Airbus Beluga'yı 2 motor nasıl taşıyor?

Airbus Beluga'yı bilen bilir, zaten çok ağır ve büyük bir kargo uçağıdır.
Söylediğim gibi, ağırdır ve yük binince daha çok ağır oluyor ve o ağırlığı 2 motor nasıl taşıyor, hala anlayamadım.
En az 4 tane lazım değil mi acaba?

Söylediğim gibi, ağırdır ve yük binince daha çok ağır oluyor ve o ağırlığı 2 motor nasıl taşıyor, hala anlayamadım.

Önemli olan motor sayısı değil motorun hacmi ve güç kapasitesidir.
Tek motor bile güvenli bir şekilde idare eder.

A380 560 ton, Beluga 86 ton.

Ondan daha ağır uçaklar 2 motorlu olarak kullanılıyor.

2 motor yetmiş ki 2 motor kullanılmış. 2 motor yeterken 4 motor koymanın hiçbir anlamı yok. Demek ki A380'i de kaldıracak 2 motorlu bir teknoloji yok, bu yüzden 4 motor konulmuş.

chrome_t6QiHzXXF9.png
chrome_22Qh12GVJy.png

Yani buna motor sayısı olarak bakmamak lazım. 4 motor en iyisidir her şekilde 2 motoru geçer, 6 motorlu alayını ağlatır gibi bir mantık yanlış olur. Motorun gücü, uçağın karakteristik yapısı ve amacı, tasarım gibi birçok etmen var bu işin içinde. Mesela B777'ye de 4 motor koyamazlar mıydı sanki. Demek ki 2 motor da o işi rahatlıkla yapabilecek şekilde tasarlanmış ki öyle dizayn etmişler. Mesela Antonov An-225'i de 2 motorlu yapmama sebepleri vardır elbet;)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı