Airodump-ng wlan0mon yapıldığında BSSID ve diğer ağlar gözükmüyor

Sorunu buldun mu çünkü aynı sorun bende de var bulduysan bana da yardım eder misn monitor moduna alıyorum fakat hiçbir ağ yok.

Aynı sorun bende de var lütfen yaptıysanız yardımcı olur musunz.

iw list komutu ile monitör mod destekleyip desteklemediğine bakınız.

iw list komutu ile monitör mod destekleyip desteklemediğine bakınız.

Sorunu çözemedim fakat sanal makine yerin Kali Linux'u USB diskime yükleyip öyle kurdum her şey yolunda laptopumun Wi-Fi kartını kullanıyor ve monitör moda da geçiyor fakat ben yeni aldığım adapörü kullanmak istiyorum adaptör internette Linux'a uyumlu yazıyor hatta CD dirver bile var için Win Linux ve macOS işletim sismeleri için de sürücüler mevcut acaba Linux'a driveri kursam sorun çözülürmü fakat ne yaptıysam CD içinde Linux dosyası driver kuramadım.

Sorunu çözemedim fakat sanal makine yerin Kali Linux'u USB diskime yükleyip öyle kurdum her şey yolunda laptopumun Wi-Fi kartını kullanıyor ve monitör moda da geçiyor fakat ben yeni aldığım adapörü kullanmak istiyorum adaptör internette Linux'a uyumlu yazıyor hatta CD dirver bile var için Win Linux ve macOS işletim sismeleri için de sürücüler mevcut acaba Linux'a driveri kursam sorun çözülürmü fakat ne yaptıysam CD içinde Linux dosyası driver kuramadım.
adaptör marka:AC1300 Wİerelles adaptör IMEXTECH CE

Son düzenleme:

Adaptör marka: AC1300 wierelles adaptör ımextech CE.

Ne tür dosyalar var flashta (uzantı olarak)

Adaptörün içindeki chipseti biliyorsanız driverını indirip kurabilirsiniz. Üretici sitesi veya ambalajında yazıyor olabilir.

Adaptörün içindeki chipseti biliyorsanız driverını indirip kurabilirsiniz. Üretici sitesi veya ambalajında yazıyor olabilir.
driver CD mevcut içinde linuxa ait bir klasör bile var fakat klasöre girdiğimde herhangi bir setup dosyası yok

widnowsta açtığımda otomatik setup açılıyor windowsa tıklayınca hemen setupu kuruyor ama linuxta açtığımde o setup dosyası 1.ico olarak çıkyıor linux klasörünün içinde 3 klasör var ve 3 klasörün içinde de instal.sh dosyalarla birlikte tabi

bunun gibi 2 klasör daha var linux yazılı diğer sslerde mevcut

içlerinde kurulm ile ilgili belgeler var fakat ingilizce ve hiç bişey anlamıyorum :)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    301,6 KB · Görüntüleme: 29
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    16,1 KB · Görüntüleme: 25
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    72,5 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Driver CD mevcut içinde Linux'a ait bir klasör bile var fakat klasöre girdiğimde herhangi bir setup dosyası yok.

Windows'ta açtığımda otomatik setup açılıyor Windows'a tıklayınca hemen setupu kuruyor ama Linux'ta açtığımde o setup dosyası 1.ICO olarak çıkyıor Linux klasörünün içinde 3 klasör var ve 3 klasörün içinde de install. Sh dosyalarla birlikte tabii.

Bunun gibi 2 klasör daha var Linux yazılı diğer SS'lerde mevcut.

İçlerinde kurulm ile ilgili belgeler var fakat İngilizce ve hiçbir şey anlamıyorum :)

./install.sh deyince kurmuyor mu?

./install.sh deyince kurmuyor mu?
Knki çok özür diliyerek baska bir konu üzerinde sana danışmak istedim ben normalde usbden kali linuxa giriyordum fakat rufus yaaprken yer ayirmamism yani kalici olan kismi bunu daha sonra ögrendim ve tekrar yapmaya karar verdi 5 gb lık bir alanı ayirabilddim çunku daha üzrri hata veriyordur daha sonra yaptm usbden calistirdim fakat bu sefer aşşsırı yavaslama basladi linux ben de sistemi kapatip usbyi biçinlendirp tekrar linuxu kurdum ama kalici yer ayirmadim fakat bu sefer linuxa giris yapmaya kalkiştigida busybox v1.35.0 debian bu hatayla karislasiyordum heryerden her yolu denedim her kodu yazdm misal exit yaziyorum sistemden atiyor zaten ssleri mevcut hemen atacagım. Daha fsck diye bir kod yazmami istediler fakat fsck not found diyor yani aşiri çikmazdayim (usbyi windows cdm yolu ile bir çok kez sifirladim formatladim yolu şu şekilde yaptm
Diskpart
List disk
Select disk 1 (usb)
Clean
Create primary felandi kodu şuan hatirlayamadim
Daha sonra active
Ve format fs=ntfs quick yaptm ntfs skntili oldugunu ogrendim ve rufus üzerinden fat32 yaptm ama ne yaptiysam bu hatadan çikamadim 2022 sürümlerini bile yükledim ama nafile bir yerde bir hata yaptm ve herseyi batirdim 2 gündur bununla ugrasiyorum lütfen yardim edermisinz

Dosya Ekleri

• 20230507_114725.jpg
    20230507_114725.jpg
    233,6 KB · Görüntüleme: 26
  • 20230507_142802.jpg
    20230507_142802.jpg
    204,8 KB · Görüntüleme: 34
  • 20230507_142720.jpg
    20230507_142720.jpg
    183,2 KB · Görüntüleme: 28
Knki çok özür diliyerek baska bir konu üzerinde sana danışmak istedim ben normalde USB'den Kali Linux'a giriyordum fakat Rufus yaaprken yer ayirmamism yani kalici olan kısmı bunu daha sonra ögrendim ve tekrar yapmaya karar verdi 5 GB'lık bir alanı ayirabilddim çunku daha üzrri hata veriyordur daha sonra yaptm USB'den calistirdim fakat bu sefer aşsırı yavaslama basladi Linux ben de sistemi kapatip USB'yi biçinlendirp tekrar Linux'u kurdum ama kalici yer ayirmadim fakat bu sefer Linux'a giris yapmaya kalkiştigida busybox v1.35.0 Debian bu hatayla karislasiyordum her yerden her yolu denedim her kodu yazdm misal exit yaziyorum sistemden atiyor zaten ssleri mevcut hemen atacagım. Daha fsck diye bir kod yazmami istediler fakat fsck not found diyor yani aşırı çikmazdayim (USB'yi Windows cdm yolu ile birçok kez sifirladim formatladim yolu şu şekilde yaptm.
Diskpart.
List disk.
Select disk 1 (USB)
Clean.
Create primary falandi kodu şu an hatirlayamadim.
Daha sonra active.
Ve format fs = NTFS quick yaptm NTFS skntili oldugunu ogrendim ve Rufus üzerinden FAT32 yaptm ama ne yaptiysam bu hatadan çikamadim 2022 sürümlerini bile yükledim ama nafile bir yerde bir hata yaptm ve her şeyi batirdim 2 gündur bununla ugrasiyorum lütfen yardim eder misinz.

Hocam, USB'den Live olarak mı kullanıyorsunuz.

evet ve kurulum yaparken iso seçiyorum DD olanı da denedim fakat yine aynı usbm 128 GB Powerway free the difference

önceden sorunsuz çalışıyordu ama ben kaydetmek için rufustan sıfırlayıp tekrar kurup yer ayırtma bölümnden 5 gb seçtm daha üstünü seçince hata veriyor heyrşey oldu fakat prensistenceye girdğimde çook yavaştı bende tekrar live olarak kullanmak istedim bu sefer işletim sistemine giremiyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı