Ailemle yaşadığım kumbara sorunu

Ve onların iki sihirli sözü. Seni bu zamana kadar hangi parayla büyüttük ve seni 9 ay karnımda taşıdım.

İyi de bunları yapmak onların görevi bir seçim sonucunda ödemeleri gerek bedel eğer doğurmasalardı bu bedelleri ödemeleri gerekmezdi mantıken. 18 yaşına kadar her aile çocuklarına bakmak ile yükümlüdür.

Türk medeni kanunu.
Madde 328.- ana ve babanın bakım borcu, çocuğun ergin olmasına kadar devam eder.
çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa, ana ve baba durum ve koşullara göre kendilerinden beklenebilecek ölçüde olmak üzere, eğitimi sona erinceye kadar çocuğa bakmakla yükümlüdürler.

Ergin olma yaşı=18.
18 Yaşında Reşit (Ergin) olma - Yaşın Doldurulması - Yaştan Gün Alınması Kavramları - MK. MADDE 11- THS Şerhi (serh 2674) (turkhukuksitesi.com)

İyi de bunları yapmak onların görevi bir seçim sonucunda ödemeleri gerek bedel eğer doğurmasalardı bu bedelleri ödemeleri gerekmezdi mantıken. 18 yaşına kadar her aile çocuklarına bakmak ile yükümlüdür.

Türk medeni kanunu.
Madde 328.- ana ve babanın bakım borcu, çocuğun ergin olmasına kadar devam eder.
çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa, ana ve baba durum ve koşullara göre kendilerinden beklenebilecek ölçüde olmak üzere, eğitimi sona erinceye kadar çocuğa bakmakla yükümlüdürler.
Çocuğa bakmak ayrı kumbara olayı ayrı. Madde atmana gerek yoktu. Ailem bakmıyor dememiş ki zaten, sadece kumbarasından para alınmasın istiyor bu kadar.

Bak bugün akşam yemeğinde annenle babana de ki;
Baba anne ben güzel bir (PC veya telefon ne istiyorsan.) alacağım. Artık kendi paramı kendim biriktereceğim de. Daha sonradan sizde üstüne bir miktar eklersiniz de. Bunu söyle onlara. Sonuç büyük ihtimal olumlu çıkacaktır.

Yemeği beklemedim uygun bir ortam oluştu çünkü söyledim ve sonuç. (Aynı yazdığını söyledim)

--He he alırsın he he.

Yemeği beklemedim uygun bir ortam oluştu çünkü söyledim ve sonuç. (Aynı yazdığını söyledim)

--He he alırsın he he.

Bak bu iyi oldu şimdi kendi paranı biriktir ve bir şey al o zaman görünce şaşırıcaklar. Artık kendi paranı biriktirebilirsin. Lafı attın. Kendi paranı kendin kullan.

--He he alırsın he he.

Ailen böyle dedi ise paranı sadece senin bildiğin bir yere sakla nerede diye sorarlar ise artık bıraktım biriktirmeyi parayı da arkadaşlar ile yedim falan dersin gizli gizli biriktirirsin.

Ama yeri güzel seç arayıp ta kolay bulunmayacak bir yer olsun.

Bazıları ileride kullanman için alıp biriktiriyorlardır, abuk sabuk şeylere harcamaman için alıyorlardır demiş de ben olayın hiç de öyle olduğunu düşünmüyorum. Kendi keyifleri için veya zamanında harcadıkları borç paraları kapatmak için sizin harçlığınıza göz dikmişler diye tahmin ediyorum.

Tek çare çaktırmadan gizlice biriktirmek, arkadaşlar da bunun yollarını demişler zaten. Papara hesabında biriktirme fikri en temizi gözüküyor.

Varsa salonda resimler albümler falan onun içlerine koyabilirsin ya da sandalyenin üstüne bir yastık al fermuarlı onun içine koyabilirsin. annenin/babanın çok dokunmadığı yerlere koy.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı