Hocam bu olaylar zincirleme oluyor zaten. Ekonomi kötüleştiği için insanların güvenli eve bütçesi olmuyor, bu yüzden evler sağlam olmuyor, yapı-denetim de denetlemediği için devlet tarafından bunun yaptırımı olmadığı için hiçbir şeycikler olmuyor.
Bu ülkede tarikatların dernek adı altında yurt açmasına izin veren devlet değil mi hocam?
Hocam şöyle ufak bir liste var:
Cumhuriyet yaptı, AKP sattı: İşte sıralı tam liste…
Yani yukarıdaki listede yazan her şeyi satmayı gerektirecek kadar kötü bir ekonomiyi ben başka bir yabancı ülkede gördüğümü hatırlamıyorum. Ayrıca o zaman 'Bu ekonominin sorumlusu kim de 21 yıldır düzeltmiyor ancak her seçim "Bu sefer düzelecek" vaadi verip daha kötüye getiriyor?' diye sormazlar mı?
Ben demedim, kendisi "Ben ekonomistim" dedi.
Fabrika açtırmak için maliyetleri yükseltmiş oluyorlar bu mantıkla. Zira o ham maddelerinde nereden geleceği meçhul. Ayrıca iktidar kuru düşürünce bu bir başarı oluyor da kur yükselince de kasten mi yapmış oluyorlar? Ben bunu kılıf uydurmak olarak görüyorum, kusura bakmayın.
Açıldı ancak çoğu satıldı şuan. Evet, ters düşüyorlar. Benimde anlatmaya çalıştığım şey bu. Bu ülkenin yöneticileri "yerli ve milli" diye propaganda yaparken gerçekten yerli ve milli olan şeyleri sattılar.
Internet'te baktığımda imar affı 2019'da verilmiş. Seçim 2018'de olmuştu, yani seçimden sonra.
Vikipedi'ye baktığımda İstanbul Sözleşmesi'nden çekilen Slovakya ve Macaristan dışı pek bir ülke göremedim. Sizde aşağıya koyacağım linke bakarsanız çoğu Avrupa ülkesinin bu anlaşmayı onayladığını görebilirsiniz.
tr.wikipedia.org
Neden aile yapımıza ters olduğunu belirtir misiniz? Sözleşme özetle "töre, namus" vb. bahanelerle aile içi veya kadına şiddeti suç olarak kabul ediyor, ki bende öyle kabul ederim.
Ben özetleyeyim: Erdoğan, anayasayı eleştirirken "2 tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?" sözünü söylüyor. Bu zaten 6 ilkeden biri olan Laikliğe açıkça ayaklar altına almaktır. Devletlerin dini yoktur.
Olay hakkında bilgim yok o yüzden pekala diyip devam ediyorum. Bu arada haberiniz olsun Albayrak istifa ettiğinde boş koltuk doları daha hızlı düşürmüştü.
Devlet, millet için vardır. "İl gider töre kalır" sözü de bunu açıklar.
HDP'yi bende sevmiyorum ancak adamlar destekleme kararı aldı. CHP, terör örgütlerine karşı geldiğini her yerde belirten bir parti. Bugün montaj videolar harici bunun aksini bulmak zordur.
Hüda-Par'ın başkanı Zekeriya Yazıcıoğlu söylüyor. Bakın bu adam o partinin başkanı. Şuan AKP'nin listelerinden milletvekili adaylığına girdi diye biliyorum. Buyrun kesidi;
Evet kadın ve çocuklardan daha fazla bahseden bir parti. Mesela Hüda-Par'ın başkanı Zekeriya Yazıcıoğlu'nun çocuk evliliğini savunduğunu ve "Bazıları 15 yaşındadır ama olgundur, evlenebilir." dediğini biliyor musunuz?
Kadınlar olarak ise Hüda-Par'ın genel olarak 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu desteklemediğini ve kaldırmak istediklerini biliyor musunuz? Üstüne üstelik bu Hüda-Par'lı birkaç insan tam emin değilim ancak meclise girmiş bile olabilir.
Araştırın hocam, berbat bir parti.
Burada fikrimiz biraz daha fazla ayrışıyor. 21 yıldır yenememesinin sebebi iktidarın iyi olması değil, başta Erdoğan olarak AKP içindeki insanlarında kendi partisine oy vermeyenleri "terörle işbirliği" ile suçlamaları. Hatta inanır mısınız bilmem bir AKP'li vekil "Erdoğan'a oy verin, cennetin anahtarı cebinize girsin" demişti. Yani bu insanların beyni yıkanmış, sevdiklerinden vermiyorlar. Emin olun çoğu başka bir siyasi parti olduğunu bile bilmiyordur.
Ayrıca oy çalınma olaylarından haberiniz vardır sanırım, her ne hikmetse YSK başkanı seçim günü doğru düzgün açıklama yapmıyor, AA ajansı Erdoğan %50'ye gelince veri akışını yavaşlatıyor, ıslak imzalı tutanaklar sisteme işlenen sonuçları tutmuyor, hatta her ne hikmetse bir sandıktan çıkan oyların tamamı AKP'ye gidiyor.