AirPods Pro 2. nesil vs Sennheiser Momentum True Wireless 3

mmtgnr

Hectopat
Katılım
29 Şubat 2020
Mesajlar
10
Merhaba, ikisi arasında kaldım. Genellikle müzik dinliyorum özellikle spor için almak istiyorum. Ses konusunda hangisi iyidir? Apple bir telefon ve MacBook kullanıyorum teşekkürler.
 
Ben uzun süredir Apple'ın Airpods Pro kulaklığını kullanmaktayım. Bu kulaklığın kötü özellikleri olduğu kadar muhteşem özellikleri de var mesela kulaklığın gürültü engelleme özelliği neredeyse kusursuz denecek kadar iyi ve muhteşem çalışıyor. Kulaklığın tek kötü özelliği mikrofonunun gerçekten beş para etmemesi 20 Türk Lirası karşılığı aldığınız internet kafe mikrofonu kadar kalitesiz. Ekosisteminde vereceği nimetlerden yararlanmak için Airpods satın alınız. Hatta kendisini bir hata yapıp kanalizasyona düşürdükten sonra tekrar ikinci kez satın aldım benim bir parçam haline geldi Airpodslarım. Sennheiser Momentum True Wireless 3 hakkında ise hiçbir fikrim olmadığı için yorum yapamayacağım fakat bu kulaklığın sahibi olan birisi size fikirlerini belirtecektir.
 
Normalde Airpods kulaklıklar pek iyi sayılmaz ama size ekosistem için Airpods 2. Nesil almanızı öneriyorum. Yoksa Sennheiser olanı daha iyidir.
Eco sistem için benimde gönlüm Airpods'dan yana, Ses için hemen hemen yakınlar galiba arada çok fark var mı bilmiyorum, sennheiser kullanan arkadaşlar varsa beğenmediği yönleri hakkında bilgi verebilirse sevinirim.
 
Tavsiyem direkt Airpods pro 2.nesil almanız olacaktır. Macbook kullanmıyor olsaydınız biraz düşünün derdim ancak kullandığınıza göre direkt alabilirsiniz hiçbir sıkıntı da yaşamazsınız. Uzun bir süredir Airpods Pro 2.nesil kullanıyorum ve gerçekten gürültü engellemesi olsun, ekosistemi olsun şu ana kadar pişman etmedi beni. Windows bir Notebook kullanıyor olsaydınız biraz sıkıntılı oluyor çünkü tam entegre değil. Zoom ve Google Meet gibi uygulamalarda ciddi sorun yaşatıyor şu Free-Hands AG denen olay yüzünden. Ama dediğim gibi siz Macbook ve Iphone kullanıyorsunuz o yüzden sizi üzmez aksine rahatlığını size hissettirir. Telefondan bilgisayara geçişlerde de sorun çıkartmaz. Sennheiser kullanan Iphone sahibi arkadaşım var. Bu modelini kullanmıyor ancak yine de sordum kendisine. Çok beğendiğini ancak ekosistem içinde olmadığı için Airpods'a yönelebileceğini söyledi. Tabii gerçekten Sennheiser markası ses konusunda tartışılmaz. Apple'a tam entegre olsa sorgulamadan alın derdim ancak ekosistem çok etki ediyor. O yüzden tavsiyem Airpods Pro 2.nesil almanız yönünde olacaktır.
 
Tavsiyem direkt AirPods Pro 2.nesil almanız olacaktır. MacBook kullanmıyor olsaydınız biraz düşünün derdim ancak kullandığınıza göre direkt alabilirsiniz hiçbir sıkıntı da yaşamazsınız. Uzun bir süredir AirPods Pro 2.nesil kullanıyorum ve gerçekten gürültü engellemesi olsun, ekosistemi olsun şu ana kadar pişman etmedi beni. Windows bir notebook kullanıyor olsaydınız biraz sıkıntılı oluyor çünkü tam entegre değil. Zoom ve Google meet gibi uygulamalarda ciddi sorun yaşatıyor şu Free-hands ag denen olay yüzünden. Ama dediğim gibi siz MacBook ve iPhone kullanıyorsunuz o yüzden sizi üzmez aksine rahatlığını size hissettirir. Telefondan bilgisayara geçişlerde de sorun çıkartmaz. Sennheiser kullanan iPhone sahibi arkadaşım var. Bu modelini kullanmıyor ancak yine de sordum kendisine. Çok beğendiğini ancak ekosistem içinde olmadığı için AirPods'a yönelebileceğini söyledi. Tabii gerçekten Sennheiser markası ses konusunda tartışılmaz. Apple'a tam entegre olsa sorgulamadan alın derdim ancak ekosistem çok etki ediyor. O yüzden tavsiyem AirPods Pro 2.nesil almanız yönünde olacaktır.

Çok teşekkür ederim.
 
Müzik konusunda Apple sesi daha nötr tarafta, sennheiser ise uzun şarjı ile öne çıkıyor. Bir de sennheiser ın mikrofonu daha iyi. Müzik konusunda Aralarında ciddi bir fark yok, ekosistem de uyduğu için Apple alınabilir bence.
 
Herkes ekosistemden bahsetmiş. Demek ki adamlar çok doğru bir pazarlama stratejisi uyguluyorlar :) Gerçek bir müzik dinleyicisiysen, ben enstrümanları tek tek duymak istiyorum diyorsan Sennheiser tabii ki. Maksimum ses seviyesi de fena değildir.
 
En son güncellemeler ile Sennheiser Momentum TW3 aynı anda 2 farklı cihaza bağlanarak eş zamanlı kullanım özellikleri sunmaya başladı. Dolayısıyla Apple'ın ekosistem ile sağladığı özelliklerin birçoğu artık Sennheiser'da da var. Ben ilk çıktığından beri kullanıyorum ve ilk sürümüne göre oldukça gelişmiş bir iOS uygulaması mevcut. EQ ayarları ve kişiselleştirilmiş kullanım tercihleri Apple'ın hala sunmadığı önemli özellikler. Ekosistem konseptinin biraz balon olduğu kanaatindeyim. Ama bütün cihazlarının da birbirine bağlı çalışıyor olduğu düşüncesi ilginç tabii ki. Ses kalitesi yönünden her iki kulaklığı da denedim ve bence farklı liglere aitler. Yine de AirPods Pro çok kötü diyemem frekans cevabı oldukça başarılı. Ama Sennheiser neredeyse audiophile düzeyinde net ve doyurucu diyebilirim. Amacım Apple'ı gömmek değil. Sadece kendi kullanım deneyimimi paylaşmak istedim.
 
kulaklık tavsiyelerinde bu siteden çok yararlandım, en azından kafamda sıralama yaptım ama en sonunda şunu gördüm kablosuz ve telefonla dinlenen kulaklıkların arasında karakter farkı ve kötü ses kalitesini teknoloji ile bastırma çalışması var.
Astell Kern ve senheiser ie 500 pro kombinini 1.5 sene kullandım. Evde denon amfi ve dali rubicon 5 kombini kullandım. Ve kullanmaktayım. Kısık sesle müzik dinlediğim halde hoparlör tipi büyük kule idi. Bunun nedeni sesin çıktığı kasanın ahşap ve büyük olması sahne genişliğini etkiler. Raf tipi alsanız onda dahi kalite çok düşüyor. Burdan nereye bağlıycam, bahsi geçen kulaklıkların sahne genişliği bence yok.bu kasa boyunda beklenti gerçekçi olmalı. Dijital sıkıştırılmış bir ses olduğunu net hissediyorum ama bence pratiklik açısından kullanılır, çünkü ne beklediğini bilirsen mutsuz olmazsın. İnsanların bütcesi artık yetmiyor ve bu mükemmel ama o kötü demek kapitalist sistemin reklam algısı ile insanların tecrübesizliği birleşince böyle oluyor. Huawei 3i kız arkadaşıma almıştım 2 senedir mutlu. Airpods pro 2 aldım ve istersen bunu sen al diye teklif ettim, gerek yok mutluyum dedi. Anneme huawei 5i verdim vermedende 1 ay kullandım, sonrasında airpods pro 2 aldım, hatta ve hatta
senheiser ie 600 İle telefon amfisi takarakta tecrübe ettim. Müzik benim için ses önemli olduğundan çok kombin yaptım. Arkadaştanda momentum 3 aldım bir hafta, airpods almayayım bu daha iyi ise diye düşündüm. Sahne genişliğini çok övmüşler ama hifi dinlerken gözü kapatın orkestranın karşısında tam ortasındasınız. Odadaki akustik dahi etkiler, kulaklıkla yürümek ya da yürümemek etkiler. Ama ne beklediğini bilirsende çok pratikler!! Kalite pahalı ve hiç pratik değil!! Gelelim bluetooth kulaklıklara, hifi ve hiend beklentiniz yoksa benim kişisel fikrim şu yönde.

Apple kullanıcısı kesinlikle airpods pro 2! eskiden hifi mi film sinema sistemi mi diye arkadaşlarla konuşurduk. Bu da o şekilde apple film ve müzik için daha canlı gibi tecrübe oluşturuyor, sanki her yerde kolon var, bu da teknoloji ile ses kalitesi algısı oluşturmuşlar ve işe yaramış, gürültü engelleme benim tecrübe ettiğim emsallere göre çok başarılı, ses seviyesi yüzde altmış ya da yetmişte dinliyorum. Basların derinliği ve kaliteli güzel, konser algısı yaratıyor gibi hissettim

Sennheiser momentum 3
Android kullansam kesin bunu alırdım ama apple ile kesin almam, ldac varsa telefonda harika, yoksa apple sunduğu teknoloji açığı daha iyi kapatıyor. Sahne genişliği derken bu konuda benim bakış açım farklı çok yorum yapmıycam ama bu statüde bunlardan iyisi yoksa yapıcak birşey yok. Birde aktif kullanan hareketli birinde bu kulaklıklar kesinlikle bozuluyor. Huawei bu konusa bana daha dayanıklı geldi. Bir süre sonra bana kulaklığı ödünç veren arkadaş bunların daha düşük özellikli spor için olanı vardı sanırım, bozulduğundan bunu almış, çok fark yok fazla ödeme yapmaktan bıktım demişti, mesela kimse bu seçeneklere yönelmiyor. Arada bu farklara değecek bir kalite yok zaten sınırlı kalite sunabiliyorlar..

Huawei 5i
Bu fiyata iphone da bu performansı beklemiyordum. Çok beğendim, apple ve senheiser ın altında olabilir ama biri 6 bin tl huawei 1800 tl, kesinlikle en iyi fiyat performans ürünü. Gürültü engelleme dena değil, ses bence çok iyi.. aradaki fiyat farkı göze batıyorsa direk alınır

Bence bu katagorilerde kaliteden daha çok renk farkı var, kimin kulağı ve telefon uyumu hangisiyle daha iyi ise ona daha kaliteli diyor. Marka fanlığı yapmadan bence hepside ortalamada ya da altında sahne genişliği içinde. Yorumlar fazla fazla yapılmış gibi, ben aldıkca hayal kırıklığı yaşadım. Gözünüzde çok büyütmeyin, eskiden kötü kulaklık çoktu şimdi hepsi bir standartı geçti.

Bunlar kişisel görüşümdür, benden daha fazla gönül veren insanların bile farklı düşünceleri var, bu dünyanın en iyisi diyenede saygım var, umarım doğru alışveriş yapabiliriz. Cünkü herşey çok pahalı artık.

Ekleme: kulak şekline uygun kulaklık almak bence çok önemli, bana olan kardeşime olmuyor, onun için mesela apple pro serisi seçenek değil. Birde benim öğrendiğim ses denenmeden yorumla alınmaz. Akasyada appleda deneyebilirsiniz, en üst katta bir yer vardı, hifi sistem satıyor, denemek istiyorum diyip denemek, denerken oturup 5 dk aynı müzikle test etmek en mantıklısı, kayıpsız müzik ayarlarsanız gitmeden ve hep aynı 2 müziği denerseniz hepsi ile daha doğru tercih olur. Araştırıp en son kişisel tecrübeyle karar vermeli diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı