Akıl mantık almayan sorular

Bir gezegenin Güneşe olan maksimum uzaklığı 7R/2 , minimum uzaklığı 3R olduğuna göre gezegenin Güneşe olan ortalama uzaklığı kaç R ‘ dir?( Aritmetik ortalamayı alın)

Veya;

Quasar 3c273 gökcisminin emisyon çizgileri 3 oktilyon (10 tane sıfır), ısı değeri 10 trilyon derece (core temperature) idir. Buradan gelen x-ışınının paralel çizgi katman değerini hesaplayınız. (1-rn)/(1-r)=10.436'dan hesaplayınız.

Bir gezegenin Güneşe olan maksimum uzaklığı 7R/2 , minimum uzaklığı 3R olduğuna göre gezegenin Güneşe olan ortalama uzaklığı kaç R ‘ dir?( Aritmetik ortalamayı alın)

Veya;

Quasar 3c273 gökcisminin emisyon çizgileri 3 oktilyon (10 tane sıfır), ısı değeri 10 trilyon derece (core temperature) idir. Buradan gelen x-ışınının paralel çizgi katman değerini hesaplayınız. (1-rn)/(1-r)=10.436'dan hesaplayınız.
Hocam n'aptınız ya ? Çözmeyi geçtim okumaya üşendim :D

@Nazım Paşa Sizinkiler iyiymiş :D
@Selim C. Bunu bir yerde duymuştum :D
Benim sorum geçenlerde yemek yerken aklıma geldi. İnşallah başkasının aklına gelmemiştir :D
Yanlış hatırlamıyorsam su 100 derecede buharlaşıyordu hava 100 derecede yağmur yağarsa n'olur?
Daha yere düşmeden buhar mı olur?
100 derece olmasına gerek yok, 35 40 derece bile yeter su damlasının yere düşmeden buharlaşması için.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı