Airbus A350'nin Hatalı Kokpiti Düzeltilecek

Makaleler
24
Yer
İstanbul
Airbus, A350 tipi uçaklarda meydana gelen kokpitte içecek dökülmesi sonucu motor durmasına sebep olan iki olayın gerçekleşmesi üzerine uçağın kokpitini yeniden tasarladı.

Airbus sözcüsü, sıvıya dayanıklı panelin EASA tarafından onaylandığını ve müşterilere tanıtıldığını doğruladı. Yeni uçaklar yeni panelle birlikte teslim edilirken, hizmette olan uçaklara rutin bakım sırasında monte edileceği belirtildi.

Bunun hakkında konu açmıştım: A350 ve A330'da Kahve Dökülünce Motor Duruyor - Technopat Sosyal Aradan 6 ay geçmiş ve Airbus hatayı 6 aydan uzun bir sürede çözmüş gözüküyor...

Merak ettiğim bir husus var. Acaba THY'nin üretim bandından çıkan A350'leri yeni panelle mi çıktı yoksa eskiyle mi...

48838151823_02f49a8e12_b.jpg

Benim anlamadığım milyon dolarlık uçakta ön panel nasıl sıvıya dayanıklı üretilmez?
Her uçakta ufak tefek ya da büyük sorunlara yol açabilecek bu tarz sorunlar çıkabiliyor. Önemli olan üreticinin kabul etmesi, arkasında durması ve düzeltmesidir.

Ona kabülüm. Zaten hatayı kabul etmeyi inkar etse daha büyük terbiyesizlik.
Boeing'in zamanında THY kazasından sonra 737'deki altimeter sorununun suçunu pilotlara yüklediğini biliyoruz. 10 yıl sonra gerçekler ortaya çıktı ama iş işten geçti...

Havacılıkta regülasyonlar her ne kadar diğer sektörlere göre daha sağlam işlese de, bu tarz durumlar yaşanabiliyor.

Boeing'in zamanında THY kazasından sonra 737'deki altimeter sorununun suçunu pilotlara yüklediğini biliyoruz. 10 yıl sonra gerçekler ortaya çıktı ama iş işten geçti...

Havacılıkta regülasyonlar her ne kadar diğer sektörlere göre daha sağlam işlese de, bu tarz durumlar yaşanabiliyor.
Evet o olayı hatırlıyorum orada Boeing'in hatayı örtbas etme durumu vardı ki bu büyük şirketlerin çoğu zaman yaptığı şey. Kim bilir bizim bilmediğimiz nice olay nasıl örtbas edilmiştir. Böyle büyük şirketlerin para yedirdiği bir sürü siyasi, bürokrat, asker vs. vardır. Amerikalı büyük silah üreticilerinin hangisi Pentagon'a senatoya vs. en çok parayı yediriyorsa o ihaleleri götürüyor çoğu zaman.

Bu konuda Boeing'e bir yaptırım mümkün mü? Yoksa zaman aşımına mı uğramış oluyor?

Bu konuda Boeing'e bir yaptırım mümkün mü? Yoksa zaman aşımına mı uğramış oluyor?
Böyle bir haber görmedim. Hatanın %80'i Boeing'de olsa da maalesef THY pilotlarının ve kulenin de hatası vardı. Pilotların dikkatiyle önlenilebilecek bir kazaydı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı