Akıllı stratejik hamlelerle Osmanlı Ruslara galip gelebilir miydi?

M3rt0o

Picopat
Katılım
16 Kasım 2023
Mesajlar
157
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bildiğiniz gibi gücümüz Ruslarla savaşmaya yetmiyordu tarih boyunca hezimete uğradık dış borçlarla aldığımız yardımlar hariç. Peki bu değiştirebilir miydi? Yanı başımızda kocaman imparator.
 
Tarih ihtimallerle doludur. Osmanlı tek bir cephede hiçbir zaman savaşmadı ve sadece düşmanla savaşmadı kendi içinde de savaştı. Ruslar bu konuda o zamanki türklerden durumu daha iyi yönetti.
 
Bildiğiniz gibi gücümüz Ruslarla savaşmaya yetmiyordu tarih boyunca hezimete uğradık dış borçlarla aldığımız yardımlar hariç. Peki bu değiştirebilir miydi? Yanı başımızda kocaman imparator.

Gaybı Allah dışında kimse bilmez.
Tarih şu olsaydı ne olurdu gibi varsayımlarla izlenebilecek bir bilim değildir.
Ama bir tahmin yapmak gerekirse bana göre, özellikle 1.dünya savaşında kafkas cephesinde sarıkamış hezimeti olmasaydı bir ihtimal galip gelebilirdik. Neticede kara cephesinde Almanya Rusya'nın içlerine kadar girmiş, hatta brest litovsk antlaşmasıyla Ukrayna ve Belarus'u bile almanlara bırakmıştı. Bizde Sarıkamış hezimetine rağmen toprak kazanabilmiştik.
Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin.
 
İhtimali yok zaten nüfusumuz çok azdı Ruslara karşı askeri üstünlük olarak her tür bizden üstündüler iflas etmiş bir devlet zaten böyle bir gücü kaldıramaz.
 
Bildiğiniz gibi gücümüz Ruslarla savaşmaya yetmiyordu
Nereden çıkardın. 1700'lerde hem kara da hem de deniz de hele ki denizde Ruslara çok ağır yenilgiler yaşattık.
Sen belli ki 1700 savaşlarını bilmiyorsun. Osmanlı 1700'lerde 10'dan fazla deniz savaşı kazanıyor.

1700'lerde yine Avusturya, Rusya ve Safevileri aynı dönem içerisinde yenilgiye uğratıyoruz. Osmanlı 1730'larda Avrupa ve Asya tarafın da eski topraklarına tekrar genişliyor. Ciddi toprak kayıpları 1800'lerde başlıyor.
Donanma 1700'lerde çok iyi durumdaydı.
 

Geri
Yukarı