Akasa Venom Atto Çok Sesli Çalışıyor

CaglarReyiz

Kilopat
Katılım
31 Ekim 2015
Mesajlar
1.423
Çözümler
4
Yer
Edirne
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Gayrimenkul Satış Müdürü
Profil Kapağı
1522576706
Merhaba arkadaşlar. Techopat ekibinin Youtube videolarında görüp aldığım işlemci soğutucusu çok sesli çalışıyor. AIDA64 Extreme'den kontrolünü sağladım, sürekli +2400 RPM 'de çalışıyor. Anakartım Gigabyte GA-Z77-DS3H. İşlemcim 3.Nesil İntel i3 3220. Sesi gerçekten çok geliyor bazen sinir ediyor insanı. Şimdi ben bunu satamam da. Adam diyecek çok sesli çalışıyor falan. İade süresi de geçti. Yardımcı olabilecek var mı ?
 
Fan hizini ayarlayabilecegin yazilimlari dene yada biosunda olmasi gerek eger sogutucunun guc kablosu 4 pinli ise.
 
Fan 50 TL birde değiştirip üste 30 TL vermektense direk daha kaliteli bir fan almakta yada böyle kullanmak daha mantıklı bende kullanıyorum biraz sesli ama rahatsız edici düzeyde değil.
 
Fan hizini ayarlayabilecegin yazilimlari dene yada biosunda olmasi gerek eger sogutucunun guc kablosu 4 pinli ise.

3 pinli maalesef.

Üstünde takılı fanı 4pinli PWM fan ile değiştireceksin. Kendi kullandığım ve memnun kaldığım 4pin PWM özellikli hesaplı fan olarak bunu öneririm.

XIGMATEK XLF SERİSİ 120MM LED FAN

Atto'nun üstündeki fan 92mm değil mi ?

Fan 50 TL birde değiştirip üste 30 TL vermektense direk daha kaliteli bir fan almakta yada böyle kullanmak daha mantıklı bende kullanıyorum biraz sesli ama rahatsız edici düzeyde değil.

Bende GTX 750Ti var ve gerçekten çok sessiz, oyunlar da bile. Stok işlemci fanı varken bayağı sessiz çalışıyordu pc, dediğim gibi Atto'yu takınca uçak kalkar gibi ses var sürekli. Tabi o kadar rahatsız etmiyor ama eski bilgisayarlar gibi sesli çalışıyor olması biraz kötü.
 
Bu ürün zaten sesli çalışan bir soğutucu, kimseye önermiyorum Pico modeli dururken Atto modelini.
Kaldı ki piyasada rakip bir çok ürün söz konusu, 2 kuruş fazla verip Zalman Cnpxs 3X almak da var.

Ürünü satın aldığın tarihten itibaren 2 hafta içerisinde koşulsuz şartsız iade hakkı vardır. Belirli süreden beri kullanıyorsan iade isteği ile geri yollasan bile kabul edilmez. Ses çıkaran bir soğutucu olduğu zaten biliniyor, ürünün teknik değerleri de ortada, bu bir kusur değildir yani. Sesli çalışıyor diye geri gönderirsen 2 kuruş fazla verip Pico alsaydın diyebilirler hani.
 
Anlıyorum @BilgisayarKurdu lakin ürünü alalı 2 haftayı geçti geri almazlar. BIOS > MIT > PC Health bölümüne giriş sağladığım zaman fotoğraftaki gibi CPU Fan ayarları var. CPU Kontrol için 3 seçenek mevcut : Auto, PWM, Manuel. Bir altında ise 4 seçenek var : Normal, Silent, Disabled ve Manuel. İlkini PWM yapıp 2.sini Silent yaptım bir şey olmadı acaba Manuel ayarlasak alt taraftın da bazı değerler çıkıyor ?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    237,3 KB · Görüntüleme: 541
Şu testi yap bakalım, 10 dakika sürsün, sıcaklıkları görelim. İşlemcinin güç tüketimi yüksek değil, fazla ısınmıyorsa elle Custom fan profili yaratırız.
AIDA64 Stability Test Rehberi
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı