileler yüzünden harcanıyor ne yetenekler ailelerin desteği sayesinde kazanılıyor. Sen bildiğin yolda devam et. Neyi yapıp yapamayacağını en iyi sen bilirsin. İleride pişman olma.

Tamam sağ olun hocam.

Artık aileni karşına alıp masaya koyman lazım.

Eki Görüntüle 2391607

Hocam tabiri caizse yüzük hariç bu yumruğu bana aynen iade ederler.

Tam olarak ne hakkında fikir istiyorsunuz?

Geleceğimdeki kararlar hakkında, ve şu anki durumuma istinaden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı