Ailem İmam Hatip'e gitmemi istiyor

Bir de bazi yerlerde proje okulu adı altında fen lısesı ayarında ımam hatıpler var onlara bakmanı tavsıye ederım. Baska sansın yoksa tabii. Bu aralar meslek liselerinin de proje okulu oldugunu duydum. Onlarda iş garantili falan dıyolar.

Hocam size tavsiyem çok hayallere dalmayın. İmam hatibe de gitseniz Anadolu Lisesine de gitseniz istikrarlı bir şekilde yazılımla ilgilenin (eğer gerçekten istiyorsanız.) Tamam teknolojik devire falan geçiyoruz ama Z kuşağı dedikleri kuşaktan neredeyse 10 erkekten biri yazılımla ilgileniyor. Ortalıkta yazılımdan milyoner oldu, yurt dışına çıktı fena para kazandı falan diye geziniyorlar ama 10 yıl sonra öyle olmayacağı kesin. Yazılım alanına yönelen çok fazla kişi var ve çoğu çok para kazanacağım diye düşünüyor. Eğer bu alanda çalışmak istiyorsanız rakiplerinizden üstün olmalısınız. Başarılar dilerim, İmam hatipte de olsanız, Anadolu Lisesinde de olsanız iş sizde bitiyor. Gerçekten isterseniz başarırsınız.

Benim annem de hafız olmamı istiyordu 🤭 Bu yaşta ailene karşı çıkmak zor olabilir ama seni evlatlıktan reddemeyeceklerine göre direne direne kazanabilirsin.
Bizim nesil o vakitlerden "kuran kursuna gitmeyeceğim" diyerek dayak yiyerek geçti, bu konudaki mesele çantada keklik. 😂

Üniversite sınavına bağlı. Eğer ki lise diploma puanı çok fazla etkilemiyorsa en kolay ve ulaşımı en rahat okula giderdim, dersler en alt notlardan geçecek kadar önemserdim. ve kalan tüm vaktimi üniversite sınavına hazırlanmak için değerlendirirdim. Ya da lise diploma puanı çok daha fazla etkiliyorsa yine kolay olanına giderdim, dersleri de en yüksek notla geçmeye çalışıp üniversite sınavı puanına daha fazlasını eklerdim. Çocuklar iyi ve zor bir lise tercih ederek hata yapıyorlar bence.

İkinci olarak dine inanmıyor olman vs. önemsiz aslında. İmam Hatip Liseleri'nin müfredatını bilmiyorum ama ben yeniden çocukluğuma dönüp lise tercihinde bulunsam İmam Hatip veya Sağlık Meslek tercih ederdim. Kalan hedefime de üniversite tercihinde odaklanırdım. Çünkü imamların(ve sağlık personellerinin) atamaları diğerlerine göre daha rahat, kadro bulmak daha rahat. Üstüne de memur olup 657'ye tabi oluyorsun. Dibe battığım zaman olursa cebime altın bilezik niyetine koyardım. İş bulamadığın vakit, ne bileyim herhangi bir şanssızlıkta gidip imamlık yapardım son çare olarak. Meslek lisesi bile değil, direkt imam hatip ve sağlık meslek hatta. Çünkü devlet kadrosu genelde bunlara açılıyor. Devlet inançlı mısın değil misine bakmıyor ki. Tabi 4 sene sonra işler değişir falan bilmem(hoş camileri de kimsenin kapatmaya cesaret edebileceğini düşünmüyorum). Bence iş konusunda biraz stratejik davranmakta fayda var. Tabi ailelerin zorlaması falan en nefret ettiğim şey. O konuda üzgünüm. Sadece en en kötü ihtimale karşı da hazırlıklı olmak adına İmam Hatip daha tercih edilebilir bence. Aslolan zaten diplomanda ne yazdığı, İmam olmaya hak kazanmak. Okulu birincilikle bitirmen gerekmiyor. Mezun olman yetiyor. Yine de tabi daha iyi bir okul tercih edebiliyorsanız ilk seçeneğiniz de o olsun. Ben sadece hiçbir şekilde şans tanınmıyorsa da bunun dünyanın sonu olmayacağını söylemek istiyordum.

Hocam burada yapabileceğiniz en mantıklı hareket ders çalışmak, LGS’den yüksek bir puan alırsanız ailenizi Anadolu/Fen Lisesine gitmeye ikna edebilirsiniz. İmam Hatip yerine Düz Liseye gitseniz de fazla bir şey değiştireceğini düşünmüyorum. Ancak kaliteli bir liseye giderseniz güzel bir üniversiteye gidip hayatınızı kurtarabilirsiniz. Yazılım Mühendisliği, Düz Liseyle olacak iş değil.

Ailene bu durumu güzel bir dille anlat. Sakin bir biçimde düz liseye gitmek istediğini, imam hatipe gitmek istemediğini belirt. Ardından sebeplerini sırala. "Böylesinin benim için daha hayırlı olduğunu hissediyorum." de. Umarım manipüle olur(lar).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı