FT_Furkan_FT
Femtopat
Daha fazla
Zaten yazılımcı olmak istiyorsa mesleğin getireceği tüm zorlukları kabullenmiştir.
2023'ü de reis alırsa yolun açık olur sanki. Yazılım dediğin ipini koparan yazılıma gidiyor bu gidişle ortalık yazılımcıdan geçilmeyecek ve çoğu ne yurt dışına gidebilecek ne de düzgün maaşla iş bulabilecek. Bakma birkaç senedir açık var diye iyi paralar dönüyor yoksa sen mezun olduğunda aynı ortamı bulamayabilirsin.
Keza bugün yapay zekanın artistleri titrettiği gibi ChatGPT gibi programların ileride yazılımcıları titretme riski de var. Meslek asla kaybolmaz ama 10 kişinin yapacağı işi 2 adet iyi yazılımcı AI desteği ile yapmaya başlayabilir. Bu da farklı bir krizi doğurur.
İmam ol demiyorum ama iyi yönlerine bakarsan kamu görevlisi olmak, garanti maaş ve zam, düşük çalışma saatlari, cenazelerde ve mevlütlerde bahşiş ve yemek hiç de fena değil.
ailen kesin kararlıysa göndermekte bi faydamız dokunmaz zatenHocam öyle olsaydı buraya yazarmıydım bilmiyorumAma yinede sağolun
Yazılım ancak yapay zeka kuantum bilgisayarlardan güç almaya başladığında belki istihdam azalır, bu yorumum bile kesinlikten çok uzak, onun dışında kıytırık iki botun yazacağı kodla yazılımcı açığı oluşmaz. İnsan eliyle yazılan veya yapay zekayla yazılan hiçbir sistem %100 güvenli değildir. Yazılım müthiş bir evrim geçirmediği sürece her zaman açıkları olacaktır.
Yazılımcı olma deyip sırf para ve iş içeriği için çocuğa imam olmayı düşündürtmeye çalışman vizyonunu gösteriyor dostum. Önerine kendin uyup mevlütlerde kıymalı pide dağıtmalısın birine tavsiye vermektense.
Dünyanın sanallaşacağı, şu an hayal olsa bile vücudumuza bile yazılım içerecek siber parçaların gireceği bir gelecekte "çok yazılımcı olmak isteyen var yav" demen de üzücü, mümkünse tavsiye verme dostum sektörün içinde değilsen. Endüstri 4.0'ın hayatımıza tamamen yerleşmsi sonrası milyarlarca siber güvenlik iş istihdamının açılacağından bahsetmiyorum bile, zira sektörün içinde olsan bu açığın ne denli derecede olduğunu bilirsin.
Üstelik, ressamların veya yazarların titrediğini zannetmiyorum, sanat sanat içindir. Gerçek bir sanatçı eseriyle ilgilenir parasıyla veya istihdamıyla değil.
Böyle popülist yorumlara bayılıyorum, iki tane kıytırık bot demen bile nasıl gelişmelere at gözlüğüyle baktığını gösteriyor. Ayrıca ben ona git imam ol işte para var demiyorum, yalnızca kamu görevlisi olmak ile garanti maaştan bahsettim. Yemek kısmı da işin esprisi onu da ciddiye almış. "milyarlarca siber güvenlik iş istihdamı" diyorsun o zaman tamam diğer tüm bölümleri kapatalım herkes yazılımcı olsun öyle mi? Garanti iş, maaş var nasıl olsa dediğine bakarsak kimse açta açıkta kalmaz. Sonuçta senin lafınla ilerleyecek bu çocuk eğer açıkta kalırsa ne yapacaksın gidip sen mi iş vereceksin?
Ek olarak istediğim gibi yorum yapma ve tavsiye verme özgürlüğüm var değil mi? Konu sahibi eğer saçma bulur ya da beğenmezse kendisi bana söyler ve saygı duyarım çünkü mesajım ona, sana değil.
Çokta takmıyorum ya, maksat konu sahibine kimleri dinleyip kimleri dinlemeyeceğini göstermek istedim.@Wilfaelor Boş ver hocam sonra toxic biz oluyoruz. Boşuna konuyu saptırmayalım.
@Wilfaelor Boş ver hocam sonra toxic biz oluyoruz. Boşuna konuyu saptırmayalım.
O sebepten dinden çıkan yok hocam unutun onu. Kimse 2-3 kız etkileyeceğim diye sonsuz cehennemi göze almazGenelleme yapmadım, o yaşta çıkanlar genelde o sebepten çıkıyor. 8. sınıftan bahsediyoruz, henüz yaşı 13 veya 14'dür diye düşünüyorum ve din değiştirmek için bu yaşın çok erken olduğunu düşünüyorum. Sorma sebebim oydu, amacım kötülemek değildi.