Ajazz AK820 Pro'da takılmalar ve kopmalar oluyor

USB 3.0'dan 2.0'a da aldım farklı farklı yerlere de taktım Dongle'ı dün GIF ekranı hiç değişmemesine rağmen ilk gün ve bugün 2 3 dakikada bir ana ekrana dönüyor TFT paneli. Modem var telefon Wi-Fi var kalbosuz fare var kablosuz kulaklık var Bluetooth var var da var yani kısaca diğerleri bir problem yaşamıyorken çünkü muhtemelen diğerleri kaliteli olduğu için sinyal kanallarını güncelliyor kendi içinde boş kanala geçiyordu Logitech kulaklıkta böyle bir şey okumuştum sanırım klavye bunu yapamadığı için devamlı yeniden bağlantı kuruyor. He oyun oynarken bir problem olmuyor.

Bu arada başka bir problem ile daha karşılaştım program arayüzünden "key response time" level 1 yaptığınızda tepki süreleri azalıyormuş.
Örneğin; 1-lv için kablolu 2-3ms kablosuz 5-6ms gecikme BT ile 12-13ms gözüküyor gecikme değerleri.
2-lv için kablolu 5-6ms kablosuz 7-9ms BT 15-16ms
Level 2'de iken hiçbir problem yok klavyede fakat 1'e aldığınızda bazı tuşlar double Click yapıyor. Bunu Epomaker müşteri temsilcisi ile uzun uzun konuştum klavye reseti USB portu değişikliği vs yapmamı istediler her şeyi denedim fakat olmadı iade veya değişim için ürünü geri göndermemi istediler. Fakat ürünü 45 dolara alıp gümrükte 30 dolar verince iade veya değişim istemedim tabii. Sonra şunu fark ettim bende 5 - j - m - o ve spacebar tuşları doubleclick yapıyordu bunların switchlerini F7-F8-F9-F10-pgdn-pgup gibi switchlerle değiştirdim ve double Click düzeldi tabii bu değiştirdiğim tuşlar artık doubleclick yapıyor fakat zaten gün içerisinde çok da kullanmıyorum. Sonra satış temsilcisi benden video falan da istemişti doubleclick problemleri için PCB sorunu bu size PCB gönderebiliriz dediler (bu arada dip not adamlara lv 1'e aldığımı söylemedim klavyeye reset attıktan sonra :D) bende problemi switchleri değiştirerek çözebildiğimi söyledim. Bunun yerine bana biraz sağlam çalışır switch göndermelerini rica ettim ve 10 dakika önce sipariş geçilmiş ücretsiz bir şekilde kargolamışlar switchleri bakalım ne olacak.

Tüm bunların yanı sıra klavye hissiyatı muazzam tüm gün yazı yazası geliyor insanın ki daha önce de mekanik klavye kullanıyordum fakat Custom bambaşka bir hissiyatmış.

Benim için eksileri;
TFT ekranının sürekli sıfırlanması tekrar tekrar bağlanması.
Level 1 gecikme süresine aldığınızda bazı tuşların doubleclick yapması.
Tuşların üzerindeki harflerin transparan olmaması. (he çok mu gerekli yani monitör lambam devamlı açık olduğu için zaten monitör ışığıda vuruyor tuşlar görünüyor çok büyük bir eksi değil benim için ama RGB arka planda kalmış oluyor).
İngilizce tuş düzeni olması biraz alışması zaman alacak gibi görünüyor.
Gecikme değerlerinin biraz yüksek olması psikolojik olarak rahatsız ediyor yoksa oyunlarda ve testlerde hissetmedim bir şey (tryhard oynadığım oyunlarda dahi).

Ben almıyorum hocam o zaman birazcık daha fazla verip bunu alıyorum. Darmoshark Top75 Mekanik Klavye

Bu klavyeyi de kötüleyenler var acaba paraya kıyıp Logitech mi almak mantıklı hem de ömürlük olur. Garantisi daha kolay olur.

Dosya Ekleri

• 1720602778429.png
    1720602778429.png
    285,2 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:
Ürün mağaza yorumlarına ben pek güvenmiyorum ya. Reddit gibi yerlerde bu tarz forumlarda karşılaşılan problemlere bak. Bir de şunu fark ettim 1ms diye belirtmiyor ve kimse kaç ms tepki süresi olduğunu da yazmıyor muhtemelen 5ms+ tüm bu klavyeler yani eski 1ms klavyemden kullanımda farklılık göremiyorum tabii ama kağıt üstünde işler değişiyordur illaki.

Böyle yazdılar ama bilmiyorum.

Level 2 ayarlarda bende böyle bir problem yaşamadım diyorum ya program arayüzünü kurcalarken fark ettim switchlerin tepki sürelerini değiştirebildiğimizi fark ettim ama PCB'den PCB'ye illaki farklar vardır Level 1 yaptığında saçmalamaya başlıyor bazı tuşlar neyse ki onu da bir küçük uğraş ile çözmüş bulundum 10 adet switch göndereceklermiş. Fiyatları hemen hemen aynı benim için tepki süresi çok önemli diyorsan araştırmanı tavsiye ederim bahsettiğin klavyeyi listemde tutuyordum fakat dikkatli araştırmadım ses hissiyat vs nasıl bilmiyorum. Normalde kolay kolay tatmin olmayan biri olarak ben okeyim bu klavyeye ya hissiyatı bambaşka bir seviyede belki ilk hafta diyedir biraz daha zaman geçsin.

Ben almıyorum hocam o zaman birazcık daha fazla verip bunu alıyorum. Darmoshark Top75 Mekanik Klavye

Bu klavyeyi de kötüleyenler var acaba paraya kıyıp Logitech mi almak mantıklı hem de ömürlük olur. Garantisi daha kolay olur.

Logitech garantisi mi? Allah korusun. Rezalet bir servis ve garantisi var. Bunun için alacaksan pişman olursun. YouTube'da bir abi var aylardır uğraşıyor G213 klavyesi için.

Logitech garantisi mi? Allah korusun. Rezalet bir servis ve garantisi var. Bunun için alacaksan pişman olursun. YouTube'da bir abi var aylardır uğraşıyor G213 klavyesi için.

Hocam bunlarda satıcı firma karşımızda yokya ondan dedim. Vatandan MediaMarkt'tan alınca karşında bir muhatap oluyor.

Ben Teknosa'dan aldım Logitech'i ama ne işe yaradı ne de başka bir şey. 28 gün servis bekledim sıvı teması diye yalan atıp yollamışlar geri üstüne kutusuda zarar görmüştü.

Ben Teknosa'dan aldım Logitech'i ama ne işe yaradı ne de başka bir şey. 28 gün servis bekledim sıvı teması diye yalan atıp yollamışlar geri üstüne kutusuda zarar görmüştü.

Bilmiyorum hocam haklı olabilirsiniz ben alacağım ama flying fish switch acaba kötü mü?

Bilmiyorum hocam haklı olabilirsiniz ben alacağım ama flying fish switch acaba kötü mü?

Hocam bilmiyorum ben sizin Logitech lafınıza istinaden dahil oldum.

Şahsen ben pek sevmiyorum bu Çin işi klavyeleri. Mod falan aç tak sök bana göre değil.

Alıp hazır kullanacağım bir şey severim. Burada malzemeleri yok hep AliExpress falan uğraşmak gerekiyor. vs

Tercih sizin. Nette izlediğim videolarda bunun hastaları var böyle mod yapmak içine köpükler vs çeşit şeyler yapıp sesleri ile oynayanlar var.

Hocam bilmiyorum ben sizin Logitech lafınıza istinaden dahil oldum.

Şahsen ben pek sevmiyorum bu Çin işi klavyeleri. Mod falan aç tak sök bana göre değil.

Alıp hazır kullanacağım bir şey severim. Burada malzemeleri yok hep AliExpress falan uğraşmak gerekiyor. Vs.

Tercih sizin. Nette izlediğim videolarda bunun hastaları var böyle mod yapmak içine köpükler vs çeşit şeyler yapıp sesleri ile oynayanlar var.

Sizce hangi marka alınabilir peki ben kablosuz bir klavye arıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı