Akasa Venom'un Düşük Hızda Çalışması

Şuan 2k dota 2 artı google chrome 38 derece. :) Ama sen böyle söyleyince turbo mod aldım. Biraz RPM yükselttim. Pek fark olmadı. En son hızda çalıştırıyorsun sen ama senin sistemin k ibareli normal. Oc yapıyorsan olabilir ben oc yapmadan kullanıyorum. i5 7500 :D

Kutusundan çıkan termal macun pek iyi değil sanırım. Kaliteli bir termal macun bulup 5 derece daha düsürürüm diye düsünüyorum.

Ben Xigmatek Xi-3 HDT macun kullanıyorum. Ayrıca test için ben asus realbench programını kullanıyorum.

Birde spin up time ı 0 yap. Bu ayar fanın geç hızlanmasını sağlıyor.

Denerim.

3 tane fan + sogutucu 3000 RPM rahatsız edici ses cıkarmıyor mu ?

3000 rpm de beni rahatsız etmiyor ama süreklide tam hızda çalışmıyor fanlar ayarını yaptım CPU sıcaklığı 50 C yi geçince 3000 rpm e dayanıyor yoksa 1500 1650 rpm aralarında geziyor :D Hatta balkonun kapısını açınca soğuktan fanlar bile duruyor :D Fanlarım bundan tıkla

3000 rpm de beni rahatsız etmiyor ama süreklide tam hızda çalışmıyor fanlar ayarını yaptım CPU sıcaklığı 50 C yi geçince 3000 rpm e dayanıyor yoksa 1500 1650 rpm aralarında geziyor :D Hatta balkonun kapısını açınca soğuktan fanlar bile duruyor :D Fanlarım bundan tıkla

30 Derece 1000 ile 1500 40 Derece 1500 RPM üstü istiyorum onu nasıl yapabilirim ?

Normalde o sıcaklık/fan çizelgesine tıklayınca o mavi noktaları hareket ettirebilmen gerekiyor oradan ayarlıyorsun ben böyle ayarladım
Ekran Alıntısı.PNG

Normalde o sıcaklık/fan çizelgesine tıklayınca o mavi noktaları hareket ettirebilmen gerekiyor oradan ayarlıyorsun ben böyle ayarladımEki Görüntüle 221297

400 RPM benim fanlar. Seninkiler hep 1500 üstü :) İyi ayarlamıssın.

O sarı yuvarlak anlamı ne ve ne işe yarıyor. Mavileri anladım :D

Sarıyı cözemedim.

Birde cpu fan ayarın nasıl? Bunlar normal fanların ayarları.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    74,5 KB · Görüntüleme: 70
400 RPM benim fanlar. Seninkiler hep 1500 üstü :) İyi ayarlamıssın.

O sarı yuvarlak anlamı ne ve ne işe yarıyor. Mavileri anladım :D

Sarıyı cözemedim.

Birde cpu fan ayarın nasıl? Bunlar normal fanların ayarları.

Sarı nokta o anlık ısı/fan değerin. Ben sıvı soğutma kullanıyorum o yüzden cpu fanı yok. 2 tane fan var sıvı soğutucu üstünde 1 tanede işlemcinin arka kısmında bir yer var çok ısınan orası için ama bütün fanlar aynı ayarda.

Sarı nokta o anlık ısı/fan değerin. Ben sıvı soğutma kullanıyorum o yüzden cpu fanı yok. 2 tane fan var sıvı soğutucu üstünde 1 tanede işlemcinin arka kısmında bir yer var çok ısınan orası için ama bütün fanlar aynı ayarda.

Anladım. Şuan istediğim sekilde ayarladım.

Diğer 3 fan saten güç kaynağına bağlı son hızda dönüyorlar.

Arkadaki fanım bu.

Akasa Viper 12cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Kasa Fanı Fiyatı

Diğer 3 fanıda bununla değiştirsem. Yeniden kablolama + baya bir sökme cıkartma + kablo çoklayıcı bu kadar ugrasa değer mi? :)

Bu ara bunu düsünüyorum.

Yada bu fanı düsünüyorum.

Kasa Fanı Antec Rainbow 120 RGB

Kablolamayı sanki bir daha hiç sökülmiyecek gibi yaptım. Özel kelepçelerle tutturdum. En az 1 saat uğraştırır.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    83,7 KB · Görüntüleme: 89
  • Adsız.png
    Adsız.png
    52,6 KB · Görüntüleme: 185
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı