Ailemin cimriliğinden bıktım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam kaç yaşındasın bilmiyorum da, iyiliğinizi düşündüklerini söyleyebilirim. Yani 2200G yeter şimdilik. İleride kendi paranızı kazanınca istediğiniz gibi toplarsınız. Onların parası, alır almaz. Gereksiz görüyordur. Yeterince büyüdüğünüzde yani 17 yaşına falan geldiğinizde al sat yaparak kendi paranızı çıkarın daha iyi şeyler alın. Senin yaşındayken bende aynı şeyleri yaşadım. Sonra evde bir erkek daha yaşadığını anladıklarında ( fark ediyorsunuz ) yaptığım şeylere çok takılmamaya başladılar. Bende birkaç yıl alım satım yaptım ve şu an cukkalı bir PC kullanıyorum. Ve şu an dolar alıp satsam pek umurlarında olmaz. Dolayısı ile büyümeyi bekle. Sonra zaten konuşma yapman gerekebilir ve seni ipleyip dinlemelerini sağlayabilmen için büyümüş olman gerek.

Çocuğa sürekli ufaksın vs gibi şeyler yazmayın. Harçlık alamamasından ve kafeye oturup bir şeyler içememesinden bahsetmiş. Yaşına uygun şekilde bunlar izin verilmesi gereken şeyler. Ailesi kendi gördüğünü çocuğa uygulamış. Dostum okulunda ki rehberlik hocana bilgisayar vs gibi durumları bir kenara bırakarak birçok baskıya maruz kaldığından bahset. Onlardan yardım al. Kendi yaşıtlarından duymazlarsa fikirlerinin değişmesi zor.

Değerli arkadaşım, burada verilen "tavsiyelerin" hiçbirini uygulamamalısın. Ailenizin tamamen sabit fikirli olduğunu siz söylemişsiniz, maalesef bu konuda yapacak bir şey yok. Emin ol her denemenden dolayı daha çok bıkacaksın. Maalesef bir öneri veremeyeceğim. Bu arada istediğin şeyler normal bence, hiçbir şekilde iddialı değil.

6. sınıf ve Cafe devir şimdiden çok değişmiş.

Çok haklısın 12.000TL maaş çok fazla ama elimizden ne gelebilir ki ailenle konuşmayı deneyebilirsin.

Ben mesajları cidden anlamıyorum. Çocuğun burada asıl açıkladığı şey PS3, 2200G değil. Neden anlamıyorsunuz? Konu ailenin cimriliği. Olay PS3 değil. Ben bu kadar cimri aileyi tek filmlerde gördüm. Onlar da bu kadar değildi. Yani olay tek teknoloji ürünleri olsa bende sizin cevaplarınızdan verirdim ama olay tek o değil.

6. sınıf ve Cafe devir şimdiden çok değişmiş.

Lütfen bir daha okur musun mesajları. Bu nesil siz yaşadınız diye 1990LARI yaşamak zorunda değil. Çünkü devir değişti. Çocuğun kafede oturmasını yargılıyorsunuz. Arkadaşlarıyla daha çok sohbet ediyorlar, sosyalleşiyorlar. Takıldığınız kısım ne? Eleştirdiğiniz şeye bakar mısınız ya? Aras kardeşim sen çok iyi dayanmışsın. Ben kısmen bu ailede olsam dayanamazdım.

Aynı durumu bende yaşamıştım ama hepsi geçti şu anda. Kendim para kazanıyorum ve istediğim gibi harcıyorum gerektiğinde ailem de destek veriyor. Yani ileride geçecek şu an yaşın küçük diye fazla alıştırmak istemiyorlar diye düşünüyorum ölçüyü bilemeni istiyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…