Akasa Viper 14cm everst EPS-1650 PSU'ya bağlanır mı?

sinan yaman

Kilopat
Anakart
Biostar x570
İşlemci
R5 5600
1650 watt everest EPS-1650 güç kaynağı almıştım ikinci el olarak. Bir yıl kadar kullandım sesinin biraz yüksek olduğu yazıyordu forumlarda. Bir gün temizlik için kasayı açtığımda yan çevrildiğinde sessiz çalıştığını keşfettim. İnceleme sonucunda PSU fanının yalpalama yaptığını bu yüzden sesinin yüksek olduğunu anladım. Bir elektronikçiden yardım alarak teknobiyotikten satın aldığım Akasa Viper 14cm PWM yüksek performanslı 110CFM (AK-FN063) kasa fanını bu PSU'ya taktık. Fakat PWM özellikli bu fan 4 pinli idi. PSU'nun fan çıkış kablosu iki adet olduğu için elektronikçi arkadaş soketi kesti ve 2 kabloyu PSU'ya monte ederek fanı çalıştırdı. Fan çok sessiz olduğu ve otomatik dönüş ayarı artık devre dışı olduğu için bu fan şimdi tam devirde mi yoksa minimum devirde mi çalışıyor anlayamıyorum. Bu şekilde çalışmasından PSU'ya ve dolayısı ile bilgisayarıma bir zarar gelir mi? Akasa Viper 14cm PSU'ya bağlanır mı?

Son düzenleme:
Bu tür durumlarda fan genelde %100 çalışır. Kısa vadede bir zararı olmaz fakat uzun vadede sürekli yüksek güç tüketeceği için ısınma sorunu yaratabilir, hâliyle PSU ömrünüzü biraz kısaltır. Tabii ki 5 yılsa 1 yıl yapmaz fakat 1 hafta bile olsa etkisi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı