Akıllı tahtayı öğrenci açabilir mi?

704460

Decapat
Daha fazla  
Hocam, bizde akıllı tahtada bir sistem var. Uygulamayı öğretmenler telefonlarına indirmiş; kurum kodu, şifre falan giriyorsunuz. Sonra telefondaki uygulamadan QR kod okutuluyor, ardından altı haneli bir şifre giriliyor. Ben ise kişisel verilere saygı duyan bir birey olarak bunları ele geçirmek istemem. Yine de QR kod sistemi devam ederken, öğretmenler bizden şüphelenmezken bir şekilde bu sistemi atlatmayı düşünmek durumunda kaldığımı anlatmak istiyorum. Bunun için ne yapılabilir acaba?

Sizin o şifre programı tahta başladığında kendiliğinden başlatılır. Ayarlardan başlangıç programlarından kaldırabilirsin veya kaldırabilirsin programı. Tahta kitlenebilmesi için elbette programa ihtiyacı var. Mavi QR kod girdikten sonra kod verilip girilen program değil mi?

Hocam bu sistemi silmek istemiyorum zaten gozler ustumde sistemden sureyi arttiriyorum hocalar ilk bana soruyor sen mi ayarladin bu sureyi diye soracaklar bana bu sisteme ne oldu diye basima is gelir o yuzden kaldirmak istemiyorum sahsen.

Hocam bu sistemi silmek istemiyorum zaten gozler ustumde sistemden sureyi arttiriyorum hocalar ilk bana soruyor sen mi ayarladin bu sureyi diye soracaklar bana bu sisteme ne oldu diye basima is gelir o yuzden kaldirmak istemiyorum sahsen.

Hocam o zaman acamazsınız o sisteme kayıt olmanız gerek. Eğer hocalarınızdan bir tanesi bile tahtayı QR kod yerine flash bellek takıp açabiliyorsa biraz hak ihlaline girecek olabilir ama o flash da ki dosyayı alabilirisiniz bazı yaşlı hocalar açamıyor diye flash veriyorlar anahtar olarak algılayıp açılıyor. Onun haricinde başınızı derde sokamayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı