Airbus, 5 adet Beluga'yı satıyor

Makaleler
24
Yer
İstanbul
Airbus, 2020’de emekliye ayırmayı planladığı 5 adet Beluga nakliye uçağını hurdaya ayırmak veya müzeye koymak yerine Ukrayna merkezli Volga-Dnepr veya Cargolux gibi kargo havayollarına satmayı planlıyor.

Şirket 5 adet A300 Beluga’yı sattıktan sora 6 adet en büyük nakliye uçağı Beluga XL üretimine başlamayı planlıyor. Sadece bir A350 kanadı taşıyan Beluga'nın aksine, Beluga XL iki A350 kanadı taşıyabiliyor.

Beluga XL için de EASA'dan sertifika aldılar. Şu uçak bir tek bana mı çirkin ötesi çirkin geliyor? :) 6 yaşındaki çocuğun sırtında 25 kiloluk çanta varmış gibi :D

beluga2.jpg

Beluga XL'lar EASA'dan onay aldıkları için bunlara çok gerek kalmayacak. Yerinde bir hamle olmuş çünkü bunları kapışacak birçok kargo firması var zaten kapıda. Hatta bir dönem Cargolux firması sipariş vermişti ama üretimi olmadığı için reddetmişti. Airbus açısından başarılı bir yatırım ve hamle olmuş bence.

Bazı arkadaşlar çirkinliğinden bahsetmiş ama bu uçağın amacı diğer uçak gövdeleri gibi büyük parçaları taşımak için yapıldı yani standart bir gövde tasarımına sahip olması zaten imkansız:)

Beyaz balinaya benzetmek istemişler sanki🤣

Beyaz balinanın ismi zaten Beluga:)

Bilmiyordum. O kadar da belgesel izliyorum, yuh bana 🤣
Ben de tesadüfen bakmıştım:) "Bu ne lan beyaz balina gibi" dedikten sonra "Ha oymuş zaten" diyerek🤣
Ben de biliyorum islevselligin onde olduğunu. Ama bu tipsiz olduğunu degistirmiyor yani :)
Yok cnm gayet çirkin zaten ona diyecek laf yok da sonuçta gereklilikten bu halde yapacak bir şey de yok🤣 Boeing'deki akrabası da yemekten sonra soda içmemiş dayı gibi baksana🤣 Taşıdıkları yüklere göre yine şükür tipleri bu🤣

boeing-747-dreamlifter-6_1200xx3609-2030-0-185.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı