Ailem Taşınmak İstiyor Ama Ben İstemiyorum

swica

Kilopat
Makaleler
1
Selamlar. Ailem Osmaniye'ye taşınmak istiyor fakat ben gitmek istemiyorum. Her yaz tatili gidiyoruz zaten ve bundan dolayı ne kadar kötü bir yer olduğunu biliyorum. Hiç işlek bir yer değil, aşırı sıkıcı, gezmek istesen gezemessin. Hiç bir önemli yapısı marketi herhangi bir şeyi yok. Şuan da İstanbul da yaşıyoruz ve Osmaniye'ye gitmek istemelerine anlam veremiyorum. Babam doğma büyüme köyde kaldığı için pek medeni değil ve bu yüzden bu işlerden pek anlamıyor. Bende burada kalmak istiyorum. Burada arkadaşlarım var, okulum var. 16 yıldır İstanbul da baya anılarım sevdiğim şeyler var. Babam yaşlı olduğu için arkadaş vs. bunlar hiç umrunda değil. Okulumun yanında yurt var. Siz gidince bende orada kalırım diyorum ama işte annesiz, babasız...
Aslında şundan da çok üzülüyorum. Bilgisayar almak gibi bir hayalim var fakat yurtta kalacağım için üniversiteyi saymazsak daha 2 yıl daha bilgisayar alamayacağım ve bu beni çok üzüyor. Babam tayinini Osmaniye'ye istedi. Ama daha cevap yok. 2. dönem gitmeyi düşünüyorlar. Sizce ne yapmam lazım ?

Aktif çalıştığın bir yer ve gelirin varsa. Cidden diyorum ucuz eşyalı bir ev bulman. Kirası 200 TL 300 TL olup küçük öğrenci evleri olan yerler var. Şimdi benim bu yazdıklarıma çok tepki veren olacak 200 TL'ye 300 TL'ye öğrenci yurdumu olur falan falan diye ama hem oku hem çalış. İstnbul gibi bir yerdede ucuz evler olmaz ama eve sahibi ile de konuşabilirsin eğer durumu anlatırsan daha ucuz bir yer gösterir veya izah ederler sana. Şu an hemen hemen haftalık 400 TL veren iş yerleri mevcut. Örn: Reklamcı, internet kafeler vs. vs. Ev içinde aylık 500 TL vereceğini söyleyip anlaşırsan senin için çok iyi olur hem kendi ayaklarının altındak almış olursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elden gelen bisey yok. Yurta veya bir akraba varsa onun yanında kalabileceğini söylersin yoksa anne-baba ne diye bilirsin ki. Ve babana medeni değil demesen daha iyi olurdu.

+ Ailen ile de konuşursan haftalık 50 TL veya 100 TL yollar mısınız diye. Konu anlaşılır olursa kabul ederlerde sen kendini çocukluktan çıkarırsın bende öyleydim 18 yaşlarında çalıştığım yere güvenip küçük bir öğrenc ievinde kalıyordum 2013 yıllarında ve GTA 5 benim hayalimdi. GTA V PC'ye çıkana kadar çalıştım ve öğrenci evinde kalıyordum biriktirdiğim paralarla aylık 550 TL verdiğim içi eşyalı bir evde yaşıyorum yaşım 24. kendimi olgun bir insan gibi gösteriyorum.

Kaç yaşındasın?

İstanbul gibi bir yerde 300 500 TL'ye hem de esyali bir ev bulamazsın.
Üniversiteyi İstanbulda okumaya çaliş osmaniyede internet altyapisi çok iyi olduğunu sanmam. İstanbulda bile iyi değil yoksa yurt işi simdiden çok canını sıkar ucuza ev bulamazsın. Zaten bulsanda ev denmez haldedir akraba yanında kalamazsın hem insanlara yük olur. Hem de hoş olmaz sonuçta 1 2 gün kalmıyorsun.

Sen böyle bir durum yaşamadıgın için oradan konuşmaası çok kolay ben 350 TL verdim ve ev sahibine derdimi anlatarak kaldım öyle evlerde. Sen tabii aile çocugu oldugun için böyle şeylerden anlamazsın o yüzden boşuna konusma bence. Bunu yaşayan bilir yaşamayan bilmez.
Ben 18 yaşında hem kira verdim hem çalıştım hem okudum kardeşim.

Yahu kardeşim yıl olmuş 2019 1+0 evler 1800 TL'ye kiraya veriliyor. Geçim sıkıntısı hadsafhada sen diyorsun derdini anlat ev sahibine liseli cocuğa kiraya ev bile vermezler. Neden bahsediyorsun? Bu konuyu açanda bir aile cocuğu.
Birkaç arkadaş uğruna rutubetli eşyasi olmayan kalıcı sağlık problemleri olma riski yüksek yerlerde yaşamasini mi söylüyorsun? İstanbulda sabit 2020 TL maaşi olan insan ucu ucuna geciniyor okuyan adam bir de kirada nasıl yaşar bu zamada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…