İçsel bir mevzu bu. Benim babamda zamanında yapıyordu böyle. Sonrasında üniversite iş derken aile evinden uzaklaşınca bitti. Geçenlerde yanıma gelmişlerdi ve cuma namazı vardı. Gidesim gelmedi gitmedim. Biraz yaygara yaptı sustu.
Arkadaşlar herkesin dini, günahı ve sevabı kendine. O yüzden zorlamalar insanı daha çok uzaklaştırıyor. Ben şahsen şöyle bakıyorum. Evet müslümanım. Allaha ve peygambere inanıyorum. Namaz kılmıyorum. Belki orucumu tam tutmuyorum. Dışarıdan bakıldığında din ile alakam yok gibi görünüyorda olabilirim. Ama ben insanlara karşı üçkağıtçılık yapmıyorsam, mazlum gördüğümde yardım ediyorsam, hak yemiyorsam, kötü konuşmuyorsam yani kısacası ben iyi bir insansam isteyen camiden çıkmasın. Umruma gelmez. Her şey namaz kılmaz kuran okumak değil ki. Zaten türkçe meallerine karşı bi fobi var toplumda. Arapça oku ne dediğini anlama sonra ben kuran okudum. O okudun metinde ne dediğini anlamadıktan sonra oda boş. Tavsiyem tüm kutsal kitapların Türkçe meallerini oku. Kafanda bir bilgi oluşsun. İyi bir insan ol. Gerisine de aldırış etme.