Akıllı saat almak mantıklı mı?

Ben Çin malı gibi şeyler değil de Samsung'un Watch 4'ünü alacağım.

Yani saat telefona ikinci ekran takmak gibi, mesajlara vs. bakabiliyorsunuz. Bileklik ise saat, adımsayar, tansiyon vs. şeyler için ideal tabii bildirim vs. de alıyorsunuz ama çoğunda bildirimi açıp bakamıyorsunuz en fazla kimden geldiğini görüyorsunuz. Eğer bu dediklerim yeterse bileklik bakın zaten ucuzlar. Daha fazlasını istediğinizde saat bakarsınız. Bence bileklikle başlayın öylesine durma ihtimali de var aldıktan sonra belki sevmezsiniz.

Bir süre sonra kolumda ağırlık yapıyor benim. Sürekli takılacak bir şey değil, ama sürekli dışarıya falan çıkıyorsan olur. Güzel duruyor akıllı saat.

Yani bu teknik olarak bütün saatler için geçerli bir durum akıllı ve normal olsun. Kişisel bir sorun bazı insanlar hiç saat takamıyor, hem ağırlıktan, hem alışkınlıkları yok.

Özelliklerini kullanabilecek isen mantıklı kullanmayacaksan mantıksız. Spor konusunda motive edici olabiliyor ama dediğim gibi kullanırsanız eğer. Keza adımsayar ama telefonlar da artık adım sayabiliyor.

Yani telefonun sana sunduğu verileri kaale alırsanız ve kendini o verilere göre daha iyi olmaya zorlarsan bir avantajı olduğu kesin.

Ama ben de çok tereddütte kalıyorum alıp almamakta. Şu an elimde Amazfit pace eski bir akıllı saat var. Genelde evde olduğum için koluma takmıyorum. Bu aralar biraz yürümeye çalışıyorum ve veriler ile biraz motive olmaya çalışıyorum. Mesela yürürken nabzımı yağ yakma aralığında tutmak gibi.

Bir ara ciddi ciddi huaweinin tansiyon ölçerli saatini düşündüm ama artık onun da çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. (Yüksek tansiyon hastasıyım)

Aramalarda evet anında kimin aradığına bakmak iyi olabiliyor. Boş birisi aradıysa telefonu cebinizden veya çantanızdan çıkartmanıza gerek kalmıyor.

Net olan bir şey var. Çok büyük bir ihtiyaç olmadığı kesin. Lükse girdiği kesin. Ama bazı özellikler açısından faydalı da olabilir. Yani yardımcı ama olmazsa olmaz bir ürün değil.

Abime Watch Fit 2 aldık mesela o fiyat performans iyi duruyor. Hatta arama özelliği bence gereksiz çünkü dışarıda kimsenin hoparlörü açık saatten konuşmak isteyeceğini zannetmiyorum. Telefona kulaklık bağlı olunca saatten açtığınızda kulaklıktan konuşamıyorsunuz bu arada.

Samsung saatler daha çok telefon gibiymiş. Ancak ne yapacaksınız küçük saatte klavyeden yazı mı yazacaksınız cidden?

Parayı düşünmeyecek bir durumum olsa kesin alırdım ama ona şüphe yok :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı