Akasa Viper vs Arctic F120

Torik61

Kilopat
Katılım
26 Eylül 2016
Mesajlar
450
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Corsair 4000D airflow kasam çok ısınıyor, yan camını ellediğimde sıcak olduğunu hissediyorum. Bu sebeple uygun fiyatlı bir fan arıyorum. İleride aynı modelden birkaç tane daha alacağım fakat şu anda bütçem pek yüksek değil, maksimum 200-250 TL'ye çıkabilirim. Şu anda Arctic BioniX F120 düşünüyorum fakat Akasa Viper hakkında çok iyi yorumlar okuduğum için kafam karıştı. Akasa Viper ne kadar fark eder? Viper kasamın renklerine o kadar uymuyor ki RGB ve görüntü ile hiç alakası olmayan benim bile kafamı karıştırıyor.

 
Arctic P12 modellerini artık önermiyorum. P12 modeli 2 adet ürünüm 2 kere değişti ve sürekli aynı problemi veriyor. Tıkırtılı ve uğultulu çalışıyor. Giriş seviyesi ürünler olduğu için kronik sorunlu büyük ihtimalle. Bionix dışında Arctic modeli fan almayın.
 
Ben de Arcric markasını araştırıyorum şu anda. P serisi yanlış bilmiyorsam statik basınç için, benim amacım radyatör kullanmak olmadığı için F12 ya da F120 düşünüyordum. Yeni nesil almak da daha doğru geliyor, hem @MoonDrag 'ın bahsettiği gibi bir sorunla karşılaşmam. Eski nesilleri ve Akasa'yı eliyorum o zaman. 69 CFM hava akışı, 2.1mm/H2O basıncı ve 140 TL fiyatı ile F120 ya da 67 CFM hava akışı, 2.5mm/H2O basıncı ve 114 TL fiyatı ile P120 alacağım. Radyatör ile kullanılmaacağı için F120 daha mantıklı olur değil mi?

Cama dokunarak sıcaklık anlaşılmaz ama o kasaya fan eklemesi gerek tabi.

Önerim kesinlikle 2 adet Akasa Viper 12 CM.
Sıcaklıkları da ölçtüm zaten, sadece onun konusu burası olmadığı için yazmadım. Merak ediyorsanız yazayım, yük altında MSI 2070 Super Ventus GP OC ekran kartım 80 dereceleri, stok soğutuculu 3700X işlemcim de 70 dereceleri görüyor.

Siz hazır değinmişken sorayım; bunun için zaten yeni bir konu daha açacağım, açtıktan sonra linkini bırakırım buraya. Bu kasa için ek fan gereklidir değil mi? Eklediğim fanlar kasanın sıcaklığını gözle görülebilecek şekilde düşürür diye düşünüyorum.
 
P serisi 12 cm fanı, amazon.com üzerinden arctic mağazasından 50 TL civarına almanız mümkün Amazon anladığım kadarıyla vergi gümrük vb dahil bir şekilde getirtiyor. Bende almayı düşünüyorum ancak ses yapıyor diyen kişilerden ötürü birazcık endişeliyim.
 
Düşürür diye düşünüyorum açıkçası.
Akasa elemek çok yanlış yalnız şu an piyasada (Türkiye) olan en güçlü 12 CM fan olabilir.
Biliyorum fakat renginden nefret ettim. "Görüntü olarak" Arctic BioniX serisi kadar güzel durmuyor. Şu anda F120 ile P120 arasındayım, bunlardan hangisini almam daha mantıklı olur?

bunun için zaten yeni bir konu daha açacağım, açtıktan sonra linkini bırakırım buraya.
İlgilenenler için buraya bıraktım.

P serisi 12 cm fanı, amazon.com üzerinden arctic mağazasından 50 TL civarına almanız mümkün Amazon anladığım kadarıyla vergi gümrük vb dahil bir şekilde getirtiyor. Bende almayı düşünüyorum ancak ses yapıyor diyen kişilerden ötürü birazcık endişeliyim.
Sanmıyorum, 50 Lira anca 6 dolar yapıyor. Ürün ve verginin 6 Doların altında olması neredeyse imkansız. Olabiliyorsa ne ala, 2 fan fiyatına bütün kasayı donatırım. Link verirseniz sevinirim.
 

Geri
Yukarı