Ak Parti kazanırsa ne yapacaksınız?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-05-17 saat 02.26.27.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-05-17 saat 02.26.27.jpg
    91,9 KB · Görüntüleme: 36
Zamanında Erdoğan burası için deprem bölgesi, buraları yenileyelim diyor. Halk kabul etmiyor.
Benzer bir şey bizim de başımıza geldi. Bir dairemiz var, dairenin bulunduğu ev kötü durumda. Yeni aldığımız zaman ekonomi daha iyidi, ucuza evi yenileyebiliyorduk. O zaman bile evdeki diğer dairelerin sahipleri kabul etmemişti. Şimdi bir an önce yenileyelim diye tutuştular.
Hocam bu olaylar zincirleme oluyor zaten. Ekonomi kötüleştiği için insanların güvenli eve bütçesi olmuyor, bu yüzden evler sağlam olmuyor, yapı-denetim de denetlemediği için devlet tarafından bunun yaptırımı olmadığı için hiçbir şeycikler olmuyor.
Kuran kursu olayı devlet ile alakalı değil. Bu ülkede suç işlenmiyor mu dostum? Zamanın şartlarına niye bağlıyorsun olayı. Kalan açıklama hakkında bilgim yok, bakarım bir ara. Kimse susmadı ayrıca.
Bu ülkede tarikatların dernek adı altında yurt açmasına izin veren devlet değil mi hocam?
Para gerekiyordur. Ekonomi bozuldu. Bir şeyleri satmak için üretirsin değil mi? Yabancı ülkelerde de durum çok farklı değil.
Hocam şöyle ufak bir liste var: Cumhuriyet yaptı, AKP sattı: İşte sıralı tam liste…

Yani yukarıdaki listede yazan her şeyi satmayı gerektirecek kadar kötü bir ekonomiyi ben başka bir yabancı ülkede gördüğümü hatırlamıyorum. Ayrıca o zaman 'Bu ekonominin sorumlusu kim de 21 yıldır düzeltmiyor ancak her seçim "Bu sefer düzelecek" vaadi verip daha kötüye getiriyor?' diye sormazlar mı?

Ben demedim, kendisi "Ben ekonomistim" dedi.
Bütün fabrikalar diye bir şey yok.
Şurada bir parantez açayım ekonomi bilgim yok. Ama hükümetin dediğine göre halkı ürettirmeye zorlamak amaçlı kur buralara getirildi. Yani fabrika açtırmak için.
Fabrika açtırmak için maliyetleri yükseltmiş oluyorlar bu mantıkla. Zira o ham maddelerinde nereden geleceği meçhul. Ayrıca iktidar kuru düşürünce bu bir başarı oluyor da kur yükselince de kasten mi yapmış oluyorlar? Ben bunu kılıf uydurmak olarak görüyorum, kusura bakmayın.
Çünkü devlet fabrika açmaz. Açması için destek verir. Bu durumda kendi söylediklerine ters düşüyorlar.
Açıldı ancak çoğu satıldı şuan. Evet, ters düşüyorlar. Benimde anlatmaya çalıştığım şey bu. Bu ülkenin yöneticileri "yerli ve milli" diye propaganda yaparken gerçekten yerli ve milli olan şeyleri sattılar.
Oy için muhtemelen imar affı verdi. Bunun yanlış olduğunu bildiklerini düşünüyorum çünkü sonrasında yukarıda yazdığım gibi bunu geri onarmaya çalışıyor,en nihayetinde de deprem geliyor. Kaybetmeye yakın görüyorlardı demekki kendini.
Internet'te baktığımda imar affı 2019'da verilmiş. Seçim 2018'de olmuştu, yani seçimden sonra.
İstanbul sözleşmesi aile yapımıza ters. Basit bir şekilde kadını koruyan bir şey değil. Çoğu avrupa ülkesi bu anlaşmadan çekildi.
Vikipedi'ye baktığımda İstanbul Sözleşmesi'nden çekilen Slovakya ve Macaristan dışı pek bir ülke göremedim. Sizde aşağıya koyacağım linke bakarsanız çoğu Avrupa ülkesinin bu anlaşmayı onayladığını görebilirsiniz.

Neden aile yapımıza ters olduğunu belirtir misiniz? Sözleşme özetle "töre, namus" vb. bahanelerle aile içi veya kadına şiddeti suç olarak kabul ediyor, ki bende öyle kabul ederim.
Ayyaş konusuna girmek istemiyorum burası pek yeri değil. Olayın tamamı hakkında net bilgim de yok açıkçası.
Ben özetleyeyim: Erdoğan, anayasayı eleştirirken "2 tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?" sözünü söylüyor. Bu zaten 6 ilkeden biri olan Laikliğe açıkça ayaklar altına almaktır. Devletlerin dini yoktur.
O dolar konuşması yanlıştı elbette. Ama o adamın yapmaya çalıştığı çok doğru şeyler vardı. Bir örnek vereyim. Sayıları net olarak hatırlamıyorum ama elimizde bulun sondaj gemilerinin 0 fiyatı çok pahalı ve ikinci el diyebileceğimiz alınabilir durumda olanlar da yine çok pahalı. Bu o adam o sondaj gemilerini bir şekilde çok ucuza alıyor.
Berat Albayrak'ın kitabından alınıtdır.
Petrol fiyatlarının düşük olduğu dönemde açık denizde arama üretim yapacak gemilerin fiyatlarının düşmüş olması da bize bu gemileri düşük maliyetle satın almamız için bir fırsat sunuyordu. İlk belirlediğimiz gemimizin sıfır fiyatı 800 milyon-1 milyar dolar arasında değişiyordu. Bu gayet temiz 4-5 yıllık en son nesil, sadece birkaç kuyu kazmış ve sahibi olan firmanın ekonomik kriz yaşaması sebebiyle satmak durumunda kaldığı bir gemiydi. 600 milyon dolar civarında rakamların telaffuz edilmesiyle başlayan pazarlıklarda kararlı bir duruş sergiledik ve yürütülen başarılı müzakere süreci neticesinde ilk gemimizi o günkü rayiçlerin çok çok altında 154 milyon dolara Norveç'ten satın aldık. Hatta finansman işlemlerini de hallederek bu ödemeyi 12 (4+8) yıllık bir vadeye yaydık. Bir deniz sondajı fiyatının yaklaşık 200 milyon dolar olduğu uluslararası piyasalarda, gemimizi bir kuyu maliyetinin bile altında almak gerçekten büyük bir başarıydı. Elbette bu bir ekip çalışmasının neticesiydi.
Olay hakkında bilgim yok o yüzden pekala diyip devam ediyorum. Bu arada haberiniz olsun Albayrak istifa ettiğinde boş koltuk doları daha hızlı düşürmüştü.
Size bir soru sorayım. Türklerin yaşadığı ve devletin bu kadar kutsandığı bir yerde, devlet mi millet için vardır, millet mi devlet için?
Devlet, millet için vardır. "İl gider töre kalır" sözü de bunu açıklar.
Doğudaki HDP desteğini görmüyor musunuz hocam? HDP nasıl bir propaganda yaptıysa doğu kıpkırmızı. HDP'nin de ne olduğunu anlatmama gerek yok herhalde.
HDP'yi bende sevmiyorum ancak adamlar destekleme kararı aldı. CHP, terör örgütlerine karşı geldiğini her yerde belirten bir parti. Bugün montaj videolar harici bunun aksini bulmak zordur.
Son cümlenizi tam olarak anlayamdım kim diyor bunu?

Hüda-Par görünürde hizbullahçı olmayan bir parti. İçinde nedir bilemiyorum. HDP'nin aksine eğitimden, kadın ve çocuklardan daha fazla bahseden bir parti. Açıkçası ben de bu ittifak ile yani duydum bu partiyi, araştırıyorum.
Hüda-Par'ın başkanı Zekeriya Yazıcıoğlu söylüyor. Bakın bu adam o partinin başkanı. Şuan AKP'nin listelerinden milletvekili adaylığına girdi diye biliyorum. Buyrun kesidi;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet kadın ve çocuklardan daha fazla bahseden bir parti. Mesela Hüda-Par'ın başkanı Zekeriya Yazıcıoğlu'nun çocuk evliliğini savunduğunu ve "Bazıları 15 yaşındadır ama olgundur, evlenebilir." dediğini biliyor musunuz?

Kadınlar olarak ise Hüda-Par'ın genel olarak 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu desteklemediğini ve kaldırmak istediklerini biliyor musunuz? Üstüne üstelik bu Hüda-Par'lı birkaç insan tam emin değilim ancak meclise girmiş bile olabilir.

Araştırın hocam, berbat bir parti.
İşte böyle anlaşabiliyoruz, ne kadar güzel. Hala ötekileştirenler görüyorum ama olsun ne yapalım. Ben elimden geleni yapıyorum. Bahsettiğim şeylere dıj güjler diyor.
Buradaki en büyük sorunlardan biri muhalefet. Muhalefet daha iyi olsaydı çok daha az hata yapılabilirdi. Bizim muhalafetimiz belli, bu yüzden 21 yıldır yenemiyorlar. Bu yüzden desteklediğiniz kısım çok daha kötü diyorum. Elimizde daha iyisi olsa da ona geçsek keşke.
Burada fikrimiz biraz daha fazla ayrışıyor. 21 yıldır yenememesinin sebebi iktidarın iyi olması değil, başta Erdoğan olarak AKP içindeki insanlarında kendi partisine oy vermeyenleri "terörle işbirliği" ile suçlamaları. Hatta inanır mısınız bilmem bir AKP'li vekil "Erdoğan'a oy verin, cennetin anahtarı cebinize girsin" demişti. Yani bu insanların beyni yıkanmış, sevdiklerinden vermiyorlar. Emin olun çoğu başka bir siyasi parti olduğunu bile bilmiyordur.

Ayrıca oy çalınma olaylarından haberiniz vardır sanırım, her ne hikmetse YSK başkanı seçim günü doğru düzgün açıklama yapmıyor, AA ajansı Erdoğan %50'ye gelince veri akışını yavaşlatıyor, ıslak imzalı tutanaklar sisteme işlenen sonuçları tutmuyor, hatta her ne hikmetse bir sandıktan çıkan oyların tamamı AKP'ye gidiyor.

Son düzenleme:
Bu ülke beni çok yordu, çocukluğumu çaldı ama gençliğimi çalmasına izin vermeyeceğim. Yani hayatımı değiştirmek için akp'nin kazanmasını ya da kaybetmesini beklemeyeceğim. Yurt dışına çıkış hazırlığı yapmaya başladım, vize reddi yemezsem 8 - 10 ay içerisinde Türkiye'den gitmeyi planlıyorum. Keşke daha önceden başlasaydım, şu an Euro kurundan dolayı biraz sıkıntı yaşayacağım gibi duruyor ama artık her şeyi göze aldığımı söyleyebilirim.

Hocam bu olaylar zincirleme oluyor zaten. Ekonomi kötüleştiği için insanların güvenli eve bütçesi olmuyor, bu yüzden evler sağlam olmuyor, yapı-denetim de denetlemediği için devlet tarafından bunun yaptırımı olmadığı için hiçbir şeycikler olmuyor.

Bu ülkede tarikatların dernek adı altında yurt açmasına izin veren devlet değil mi hocam?

Hocam şöyle ufak bir liste var: Cumhuriyet yaptı, AKP sattı: İşte sıralı tam liste…

Yani yukarıdaki listede yazan her şeyi satmayı gerektirecek kadar kötü bir ekonomiyi ben başka bir yabancı ülkede gördüğümü hatırlamıyorum. Ayrıca o zaman 'Bu ekonominin sorumlusu kim de 21 yıldır düzeltmiyor ancak her seçim "Bu sefer düzelecek" vaadi verip daha kötüye getiriyor?' diye sormazlar mı?

Ben demedim, kendisi "Ben ekonomistim" dedi.

Fabrika açtırmak için maliyetleri yükseltmiş oluyorlar bu mantıkla. Zira o ham maddelerinde nereden geleceği meçhul. Ayrıca iktidar kuru düşürünce bu bir başarı oluyor da kur yükselince de kasten mi yapmış oluyorlar? Ben bunu kılıf uydurmak olarak görüyorum, kusura bakmayın.

Açıldı ancak çoğu satıldı şuan. Evet, ters düşüyorlar. Benimde anlatmaya çalıştığım şey bu. Bu ülkenin yöneticileri "yerli ve milli" diye propaganda yaparken gerçekten yerli ve milli olan şeyleri sattılar.

Internet'te baktığımda imar affı 2019'da verilmiş. Seçim 2018'de olmuştu, yani seçimden sonra.

Vikipedi'ye baktığımda İstanbul Sözleşmesi'nden çekilen Slovakya ve Macaristan dışı pek bir ülke göremedim. Sizde aşağıya koyacağım linke bakarsanız çoğu Avrupa ülkesinin bu anlaşmayı onayladığını görebilirsiniz.

Neden aile yapımıza ters olduğunu belirtir misiniz? Sözleşme özetle "töre, namus" vb. bahanelerle aile içi veya kadına şiddeti suç olarak kabul ediyor, ki bende öyle kabul ederim.

Ben özetleyeyim: Erdoğan, anayasayı eleştirirken "2 tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?" sözünü söylüyor. Bu zaten 6 ilkeden biri olan Laikliğe açıkça ayaklar altına almaktır. Devletlerin dini yoktur.

Olay hakkında bilgim yok o yüzden pekala diyip devam ediyorum. Bu arada haberiniz olsun Albayrak istifa ettiğinde boş koltuk doları daha hızlı düşürmüştü.

Devlet, millet için vardır. "İl gider töre kalır" sözü de bunu açıklar.

HDP'yi bende sevmiyorum ancak adamlar destekleme kararı aldı. CHP, terör örgütlerine karşı geldiğini her yerde belirten bir parti. Bugün montaj videolar harici bunun aksini bulmak zordur.

Hüda-Par'ın başkanı Zekeriya Yazıcıoğlu söylüyor. Bakın bu adam o partinin başkanı. Şuan AKP'nin listelerinden milletvekili adaylığına girdi diye biliyorum. Buyrun kesidi;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet kadın ve çocuklardan daha fazla bahseden bir parti. Mesela Hüda-Par'ın başkanı Zekeriya Yazıcıoğlu'nun çocuk evliliğini savunduğunu ve "Bazıları 15 yaşındadır ama olgundur, evlenebilir." dediğini biliyor musunuz?

Kadınlar olarak ise Hüda-Par'ın genel olarak 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu desteklemediğini ve kaldırmak istediklerini biliyor musunuz? Üstüne üstelik bu Hüda-Par'lı birkaç insan tam emin değilim ancak meclise girmiş bile olabilir.

Araştırın hocam, berbat bir parti.

Burada fikrimiz biraz daha fazla ayrışıyor. 21 yıldır yenememesinin sebebi iktidarın iyi olması değil, başta Erdoğan olarak AKP içindeki insanlarında kendi partisine oy vermeyenleri "terörle işbirliği" ile suçlamaları. Hatta inanır mısınız bilmem bir AKP'li vekil "Erdoğan'a oy verin, cennetin anahtarı cebinize girsin" demişti. Yani bu insanların beyni yıkanmış, sevdiklerinden vermiyorlar. Emin olun çoğu başka bir siyasi parti olduğunu bile bilmiyordur.

Ayrıca oy çalınma olaylarından haberiniz vardır sanırım, her ne hikmetse YSK başkanı seçim günü doğru düzgün açıklama yapmıyor, AA ajansı Erdoğan %50'ye gelince veri akışını yavaşlatıyor, ıslak imzalı tutanaklar sisteme işlenen sonuçları tutmuyor, hatta her ne hikmetse bir sandıktan çıkan oyların tamamı AKP'ye gidiyor.

Saat gece 3, acayip yorgunum. Aklımdasınız, gerçekten. Yarın veya sonraki gün yazarım. Yazması çok uzun sürüyor.
Şu an adam akıllı tartışabilidiğime sevinebiliyorum. Teşekkür ederim. İyi geceler.

Arkadaşlarla Suriye sınırına akın ediceğiz.

Kazansa da kazanmasa da bu yıl ustalık belgemi alıp İngiltere'ye gideceğim (gitmeye çalışacağım). Türkiye insanı yeterince yordu beni. Koyun bir halk olduğu sürece çok farklı bir şey olacağını sanmıyorum.

Eğitim sisteminin adam olup düzgün insanlar yetiştirmesi lazım, bizden geçti artık. Gençliğimi çalanlara hakkımı helal etmiyorum.

Çevremde birçok kişi " Yol yaptı, Köprü yaptı, Cami yaptı, ekonomi dış güçler, Müslüman yoldaşımız onlar, Doğal gaz buldu " hepsi bot gibi, hepsi aynı şeyi söylüyor acaba diyorum biz mi anlamıyoruz. Artık gerçekten kendimi sorgulama seviyesine geldim.

Allah aşkına yurt dışında milletin yerde görse tekme atacağı ekran kartı için burada günlerce araştırma yapıyoruz gerçekten yazık bize.

Ya her şeyi geçtim 3-4 gün önce kimlik yeniletmek için nüfus müdürlüğüne gittik 83 lira istedi. Yani gerçekten aldığın vergiler yetmedi, her şeye ÖTV koyduğun yetmedi, 83 lira kimlik ücreti mi lazım. Suriyelilere bedava verdiğin şeyi ben Türk vatandaşı olduğum için 83 lira mı vereceğim? Soktuk kendi vatandaşımıza biraz daha sokalım koyun gibi ödüyorlar zaten, ne güzel ya vallahi.

Daha neler yazardım da CHP kazandıktan sonra artık, malum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçek liyakatli Atatürk milliyetçileri iktidara gelmediği sürece bu ülke düzelmez. Geldiği zaman da gökten inmiş gibi karşılamamamız gerekiyor sadece. Hepsi bu. Bölücü kesimin oyuna muhtaç kalan muhalefet gelse ne olur gelmese ne olur. İki taraf da umrumda değil. Siz isterseniz koyun deyin ancak ben Sinan Oğan ne tarafı desteklerse onunla beraber o yolda olacağım. Büyük ihtimal tarafsız kalacaktır. Konudan bağımsız yazmak istedim.
Sinan Oğanın tarafsız olacağını sanmıyorum hocam. Kendisi büyük ihtimalle Millet ittifakından yana olacaktır.

Şahsi fikrim 'köhne siyaset' bitirilmediği, iskandinav ülkelerinde olduğu gibi genç kadrolar devlet yönetiminde baskın rol almadığı sürece iste a partisi ister b partisi kazansın hiçbir fark olmayacağı yönünde. Türkiye'nin memura zam, emekliye zam gibi refah düzeyini kısa vadede arttırıp uzun vadede daha da azaltan politikaları bir kenara bırakıp acı reçete ödeyerek ancak mutlak refah yükselişine erişebileceğini anlatabilecek bir siyasi yapılanma gerekiyor. Ben halka veremin gösterilip sıtmaya razı edilmeye çalışıldığını ve bu yüzden de mevcut iktidar yeniden kazansa da kaybetse de hayatımızda bir değişim olmayacağını düşünüyorum. Şimdi bunu dedim diye umarım gene linçlenmeyiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı