Akıllı saat vs klasik saat

Alpha_2a

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle iyi günler. Biliyorum saçma bir karşılaştırma ama kendimde karamsar kaldığım için bir konu açıp bu konudaki daha bilgili hocalarımıza danışmak istedim.

Malum klasik bir saat alındığı vakit bu özelliklede kaliteli bir saatse ömürlük oluyor ve ciddi manada hoş bir görüntü sergiliyor. Ama başka bir yandan yeni modeli çıktıkça eskiyen ve sürekli şarj isteyen akilli saatlerse bircok alanda hayatımızı kolaylaştırıyor ve klasik saat kadar olmasa da hos bir görüntü sunuyorlar.

Peki siz eksi ve artilariyla hangi sebepten hangisini tercih ederdiniz. Ayrıca Galaxy Watch 7 mi yoksa biraz daha düşük bir fiyata klasik bir saat mi önerirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben akıllı saat diyorum. Şu an mi band kullanıyorum, saati görmek, önemli bildirimleri, çağrıları almak güzel bir özellik ve ben sürekli telefonumu sessizde kullanan birisiyim. Şarj konusuna gelince benimki ortalama 1 hafta gidiyor ve benim için gayet yeterli. Klasik saatlerde de yılda bir değiştirme vs gerekiyor, onlarla uğraşmayı sevmiyorum

Apple Watch aldığıma pişman olacağım ama bazı özellikleri beni ayakta tutuyor. Bir kol saatini 2günde 1 şarj etmeyle uğraşmıyorsun, bir süre sonra sadece aksesuar olarak takıyorsun çok can sıkıcı.

Galaxy Watch 7'nin biraz daha altına ömürlük alabileceğiniz tek klasik saat Seiko olur herhalde.
Saatler ezelden beri statü göstergesi olmuştur.
Akıllı saatler ise herkesin ulaşabileceği harikalar yaratan ürünler.
Galaxy Watch 7'nin fiyatı belliyken diğer tüm klasik saatlerin fiyatı onun çeyreğini geçmemeli; gel gör ki durum öyle değil.

Benim dolabımda birkaç tane fiyat performans klasik saat var; Samsung Fit 3'ü aldığımdan beri yüzlerine bakmadım.
Watch 7 tek şarj ile bir hafta çıkarabilseydi Watch 7'yi de alacaktım.

Galaxy Watch 7'nin biraz daha altına ömürlük alabileceğiniz tek klasik saat Seiko olur herhalde.
Saatler ezelden beri statü göstergesi olmuştur.
Akıllı saatler ise herkesin ulaşabileceği harikalar yaratan ürünler.
Galaxy Watch 7'nin fiyatı belliyken diğer tüm klasik saatlerin fiyatı onun çeyreğini geçmemeli; gel gör ki durum öyle değil.

Benim dolabımda birkaç tane fiyat performans klasik saat var; Samsung fit 3'ü aldığımdan beri yüzlerine bakmadım.
Watch 7 tek şarj ile bir hafta çıkarabilseydi Watch 7'yi de alacaktım.

Açıkçası klasik saat konusunda pek bir bilgim yok birkac hafta önce faturaya ek Watch7 sorduğumda 12K fiyat verilmişti. (o donem saatin MediaMarkt fiyati sanirim 10k falandi)
Swatch Seiko gibi daha önce duyduğum markalarin (iyidir kötüdür pek anlamam dedigim gibi klasik saat konusunda pek bir bilgim yok) 8K-10k civarinda olduğunu görünce Watch7'nin biraz altina dedım. Simdi internetten baktığımda fark ettim klasik saat alirsam Watch7 ile ayni fiyata denk geliyor. Yani konuyu açarken biraz yanlış açmışım. 10k bandindaki klasik saatlerden bahsediyordum.

Tam olarak bahsettiginiz harikalardan yani islevsellik meselesinden sanirim Watch7 tercih edeceğim.

Açıkçası klasik saat konusunda pek bir bilgim yok birkac hafta önce faturaya ek Watch7 sorduğumda 12K fiyat verilmişti. (o donem saatin MediaMarkt fiyati sanirim 10k falandi)
Swatch Seiko gibi daha önce duyduğum markalarin (iyidir kötüdür pek anlamam dedigim gibi klasik saat konusunda pek bir bilgim yok) 8K-10k civarinda olduğunu görünce Watch7'nin biraz altina dedım. Simdi internetten baktığımda fark ettim klasik saat alirsam Watch7 ile ayni fiyata denk geliyor. Yani konuyu açarken biraz yanlış açmışım. 10k bandindaki klasik saatlerden bahsediyordum.

Tam olarak bahsettiginiz harikalardan yani islevsellik meselesinden sanirim Watch7 tercih edeceğim.
Yani ben Fit 3 bileklik kullanmama rağmen günlük kalori takibi, adım takibi konusunda büyük yardımı oluyor.
Watch 7 ayrıca yağ oranı hesaplama, tansiyon ölçümü gibi üst düzey özelliklere de sahip.
Spor ve kişisel sağlık ile ilgilendiğim için beni cezbeden özellikler bunlar.

Yine Watch 7 için bildirimlere rahatça erişme, saatten telefonla görüşme, yüzlerce saat kadranı, satın alınabilir onlarca farklı kordon, telefon uygulamalarına saatten de erişim, uyku takibi vs vs.

Hiçbir özelliğini kullanmayacak olsam bile birden çok, birbirinden farklı kadran şekline sahip olduğu için yine akıllı bir saat alırdım herhalde.
Watch 7 konusunda beni üzen tek şey şarj süresi. Satın almamdaki tek engel o.

Yine resmi ya da özel günlerde kullanım için Watch 7 uyumlu çelik veya deri bir kordon size klasik saat hissiyatını da yaşatacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı