Ailem yurt dışında üniversite okumama izin vermiyor

• Konuyu başlatan MmtRD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 6.858

MmtRD

Hectopat
Yer
Tardis
Dostlar ben 15 yaşında herkes gibi gelecek kaygısı olan bir öğrenciyim. Bu yüzden üniversite eğitimimi Kanada'da almak istiyorum ve başlıkta da gördüğünüz gibi ailem buna izin vermiyor. Nedenini sorduğumda ise cevap vermiyorlar, ailemi nasıl ikna edebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Dostlar ben 15 yaşında herkes gibi gelecek kaygısı olan bir öğrenciyim. Bu yüzden üniversite eğitimimi Kanada'da almak istiyorum ve başlıkta da gördüğünüz gibi ailem buna izin vermiyor. Nedenini sorduğumda ise cevap vermiyorlar, ailemi nasıl ikna edebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Israrlı olursanız ve gerçekten inandığınız anlarlarsa aksine destek verirler Kanada dışında Almanya, Hollanda, Danimarka vb. ülkelere gidebilirsiniz.

Yanlış bir strateji izlemeyin. Olgunlaşın, kendi başınıza bir şeyleri yapabileceğinizi onlara empoze edin. Tahsilinizde de çok başarılı olmaya çalışın, notlarınız hep yüksek olsun ki; 'çocuğumuz kendi başına bir şeyleri yapabilir, dersleri de iyi yurt dışında başarılı olabilir' diye düşünsünler.

Hocam sormaktan çekiniyorum ama ailenizin maddi durumu nasıl?
Çünkü normal bir ailenin çok karşılayacağı bir şey değil gibi eğer maddi durumunuz çok çok çok iyi değilse bence çok zorlamayın yani cevap vermemelerinin sebebi oğlum bizim bunu karşılayacak maddi gücümüz yok demek istememesi olabilir.

Gerçekten başarılı olursa burs alarak gidebilir diye düşünüyorum. Tabii Kanada için geçerli olmayabilir fakat birçok ülke için bulunuyor.

Hocam Türkiye de bile tam puan yapmanıza rağmen üstüne para alan okullar var evet gerçekten çok çalışması lazım ve büyük ihtimalle dil yeterlilik sınavı falan da isterler size tavsiyem çok sıkı çalışıp bir daha sınavlarda falan şansınızı deneyin.

Birçok kişi baskı konusunda tavsiye vermiş fakat ailenizin maddi durumu hakkında bilgimiz yok. Ha deyince gidilebilen bir şey değil. Yurtdışındaki üniversiteye gitmek Türkiye´deki normal statüdeki bile ailelerin zor karşılayabileceği bir durum. Gerek paramızın değersiz oluşu gerek birçok kişinin asgari ücrette çalışması... Kısacası ailenize hayalleriniz ve ideallerinizden bahsedin fakat onları mahcup etmemeye çalışın zira çok uç istisnalar hariç hiçbir anne veya baba evlatlarının karşısında tabiri caizse "ezik" duruma düşmek istemez. Sizleri hayal kırıklığına uğratmak istemezler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı