Airbus mu Boeing mi?

Makaleler
7
Daha fazla  
Şahsen ben Airbus uçakların daha güvenli olduğunu düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla A340 ve A350 uçakları da hiç öldürücü kazaya karışmamış. Uçakların son derece güvenli olduğunu biliyorum, yine de yazmak istedim. Sizce hangisi? Ve neden?

Airbus. Teknik sorunları daha az.

Güvenli uçuş konusunda (geçmişe bakarsak) Airbus daha iyi ama tasarım ve uçak içi dizayn konusunda bence Boeing çok daha iyi. Bana kalırsa A380 hariç her kıyaslamada Boeing'i seçerim.

Son düzenleme:
Güvenli uçuş konusunda (geçmişe bakarsak) Airbus daha iyi ama tasarım ve uçak içi dizayn konusunda bence Boeing çok daha iyi. Bana kalırsa A380 hariç her kıyaslamada Boeing'i seçerim.
Bence First Class'da uçmadığınız sürece çok bir şey değiştiğini düşünmüyorum, soruyu şöyle yazmam gerekirmiş: Pilot olsaydınız hangisiyle uçmak isterdiniz?

Pilot olarak hiç uçuş tecrübem olmadığına göre farazi yorum yapamam. Sık yurt içi ve yurt dışı yolculuğu yapan biri olarak kendime göre modelleri kıyasladım. Kabin genişliği, kabindeki ses seviyesi gibi şeyler yolcu olarak benim için önemli. Business sınıflarını kıyaslıyorum.

B737 - A320 arasında: A320

B787 - A330 arasında: B787

B787 - A350 arasında: A350

B777 - A340 arasında: B777

B777 - A350 arasında: B777

B747 ve A380 kıyaslaması yapamıyorum, ikisiyle de yolculuk yapmadım. B767 ile de hatırladığım bir uçuşum olmadı. B757 ile de geçmişte bir yolculuğum oldu ama onu hangi Airbus modeliyle kıyaslayacağımı bilmiyorum, ekonomi sınıfında yolculuk yaptım.

787 ve 737 Max modellerindeki skandallardan sonra son nesil Boeing'lere karşı ileri derecede ön yargılıyım. Max Öncesindeki 737 modellerinin kaza oranı biraz daha düşük diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı