Ailemle yaşadığım şeyler

Dans eden noodle

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Biraz içimi dökmek istiyorum. Bencilce gelebilir belki ama ailemin beni değil de "abimi" daha çok sevdiğini düşünüyorum. Yani bunun pek çok nedeni var aslında. Onun sevgilisi var ve sigara içiyor ama ailem bunu öğrenince hiçbir şey yapmadı yani neredeyse hiç kızmadılar ama bana YouTube'dan video izlediğim için kızmışlardı, sınav saatimi sormuşlardı ve ben de söylemiştim ve yanlış anladıkları için bana kızdılar. Annem ve ablamı seviyorum ama onlar da saçma şeyler için bana kızıyor bazen.

Babam sinirlenince çok korkuyorum ve sürekli telaşlandırıyor her işte (mesela bir şeyi getirmemi istediğinde getir getir getir getir falan diyor yani hep telaş) başkalarının dertlerine çözüm bulmaktan benim dertlerimle hiç ilgilenmedi. Off ne yapıyorlar diye mutfağa gittim sabah hemen zorla yapamadığım soruyu anlatıyor daha günaydın vs. demeden. Abimle zaten düşman gibiyiz ikimiz de birbirimizi sevmiyoruz en başından beri. Hep o hep o. Gözünün nuru falan ailem için. Başarılarımı hiç tebrik etmiyorlar. Eskiden sınavım iyi geçince hemen söylerdim ama artık söylemek istemiyorum. Gecenin körüne kadar ders çalışıyorum bir aferin bile demiyorlar ama abim gecenin körüne kadar telefona bakınca sorun yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba~
Öncelikle siz kendi başınıza bir bireysiniz
her bireyin kişisel özellikleri,zevkleri,ilgi alanları farklıdır
keza abiniz içinde öyle ''abi'' olarak adlandırmanızdan tahmin yürüterek sizin de çok büyük olmadığınızı varsayarsak abinizin 20-21 yaşında olduğunu düşünüyorum ona göre konuşacağım.
Gece geç saatlere kadar oturup telefona bakabildiğine göre büyük ihtimalle üniversite öğrencisidir bundan dolayı da ailenin ona karşı daha ilgili olması normal çünkü 2-3 yıl içerisinde abin mesleğini edinecek bu durumda ailenin onu gözetmesi gerekiyor.
Sizin de 13-14-15 yaşlarından birinde olduğunuzu varsayıyorum.
3 Kardeş olmanızdan ve şu an diğer kardeşlerinin daha aktif,para ihtiyacı duyulan zamanlarında olmalarından dolayı aileniz yeterince sizle ilgilenemiyor olabilir.
Notlarınızdan ve derslerinizden tatmin olmamalarının nedeni de o evin çatısının altında 5 farklı birey olarak yaşıyor olmanızdan kaynaklı ablanın tarihi iyidir abinin matematiği iyidir babanın fiziği iyidir yani büyük bir aile olmanızdan kaynaklı olarak maalesef kıyaslanmaya maruz kalıyorsunuz.
Keşke insanlar çocuklarını kıyaslamak yerine bireysel olarak inceleyip yorum yapıp ilgi alanlarına yönlendirmede bulunsa.

İyi günler dilerim >~<

Biraz içimi dökmek istiyorum. Bencilce gelebilir belki ama ailemin beni değil de "abimi" daha çok sevdiğini düşünüyorum. Yani bunun pek çok nedeni var aslında. Onun sevgilisi var ve sigara içiyor ama ailem bunu öğrenince hiçbir şey yapmadı yani neredeyse hiç kızmadılar ama bana YouTube'dan video izlediğim için kızmışlardı, sınav saatimi sormuşlardı ve ben de söylemiştim ve yanlış anladıkları için bana kızdılar. Annem ve ablamı seviyorum ama onlar da saçma şeyler için bana kızıyor bazen.

Babam sinirlenince çok korkuyorum ve sürekli telaşlandırıyor her işte (mesela bir şeyi getirmemi istediğinde getir getir getir getir falan diyor yani hep telaş) başkalarının dertlerine çözüm bulmaktan benim dertlerimle hiç ilgilenmedi. Off ne yapıyorlar diye mutfağa gittim sabah hemen zorla yapamadığım soruyu anlatıyor daha günaydın vs. demeden. Abimle zaten düşman gibiyiz ikimiz de birbirimizi sevmiyoruz en başından beri. Hep o hep o. Gözünün nuru falan ailem için. Başarılarımı hiç tebrik etmiyorlar. Eskiden sınavım iyi geçince hemen söylerdim ama artık söylemek istemiyorum. Gecenin körüne kadar ders çalışıyorum bir aferin bile demiyorlar ama abim gecenin körüne kadar telefona bakınca sorun yok.
Sanırım otoriter aile baya. Otorite ile sorunlar yaşıyorsun. Normal bir olay muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı