Akıllı tahta QR şifresi nasıl çözülür?

(Tahtanın internete kablo ile bağlı olduğunu varsayıyorum)elinde mouse var ise en az 8 GB hafızası olan bir flash belleğe Rufus ile portable Windows 10 yazdır ve BIOS'a girip tahtayı flashtan başlat. Tahta açılınca kilit olmadan açılacak. Ama belki fatihca sertifikası gerekebilir, onu da buraya koyacağım.

şöyle yapabilirsin ama hızlı olman lazım:tahta açıldıktan kilit 10 sn veya fazlası zamanda geliyorsa hızlıca arama çubuğuna başlangıç uygulamaları yaz onu aç ekran kilidi programını kapat bi 10 sn bekle ama geri aç

Gördüğüm şifreleme türleri saat bazlı çalışıyor.
Ortak bir şifreleme kodu var. Bu kod cihazın dakikasına göre bir kod oluşturuyor. Akıllı tahta da dakikaya göre kod oluşturup girilen kodu kontrol ediyor.

Arkadaşlar şimdi ben özel okulda yurtta kalıyorum. Yurt okul binasının en üst katında. Hafta sonları PC oynamak için alt kata iniyorum. Ancak okulun Wi-fi'ı çoğu siteyi bloke ediyor. Ancak kablolu internet biraz daha serbest. Bende bu sebepten akıllı tahtayı açıp interneti paylaşıyorum. Ancak akıllı tahtanın devlet okullarında kullanılmayan özel bir QR sistemi var. Hocaların telefonundan akıllı tahtayı açmam gerekiyor. Ancak her zaman onlardan da isteyemiyorum. Okulun uygulaması haricinde herhangi bir uygulamayla QR'ı okuttuğunuzda
;y6p5e8m=q0s9j5i
:b7h>y3d;g8o8n1i
=d0r>j1e<t8e5g7g
şeklinde garip yazılar çıkıyor. Ancak girilmesi gereken şifre 4 haneli ve sayı. Bunlar anladığım kadarıyla sayıları harflerle şifreliyor.

Bu şifreyi nasıl çözebiliriz? Araştırdım ancak bir sonuç bulamadım.
Okulun ağ altyapısı nasıl bilmiyorum ama ben olsam RPi3 veya WiFi extender gibi bir cihaz alıp hiç uğraşmazdım. Doğrudan ethernete bağlayın, sonra cihazdan WiFi access point açın ve bağlanın. Şahsen lisede iki farklı kilit uygulamasının şifresini bypass ettim, emin olun hiç değmez kırmaya çalıştığınıza. Kırsanız bile bir güncelleme ile biter tüm olay.

Okulun ağ altyapısı nasıl bilmiyorum ama ben olsam rpi3 veya Wi-Fi extender gibi bir cihaz alıp hiç uğraşmazdım. Doğrudan Ethernet'e bağlayın, sonra cihazdan Wi-Fi Access Point açın ve bağlanın. Şahsen lisede iki farklı kilit uygulamasının şifresini bypass ettim, emin olun hiç değmez kırmaya çalıştığınıza. Kırsanız bile bir güncelleme ile biter tüm olay.

Live USB ile başlatıp VPN falan kullansalar daha kolay olur.

Live USB ile başlatıp VPN falan kullansalar daha kolay olur.
Live USB'de sistemin rootfs'i RAM'e kopyalandığı için kalıcı değişiklik olmaz. Her seferinde VPN kurması, AP ayarlaması, (eğer internet ağı Fatih ise) sertifika kurması gerekir. Ya USB'ye persistent bir kurulum yapması lazım ki normal bir şekilde çalışması lazım, ya da her seferinde uğraşması lazım. Tabi bu tahtanın donanımına da bağlı. Standart dışı bir dokunmatik kullanıyorsa driver sıkıntısı da yaşar. Özel donanımı filan geçtim, devlet okullarındaki bildiğimiz klasik Fatih Faz 1,2,3 tahtaları bile sorun yaşattı. Liseye giderken USB'ye Arch Linux kurulumu yapmıştım, tahtayı kullanırım vb. diye. Evet, sonunda çalışmıştı ama hem şifreyi kırmakla uğraşmak, hem de persistent kurulumlu USB hazırlayarak yapmak hepsi fazla uğraşa sebep olmuştu. O yüzden eğer ben bir daha bu tarz bir olaya gireceksem ve tahtayla spesifik bir işim yoksa kesinlikle 1.5K paraya kıyıp Pi3 alırım. Tek yapacağı Pi3, adaptör, SD kart almak ve hazır dosya yazdırıp ufak bir iki ayar yapmak. Eğer zaten yakın fiyata Wi-Fi extender gibi hazır cihaz alırsa da daha da az uğraşmış olur. Maalesef para harcamış olur. Ya uğraş vererek vakitten ya da cebinizden nakitten.

Live USB'de sistemin Rootfs'i RAM'e kopyalandığı için kalıcı değişiklik olmaz. Her seferinde VPN kurması, AP ayarlaması, (eğer internet ağı Fatih ise) sertifika kurması gerekir. Ya USB'ye persistent bir kurulum yapması lazım ki normal bir şekilde çalışması lazım, ya da her seferinde uğraşması lazım. Tabii bu tahtanın donanımına da bağlı. Standart dışı bir dokunmatik kullanıyorsa driver sıkıntısı da yaşar. Özel donanımı filan geçtim, devlet okullarındaki bildiğimiz klasik Fatih faz 1, 2, 3 tahtaları bile sorun yaşattı. Liseye giderken USB'ye Arch Linux kurulumu yapmıştım, tahtayı kullanırım vb. diye. Evet, sonunda çalışmıştı ama hem şifreyi kırmakla uğraşmak, hem de persistent kurulumlu USB hazırlayarak yapmak hepsi fazla uğraşa sebep olmuştu. O yüzden eğer ben bir daha bu tarz bir olaya gireceksem ve tahtayla spesifik bir işim yoksa kesinlikle 1.5k paraya kıyıp Pi3 alırım. Tek yapacağı Pi3, adaptör, SD kart almak ve hazır dosya yazdırıp ufak bir iki ayar yapmak. Eğer zaten yakın fiyata Wi-Fi extender gibi hazır cihaz alırsa da daha da az uğraşmış olur. Maalesef para harcamış olur. Ya uğraş vererek vakitten ya da cebinizden nakitten.

Windows to GO da yapabilir sadece internet paylaşmak için 32 GB bir USB yeterli olur.

Ben 32 GB SanDisk Cruzer Blade USB'ye Windows 10 kurup ardından dokunmatik ekran sürücülerini kurup halletmiştim tabii ben faz 1'e yapmıştım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı