Aileme sigara veya elektronik sigara içtiğimi nasıl söyleyebilirim?

mfgecit

Hectopat
Yer
Dünya
Daha fazla  
Meslek
Boyacı
Yaklaşık 1 yıldır elektronik sigara kullanmaktayım ve çok nadiren de olsa 2-3 dal sigara da içiyorum. Artık yaşımın büyüdüğü ve gizli saklı içmenin artık içimi rahat ettirmediği için aileme bu olayı açıklamak istiyorum fakat nereden başlayacağım hakkında pek fikrim yok. 2 kez elektronik sigara yakalatmıştım. İlkinde annem bana böyle ürünler kullanmamam gerektiği hakkında nasihat verip evden hiç kimseye bu konudan bahsetmeyip unutturmuştu. Fakat 2. yakalanışımda annem elektronik sigarayı da evde babamın yanında göstermişti benden hesap sormuşlardı, üzüldüğümü görünce de daha sonrasında bana bu elektronik sigaranın sigaradan daha zararlı olduğunu içeceksem eğer sigara tercih etmemi ve sigara paramı karşılayacaklarını söylemişlerdi. Ben bu sefer içtiğimi yakalanmadan söylemek istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not: Nikotin içeren her ürünün zararlı olduğunun bende farkındayım fakat beni yaşadığım sıkıntılardan çektiğim streslerden bir an uzaklaştırıp sakinleştiriyor ve yatıştırıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlar anlarlar üstün başın kokar tak diye söyleme kızarlar sakince söyle ya da onlar sen sigaramı içiyorsun dediğinde içiyorum de benim üsütüm siagara kokuyordu içiyor musun dedi evet dedim bırakmam dedim kızsanısda ierim dedim kızamazlar onlarad içiyorlar sakın baban sinirli iken söyleme dayak yersin söyleyeceksen annene kenara çek kızmayacaksan bir şey demek istiyorum kızmayacağına söz ver diyeceksin anne ben sigara içiyorum eğer içiyorlarsa siz içerseniz bende içerim dersin piskoloğa git derse oda fayda etmiyor sigara rahtalatıyor dersin
Bırakırım deme 1 ay denedim olamdı.

Onlar anlarlar üstün başın kokar tak diye söyleme kızarlar sakince söyle ya da onlar sen sigaramı içiyorsun dediğinde içiyorum de benim üsütüm siagara kokuyordu içiyor musun dedi evet dedim bırakmam dedim kızsanısda ierim dedim kızamazlar onlarad içiyorlar sakın baban sinirli iken söyleme dayak yersin söyleyeceksen annene kenara çek kızmayacaksan bir şey demek istiyorum kızmayacağına söz ver diyeceksin anne ben sigara içiyorum eğer içiyorlarsa siz içerseniz bende içerim dersin piskoloğa git derse oda fayda etmiyor sigara rahtalatıyor dersin.
Bırakırım deme 1 ay denedim olamdı.

Reis ben aktif olarak sigara kullanmıyorum elektronik sigara kullanıyorum. Elektronik sigara da normal sigara gibi koku yapmıyor. Tavsiye için teşekkürler.

2 kere yakalanmışsın. Bundan sonra söylersen "e zaten biliyorduk oğlum" derler en fazla. Eğer 18 yaşını geçtiysen ve kendi paranla alıyorsan bir şey demeye hakları yok demezler de. Elektronik sigaralar bana çok şüpheli geliyor. En azından sigarada neyin ne olduğu belli. Bir dönem Vozol kullanmıştım. Emzik gibi ağzıma yapışmıştı resmen her saniye ciğerlerime ciğerlerime çekiyordum. Öyle olunca 2 günde bitti ama benim ciğerler de bitti. 14 yaşındaydım ama 70 gibi hissediyordum. 2 hafta derin nefes alamadım, sonra Camel'a geri dönmüştüm. Onda da doğrudan yakalanınca korkudan bir daha hiç içemedim.

Bir de en kötüsü ben bütün aile bireylerime farklı zamanlarda tek tek yakalanmıştım. Hem 14 yaşındaydım ve hem babamın verdiği okul harçlıklarıyla alıyordum. Böyle olunca sağlam bir dayak yemiştim tabii.

2 kere yakalanmışsın. Bundan sonra söylersen "e zaten biliyorduk oğlum" derler en fazla. Eğer 18 yaşını geçtiysen ve kendi paranla alıyorsan bir şey demeye hakları yok demezler de. Elektronik sigaralar bana çok şüpheli geliyor. En azından sigarada neyin ne olduğu belli. Bir dönem Vozol kullanmıştım. Emzik gibi ağzıma yapışmıştı resmen her saniye ciğerlerime ciğerlerime çekiyordum. Öyle olunca 2 günde bitti ama benim ciğerler de bitti. 14 yaşındaydım ama 70 gibi hissediyordum. 2 hafta derin nefes alamadım, sonra Camel'a geri dönmüştüm. Onda da doğrudan yakalanınca korkudan bir daha hiç içemedim.

Bir de en kötüsü ben bütün aile bireylerime farklı zamanlarda tek tek yakalanmıştım. Hem 14 yaşındaydım ve hem babamın verdiği okul harçlıklarıyla alıyordum. Böyle olunca sağlam bir dayak yemiştim tabii.

Hocam elektronik sigara bana şüpheli geliyor diyorsun benim 1 ayda bitirdiğim cihazı sen 2 günde bitiriyorsun :D normaldir yaşadığın şey. Japonya da bir çocuk da elektronik sigarayı senin gibi kullandığı için komalık olmuştu.

Yaklaşık 1 yıldır elektronik sigara kullanmaktayım ve çok nadiren de olsa 2-3 dal sigara da içiyorum. Artık yaşımın büyüdüğü ve gizli saklı içmenin artık içimi rahat ettirmediği için aileme bu olayı açıklamak istiyorum fakat nereden başlayacağım hakkında pek fikrim yok. 2 kez elektronik sigara yakalatmıştım. İlkinde annem bana böyle ürünler kullanmamam gerektiği hakkında nasihat verip evden hiç kimseye bu konudan bahsetmeyip unutturmuştu. Fakat 2. yakalanışımda annem elektronik sigarayı da evde babamın yanında göstermişti benden hesap sormuşlardı, üzüldüğümü görünce de daha sonrasında bana bu elektronik sigaranın sigaradan daha zararlı olduğunu içeceksem eğer sigara tercih etmemi ve sigara paramı karşılayacaklarını söylemişlerdi. Ben bu sefer içtiğimi yakalanmadan söylemek istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not: Nikotin içeren her ürünün zararlı olduğunun bende farkındayım fakat beni yaşadığım sıkıntılardan çektiğim streslerden bir an uzaklaştırıp sakinleştiriyor ve yatıştırıyor.
Kendini topla ve söyle 🙂 Dünyanın sonu değil ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı