Ailemin cimriliğinden bıktım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

En iyisini almak mı? Ya daha en başta bile dedim "ben hep en düşüğünü istedim" diye.

Aileni teknolojik alışveriş unsuru olarak görmeyi bırakmalısın.

2. paragrafı okudun mu acaba? Ve ben kendi paramla onları almak istedim.

Ailen cimri değil, senin sınavını ve geleceğini düşünüyorlar. Bilgisayar yada konsol aldıklarında okulunun kötüye gideceğinin farkındalar. Ben de o yaşlarda aynı şeyi düşündüm ve ailemle kavga ettim. Fakat yaş ilerledikçe insan daha iyi anlıyor ailesinin mantıklı hareket yaptığını. Belki bu dediklerim sana çok saçma gelmiştir ama yıllar sonra bu yazına geri dönüp baktığında ailen için böyle düşündüğünden dolayı utanacaksın.

İlk kez oyun fiyatlarını bilen bir aile görüyorum, PS4'ü crackleyeceğini söyleyebilirsin.

Arkadaşlar ailesi cimri falan değil. Anladığım kadarıyla ailesi LGS sınavına çalışması gerektiği için oyun bağımlılığı yaratacak bir cihaz almak istemiyorlar ve onların kuşağında olan birisinin düşünceleri her zaman böyle olacaktır. Mantık olark ailesi her zaman onun iyiliğini ister değil mi? O yüzden kimse burada ailesi cimri falan deyip ailesini kötülemesin.

Konu sahibi kardeşime de en kısa zamanda bu yazdığın yazıyı ailenin karşısına geçip kendin dile getirmen. Eğer kendini onlara doğru ve sakin bir şekilde ifade edebilirsen sana yardımcı olacaklardır. Eğer yine orta yolu bulamadıklarını ya da seni dinlemediklerini düşünüyorsan rehber öğretmeninle bu konuyu konuşabilirsin.

Benden sana bir tavsiye;
Sana oyun bağımlısı demeyeceğim ama zamanında ben de senin gibi oyun oynardım ve hayatım karardı. Büyük nasiyatı falan vermek niyetinde değilim ve zaten ben de nasiyatlerin hiçbiri işe yaramadı. Büyük ihtimalle sende de yaramayacaktır. Yapman gereken tek şey dediğim gibi önce ailenle eğer olmazsa rehber öğretmeninle konuşman. Oyun bağımlılığının olduğunu kabullenmek çok zor bir şeydir ve sende olduğunu vurgulamıyorum. Oyun bağımlılığı bu yaşlardan sonra başlıyor diye diyorum. En kısa zamanda destek alırsan benim gibi hatalar yapmazsın. En azından bir şans verirsen çözüme ulaşacaksındır. Aile'nin her zaman senin iyiliğini istediğini sakın aklından çıkarma.

Bende de aynı sorun var

Böyle insanlar çocuklara eğitim veriyor güya işte. Yazık gerçekten. Kendi çocuğuna gofret parası vermeyen hocadan, ilkokul çocuklarına paylaşımcı olmayı, dost olmayı öğretmesi bekleniyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…